Dijous 28 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Ple absolut en la primera edició de Santpedor en flor
El bon temps acompanya l'estrena de la fira
Una de les imatges del mercat de flors. Foto: AJS

SANTPEDOR / Redacció  
07/05/2017 07:42
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Prop d’un miler de persones s’han donat cita a la primera edició de la fira Santpedor en flor que s’ha celebrat aquest dissabte al barri antic de Santpedor. Hi havia dues propostes amb un límit de capacitat que han sobrepassat totes les previsions. Per un costat el dinar floral amb un menú degustació on la flor era la gran protagonista que va exhaurir ahir la tarda la capacitat. I per l’altra la visita al projecte que ha aconseguit el suport popular dels pressupostos participatius: el projecte de millora de la font medieval de les escales, la més antiga del poble i que, avui, excepcionalment, es podia fer una visita guiada per aquesta font soterrada al barri antic.

Durant tot el dia hi ha hagut activitat a les principals places del barri antic del municipi i una munió de gent ha passejat per totes les propostes. A la plaça Gran, al matí s’hi ha fet un mercat de la flor, el planter i la llavor i hi havia un punt d’informació municipal mentre es podia escoltar de fons la ràdio municipal. Els paradistes han venut bona part de les flors que havien portat a plaça. De cara a futures edicions, l’organització es proposa que el mercat s’allargui tot el dia per la bona acollida que ha tingut.

Un altre dels èxits de la jornada ha estat la participació del Santpedor Art i Creació (SAC), una entitat del poble que s’ha abocat en la decoració dels espais del poble amb ornamentació floral sorprenent i atractiva. A la plaça de la font han agafat l’aigua com a protagonista i paraigües amb flors, mentre que a la plaça de l’església han jugat amb espais tancats que han cedit a l’església i veïns del poble per poder posar mòbils amb jocs de llum i colors mentre a la plaça han fet un muntatge amb flors que conjugava perfectament amb l’exposició de cinc joves artistes manresanes que exhibien joieria floral contemporània en flors gegants que feien d’aparadors.

Els visitants han vist sorpresos com tot el comerç del barri antic, prop d’una vintena d’establiment s’han unit a la proposta guarnint els aparadors i fins i tot el forn de pa de la plaça Gran ha fet pans de pagès en forma de flor que ha esgotat a mig matí.

La degustació de vins i cerveses locals amb sabors florals i fruiters han estat un dels reclams que l’hora de l’aperitiu més ha agraït el visitant i l’antic Mercat del Born ha quedat col·lapsat entre les 12 del migdia i les 2 i altre cop a mitja tarda.

Aquesta és la primera activitat que organitza Santpedor des que el mes de març va ser acceptat com a primer municipi del Bages a formar part de les Viles Florides de Catalunya. L’Ajuntament i els edificis municipals s’han abocat en aquest projecte i avui ja lluïen guarnits amb grans jardineres que ja quedaran permanentment a les places del barri antic de Santpedor. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, assegura que “la resposta de la gent de Santpedor a aquesta fira ens deixa un gran regust i volem afrontar nous reptes per fer del nostre poble un municipi amb molta activitat, on hi passen coses, on es fa molta vida”.

El proper objectiu serà aquest proper mes de juny quan s’organitzarà un concurs de balcons entre els veïns del barri antic. Avui alguns balcons que fina ara es presentaven nus, ja lluïen testos amb flors de tots colors preparant-se per a aquest concurs.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FIRES I FESTES 
També et pot interessar:
ST. JOAN
La Fira Embarrats transporta de nou Sant Joan a l'any 1920
MEDI AMBIENT
Ecoviure torna amb la voluntat d’oferir solucions a la crisi climàtica
ACTUALITAT
Acte institucional d’obertura de l’ExpoBages 2019

MANRESA
Expobages ja batega
LA FOTO DEL DIA
Muntatge ExpoBages
NAVARCLES
La Fira Monacàlia omple Navarcles
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]