Dilluns 06 de abril de 2020
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA: RESIDÈNCIES  

Els vins del Bages es fan seu l’antic escorxador de Navàs
Una cinquantena de persones assisteixen a la presentació del llibre de Pelegrín
Un moment de la presentació. Foto: AJN

NAVÀS / Redacció  
15/07/2017 12:49
Les Caramelles de Súria es viuran als balcons i finestres
Professionals reben formació de Metges sense Fronteres
L'ajuntament anima a compartir Internet amb els veïns
L’Apparella’t multiplica per quatre les descàrregues
En un espai singular com el pati de l’antic escorxador de Navàs, que està a punt de viure una transformació d’usos per convertir-s en un centre de referència sobre la cultura vitivinícola, es va presentar dijous al vespre el llibre Els vins del Pla de Bages, del sommelier Josep Pelegrín i el fotògraf Marc Trilla.

Josep Pelegrín, el millor sommelier d’Espanya 2016, i el fotògraf Marc Trilla, autors materials del llibre, van fer una radiografia del seu treball que explica què ha representat la cultura del vi, quina és la realitat dels cellers que tenim avui i quina projecció endevinen que pot tenir de cara als propers anys al Pla de Bages.

El fenomen vinyaire de Navàs hi té un capítol específic on es relata el ressorgiment de la passió per la vinya, les ganes d’innovar i experimentar, la vocació per recuperar varietats tradicionals. Pelegrín va destacar el treball fet pels cellers Vinyas d’Empremta d’Isidre Vinyas, la Diferenta de Martí Just, Marc Comaposada i Joan Fernàndez i el treball de tota una colla de vinyaires que comparteixen la passió per la vinya i el vi dedicant-t’hi moltes hores del seu temps lliure.

L’alcalde de Navàs, Jaume Casals, va donar la benvinguda a la cinquantena d'assistents i va destacar el projecte de transformació de l’antic escorxador municipal on ben aviat s’iniciaran les obres de rehabilitació d’aquest espai emblemàtic construït el primer terç del segle XX, en el marc del projecte de Sobirania Alimentària que impulsa l’Ajuntament de Navàs.

El president de la DO Bages, Joan Soler, va tancar la presentació agraint als vinyaires la seva particular mirada i el seu retorn incondicional a la terra i a la recuperació de la vinya i les varietats tradicionals. L’acte va finalitzar amb un tast de vins de tres cellers: La Diferenta de Navàs, Pic de Solergibert i Entrebosc del Mas Pubill de Castellfollit del Boix.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: DO PLA DE BAGES  PROGRAMACIÓ BAGES 
També et pot interessar:
MANRESA
Tot el potencial de la cultura vitivinícola del Bages a ViBa
AGENDA
Vols visitar un celler?
CULTURA
Lletres i Vins 2019

MANRESA
Tres projectes socials, finalistes del Premi Simeó Selga
TEATRE
Quim Masferrer portarà a Sant Fruitós l'obra 'Temps'
CARDONA
El Cicle Gaudí projecta a Cardona 'Sabates Grosses'
Quan la vida a la residència es veu trasbalsada
L'ajuntament anima a compartir Internet amb els veïns
El Vela, de color blau tots els diumenges
L’Apparella’t multiplica per quatre les descàrregues
La comunitat UOC s'uneix al moviment maker
Sant Andreu dona escalf als 400 professionals
Professionals reben formació de Metges sense Fronteres
Sirenes de suport a la residència 'El Lledoner'


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]