Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Més de 9.460 entrades venudes i un 73% d’ocupació a la Mediterrània
El certamen, que ha omplert Manresa de cultura durant tot el cap de setmana, ha captat l’atenció de 1.121 professionals
La Llotja Professional de la Fira Mediterrània estava ubicada al Museu de la Tècnica. Foto: Jordi Preñanosa

Carmina Oliveras  
09/10/2017 12:51
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
L’espectacle de la crema de la falla va tancar aquest diumenge al vespre la 20a edició de la Fira Mediterrània de Manresa i, aquest dilluns, el responsables del certamen —que durant quatre dies ha omplert la capital del Bages de cultura d’arrel tradicional— ja han donat les primeres xifres: 9.642 entrades venudes —amb 11 funcions que han exhaurit entrades— i un 73% d’ocupació.

A més, el certamen ha captat l’atenció de 1.121 professionals entre programadors, premsa i artistes. La xifra és un 1,4% inferior a la de l’any passat, però la poca variació demostra també la consolidació del projecte. A banda, s’han acreditat 611 entitats. Dels 1.121 professionals, la majoria —830— són catalans, mentre que 120 han vingut de la resta de l’estat espanyol i 171 d’altres països. Durant la fira, s’han presentat 19 propostes culturals i s’han fet 348 reunions ràpides.

Durant els quatre dies de fira, s’han fet 298 activitats culturals i 113 espectacles. Hi han participat 126 companyies, la majoria catalanes —83—, però també provinents de l’estat espanyol —16— i de la resta del món —27—.  A més, el passeig Pere III i altres carrers i places del centre de Manresa s’han omplert amb 87 parades d’artesania i d’alimentació. També hi ha hagut parades, en aquest cas encarades als professionals, a la Llotja, amb un total de 45.
 
Quatre eixos "d'èxit"
Per celebrar els 20 anys, la Fira Mediterrània ha preparat una programació associada als quatre missatges que defineixen les dues dècades de trajectòria: futur, patrimoni, innovació i Mediterrània. Així, es va preparar un projecte artístic per a cada un dels missatges que, segons els organitzadors, han estat "un èxit".

El missatge de futur va donar el tret de sortida a la fira dijous cedint la veu als joves amb el concert Saba! Joves músics d’arrel, que va reunir sobre l’escenari alguns dels noms més destacats d’aquesta generació: Maria Arnal & Marcel Bagès, Pau Figueres, Judit Neddermann, Joana Gomila, Manu Sabaté i Magí Canyelles, entre d’altres.

Divendres la fira va llençar un missatge de patrimoni amb l’espectacle Cants i danses del Llibre Vermell de Montserrat. La proposta, a càrrec de més de quaranta intèrprets, va comptar amb el valor afegit de l’espai emblemàtic que l’acollia: per primer cop la Fira va pujar a Montserrat.

D’altra banda, l’encarregat de recordar la vocació innovadora que sempre ha tingut la Mediterrània va ser l’espectacle A vore, que va unir improvisadors contemporanis i artistes tradicionals amb l’objectiu d’aproximar-se al món de la jota de l’Ebre.

Finalment, des de la vessant més mediterrània, l’espectacle Mar de foc va cloure el certamen aquest diumenge al vespre amb una gran falla que va cremar al mig de la plaça Major. L’artista plàstic bagenc Txema Rico va ser l’encarregat de construir-la amb la col·laboració de 225 nens. La crema de la falla —que vol fer pensar sobre el drama dels refugiats al Mediterrani— va comptar amb l’acompanyament artístic del director d’escena Sergi Ots i la participació especial del cantant marroquí Walid Benselim.

Record a Lluís Bertrans
L’equip organitzador de la 20a Fira Mediterrània de Manresa ha volgut dedicar aquesta edició al recentment desaparegut dissenyador i il·lustrador Lluís Bertrans, que ens va deixar el passat dijous 5 d’octubre després de lluitar intensament contra una llarga malaltia. Bertrans va ser, des del 2011 i durant cinc anys, el dissenyador gràfic de la Fira, i també l’autor del cartell de les 14, 15 i 16a edicions, a més del logotip que identifica la Fira Mediterrània.
 
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: MEDITERRÀNIA 2017  TOTES LES MEDITERRÀNIES  CERTÀMENS 
També et pot interessar:
MANRESA
Una gran falla crema per dir adéu a la 20a Mediterrània
LA FOTO DEL DIA
La Mediterrània aprofita l'Anònima com mai
CERTÀMENS
Amparanoia revoluciona la Stroika amb poder i alegria

CERTÀMENS
La Mediterrània tanca l'edició dels 20 anys amb 300 activitats
CERTÀMENS
“Vull veure la falla envolta en flames, no em fa pena”
CERTÀMENS
El teatre a l'aire lliure també desembarca a la Mediterrània
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]