Divendres 16 de abril de 2021
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Navàs posa en valor les restes de premses, tines i trulls
Aquesta setmana s'ha presentat el llibre dels germans Corominas, que documenta la producció de vi a l’època medieval
Imatge de la presentació del llibre, que es va fer a la Biblioteca de Navàs. Foto: A.O.

NAVÀS / Redacció  
13/10/2017 18:13
Manresa mostra la seva condemna absoluta a la violència masclista
90è aniversari de la proclamació de la República a Manresa
Ban per recordar les mesures de la Diada de Sant Jordi 2021
Dues detencions a Manresa
El treball meticulós i exhaustiu realitzat per inventariar, documentar, descriure i localitzar restes arqueològiques relacionades amb les tècniques ancestrals d’elaboració del vi, pels germans Ramon i Jaume Corominas de Cercs, ha estat el motiu de la presentació del llibre Premses, tines i trulls, que s'ha dut a terme a la sala d'actes de la Biblioteca de Navàs. L’acte s’inclou en la setmana prèvia a la Fira de Tardor, que se celebra aquest cap de setmana i posa l’accent en els productes de proximitat, ecològics i la gastronomia.

La presentació finalment no ha comptat amb la presència dels autors ni del llibre, exhaurit i a l’espera una segona edició. Sí que hi han participat, però, la historiadora Rosa Serra, la pedagoga Maria Estruch i el viticultor Isidre Vinyas, de Vinyes d’Empremta. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Fernàndez, ha fet la presentació de l’acte i ha excusat la no assistència dels germans Corominas "per una causa imprevista". També ha avançat que es farà una nova xerrada, més endavant, en aquesta ocasió sobre el terreny i amb els germans Corominas.

Rosa Serra ha destacat el treball incansable dels autors, que han dedicat un quart de segle a investigar i documentar restes relacionades amb la producció de vi, a l’època medieval (segles X - XV). Isidre Vinyas ha defensat el seu projecte de crear un espai únic de paisatge vitivinícola als costers de Vilafresca, "la reivindicació d’un patrimoni infravalorat, la recuperació de varietats autòctones i fent el vi com abans". Maria Estruch, per la seva banda, ha explicat i mostrat amb imatges extretes del llibre com funcionaven les premses, tines i trulls excavades a les roques, ben a prop de les vinyes, i les tècniques que s’utilitzaven per aprofitar fins a l’última gota de vi.

L’acte s'ha finalitzat amb un tast de vi blanc natural, macabeu cent per cent, de nom Rabassa, de Vinyes d’Empremta, i productes de proximitat com els embotits de Navàs i Casserres, formatge de la Nou i galetes de la pastisseria Mas.
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PATRIMONI  PEDRA SECA  DO PLA DE BAGES 
També et pot interessar:
MANRESA
Manresa inicia els treballs per millorar la senyalització i els murs de pedra seca
BAGES
Ruta del vi de la DO Pla de Bages
BAGES
Els 6 wine bars de la ruta del vi de la DO Pla de Bages obriran aquest cap de setmana

CATALUNYA CENTRAL
Montserrat lluita contra l’erosió de la muntanya
BAGES
El camí de la transhumància d’Avinyó i el vi de tina d’Abadal reben el Premi Viu la Pedra Seca
ACTUALITAT
Setmana de la Pedra Seca
El Quiosc de l'Arpa de Manresa restaurat
90è aniversari de la proclamació de la República a Manresa
Millores a les instal·lacions esportives del Congost
El Consell Comarcal del Bages expressa el seu rebuig per l’assassinat d’una dona a Manresa
Els Mossos detenen un home com a presumpte autor de la mort d'una dona a Manresa
L'Ajuntament expressa el seu rebuig a la violència masclista
Cicle formatiu de grau mitjà d’Operacions de laboratori
Comunicat del govern municipal de Manresa de suport al personal de Serveis Socials


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]