Dissabte 21 de setembre de 2019
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Navàs posa en valor les restes de premses, tines i trulls
Aquesta setmana s'ha presentat el llibre dels germans Corominas, que documenta la producció de vi a l’època medieval
Imatge de la presentació del llibre, que es va fer a la Biblioteca de Navàs. Foto: A.O.

NAVÀS / Redacció  
13/10/2017 18:13
Concurs Viatgers Manresans 2019
Manresa reflexionarà sobre la educació en valors al segle XXI
Comença la Climate week
Miradors recomanats per l'acció Llum i Llibertat
El treball meticulós i exhaustiu realitzat per inventariar, documentar, descriure i localitzar restes arqueològiques relacionades amb les tècniques ancestrals d’elaboració del vi, pels germans Ramon i Jaume Corominas de Cercs, ha estat el motiu de la presentació del llibre Premses, tines i trulls, que s'ha dut a terme a la sala d'actes de la Biblioteca de Navàs. L’acte s’inclou en la setmana prèvia a la Fira de Tardor, que se celebra aquest cap de setmana i posa l’accent en els productes de proximitat, ecològics i la gastronomia.

La presentació finalment no ha comptat amb la presència dels autors ni del llibre, exhaurit i a l’espera una segona edició. Sí que hi han participat, però, la historiadora Rosa Serra, la pedagoga Maria Estruch i el viticultor Isidre Vinyas, de Vinyes d’Empremta. El regidor de Promoció Econòmica, Joan Fernàndez, ha fet la presentació de l’acte i ha excusat la no assistència dels germans Corominas "per una causa imprevista". També ha avançat que es farà una nova xerrada, més endavant, en aquesta ocasió sobre el terreny i amb els germans Corominas.

Rosa Serra ha destacat el treball incansable dels autors, que han dedicat un quart de segle a investigar i documentar restes relacionades amb la producció de vi, a l’època medieval (segles X - XV). Isidre Vinyas ha defensat el seu projecte de crear un espai únic de paisatge vitivinícola als costers de Vilafresca, "la reivindicació d’un patrimoni infravalorat, la recuperació de varietats autòctones i fent el vi com abans". Maria Estruch, per la seva banda, ha explicat i mostrat amb imatges extretes del llibre com funcionaven les premses, tines i trulls excavades a les roques, ben a prop de les vinyes, i les tècniques que s’utilitzaven per aprofitar fins a l’última gota de vi.

L’acte s'ha finalitzat amb un tast de vi blanc natural, macabeu cent per cent, de nom Rabassa, de Vinyes d’Empremta, i productes de proximitat com els embotits de Navàs i Casserres, formatge de la Nou i galetes de la pastisseria Mas.
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PATRIMONI  PEDRA SECA  DO PLA DE BAGES 
També et pot interessar:
AGENDA
Apunta't a les visites a la Manresa Desconeguda
CULTURA
L'art de la pedra seca
MANRESA
Tot el potencial de la cultura vitivinícola del Bages a ViBa

AGENDA
Vols visitar un celler?
CULTURA
Lletres i Vins 2019
CULTURA
Jornades tècniques a l’entorn de la fàbrica dels Panyos al Museu de la Tècnica
Bany i raspallada del gat persa
Cuidar les genives
Miradors recomanats per l'acció Llum i Llibertat
La Sala els Carlins s'ho mereix
Menys bolets i més tardans
Comença la Climate week
Manresa reflexionarà sobre la educació en valors al segle XXI
Concurs Viatgers Manresans 2019


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]