Divendres 26 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

La 40a edició del Pessebre Vivent obre portes dissabte
Es podrà visitar, també, els dies 17, 23, 26 i 30 de desembre i 1 i 7 de gener
Edició del pessebre de l'any 2016. Foto: Jordi Preñanosa

BAGES / Redacció  
15/12/2017 19:17
Més de 700 persones visiten la Fira de l’Ocupació del Bages, que supera les 200 ofertes de feina
Continuen els treballs arqueològics previs a la construcció dels nous arxius del Bages i de Manresa
Taller per a la prevenció dels abusos sexuals
Fernández Advocats s’alia amb el bufet barceloní Giménez-Salinas
Tot va començar el Nadal de l'any 1977, concretament després de la Missa del Gall. Una colla de rajadellencs i fonollosencs, amb la voluntat d'oferir una proposta nadalenca trencadora i diferent, van decidir representar algunes escenes bíbliques relacionades amb el naixement de Jesús a les Torres de Fals. Si bé els vilatans pensaven que es tractaria d'un esdeveniment discret, el resultat els va sorprendre molt gratament, amb la gran acollida obtinguda per part dels visitants que s'hi van atansar.

A partir de llavors, van decidir convertir aquella iniciativa en una tradició. Una tradició que enguany compleix 40 anys i que cada any ha anat millorant en diversos aspectes, des de la il·luminació fins el guió musical, passant pel nombre i la situació dels diversos quadres escènics. De fet, si bé durant tres anys, a la recreació se l'anomenava Pessebre Vivent de les Torres de Fals, l'any 1980 va passar-se a dir Pessebre Vivent del Bages, tenint en compte el seu abast, que va aconseguir arribar molt més enllà de la comarca en qüestió. Aquest fet es va veure recompensat l'any 1992, quan el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya li va atorgar el Premi Nacional de Cultura a la Millor Iniciativa Artística Popular.

La 40a edició d'aquesta ambiciosa recreació bíblica engegarà aquest dissabte, 16 de desembre i es representarà, també, els dies 17, 23, 26 i 30 de desembre i 1 i 7 de gener. Com ja és tradició, la gent que visiti el Pessebre Vivent del Bages es trobarà amb les habituals escenes de benvinguda a través de quadres estàtics que situen en el temps i en la història; amb la presentació de l'espectacle, sobre un fons musical i amb efectes de llum damunt les Torres, així com també amb els quadres dels firaires i les rentadores, escenes de gran profunditat, moviment i participació.

Tampoc hi faltaran les representacions de l'Anunciació ni la del Naixement de Jesús ni l'Orgia d'Herodes, els Mags d'Orient, la Fugida d'Egipte o la Matança dels Innocents. La Balma del majoral, els Rabadans, Vivint al ras, Pouant aigua o La Cleda, seran les escenes que ompliran el llarg recorregut, donant una imatge simpàtica en connexió amb tot el Pessebre. La visita al Pessebre clourà entre pastors, que oferiran als assistents un record de Fals.

Horaris i preus
El Pessebre Vivent del Bages s'obrirà al públic aquest dissabte, 16 de desembre. A partir de llavors, mantindrà les representacions els dies 17 , 23, 26 i 30 de desembre i 1 i 7 de gener. Els dies 16 i 17 de desembre i 1 i 7 de gener només s'oferirà una sessió, que començarà a dos quarts de set de la tarda. Pel que fa a la resta de dies (23, 26 i 30 de desembre) n'hi haurà dues: una que engegarà a dos quarts de set de la tarda, i l'altra que ho farà a dos quarts de vuit del vespre. Es preveu que en cada passi hi puguin entrar unes dues-centes persones.

El preu de l'entrada serà de 10 euros però hi ha diversos descomptes. Els nens i nenes menors de 5 anys entraran gratuïtament, així com també ho faran tots els infants i joves que disposin, o bé del carnet del Club Súper 3 o del Carnet Jove. En cas que els no es contingui cap d'aquests carnets, els nens i nenes d'entre 6 i 12 anys hauran de pagar 6 euros. També hi haurà descomptes per a grups (de més de 20 persones), a un preu de 8 euros per barba. S'efectuarà un 10% de descompte si es compren les entrades per Internet. És important recordar que no s'accepten targetes de crèdit a l'hora de pagar in situ.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FESTES DE NADAL  FALS 
També et pot interessar:
CULTURA
La lectura dramatitzada ‘Avui no dormo als teus braços’ d’Àngels Aymar, a l’Espai Plana de l’Om dijous
BAGES
Visita a les Torres de Fals + tast de vins
BAGES
Arriba la Festa Major de Fals 2023

FOTOGRAFIA
44è Concurs de Fotografia de Fals
ACTUALITAT
Delicte de Falsificació Documental
AGENDA
Arriben les Caramelles de Fals 2023
Montserrat vist entre les cases de Pineda de Bages
Partit trascendental per a la permanència del FC Joanenc, aquest dissabte a Esport Central
Castellbell i el Vilar constitueix el Consell Educatiu Municipal per al mandat 2023-2027
Més de 700 persones visiten la Fira de l’Ocupació del Bages, que supera les 200 ofertes de feina
Partit del Covisa Manresa a Sabadell en el penúltim partit de lliga
Duel important per als play-off entre BAXI Manresa i Valencia
Comença la construcció dels fonaments de la futura Biblioteca-Centre Cultural
Jéssica Albiach serà a Manresa a l’acte central de campanya de Comuns-Sumar a la Catalunya Central


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]