Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Es dona per acabada l'epidèmia de grip a Catalunya
La taxa d’incidència cau fins als 75,72 casos per 100.000 habitants i tendirà a disminuir en les properes setmanes.El 63,8% de les persones ingressades greus als hospitals pel virus de la grip no estaven vacunades. Augmenta l’activitat als centres d’atenció primària, a les urgències dels hospitals i als CUAP
Centre d'atenció primària Bages a Manresa.

ACTUALITAT / Redacció  
15/03/2018 11:57
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Més de dos mesos després de l’inici de l’epidèmia de grip a Catalunya, aquesta ja es pot donar per finalitzada. I és que durant l’última setmana ha caigut notablement la taxa d’incidència fins als 75,72 casos per 100.000 habitants, ja per sota al llindar epidèmic establert per aquesta temporada, que és de 109,4 casos.
 
La tendència en les properes setmanes és que la incidència continuï disminuint; en aquest sentit, malgrat que continua la circulació mixta de virus de la grip A i B, s’espera, però, que es mantingui l’actual nivell basal d’intensitat, ja fora dels nivells epidèmics.
 
Durant la setmana del 5 a l’11 de març, la taxa d’incidència de síndrome gripal ha presentat un nou descens en tots els grups d’edat. Pel que fa als ingressos hospitalaris greus pel virus de la grip, del 5 al 11 de març es van registrar 11 ingressos en els hospitals de la xarxa sentinella, i des de l’inici de la temporada (a principis d’octubre) un total de 1.168 casos. El 63,8% d’aquests casos no estaven vacunats. Aquestes són algunes de les dades recollides al Pla d’Informació de les infeccions respiratòries agudes a Catalunya (PIDIRAC, temporada gripal 2017-2018).

Activitat als centres sanitaris
Durant la setmana del 5 a l’11 de març, els professionals sanitaris dels hospitals han atès un total de 70.929 urgències, de les quals 8.278 han requerit ingrés hospitalari (11,67% del total). Respecte la setmana anterior, les urgències ateses als hospitals han augmentat un 4,86% i els ingressos hospitalaris han augmentat un 1,97%. En comparació amb la mateixa setmana de l’any 2017, l’activitat urgent ha augmentat un 0,5% i el nombre d’ingressos ha augmentat un 5,9%.
 
Del total de les urgències ateses als hospitals, el 78,33% són pacients adults (55.557), mentre que la resta correspon a població pediàtrica (15.358). En relació amb la setmana anterior ha augmentat un 6,58% el nombre de pacients pediàtrics i un 4,4% el de pacients adults.
 
Durant aquesta setmana els hospitals han atès un total de 27.163 visites de nivell de prioritat I, II i III, és a dir, de major gravetat, que representen un 38,3% del total de les urgències, la mateixa proporció que la setmana anterior.
 
Pel que fa als equips d’atenció primària, durant la setmana del 5 a l’11 de març, s’han atès un total de 731.968 visites, un 4,3% més que la setmana anterior. Del total de visites realitzades aquesta setmana, 706.663 s’han fet als centres d’atenció primària i 25.305 al domicili del pacient.
 
Per grups d’edat, el 16,2% de les visites han estat d’infants de fins a 15 anys; el 46% d’adults d’entre 15 i 65 anys i el 37,8% restant de persones majors de 65 anys. En comparació amb la mateixa setmana de l’any anterior, els equips d’atenció primària han fet un 0,9% més de visites.
 
Pel que fa als centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) durant la setmana del 5 a l’11 de març han atès un total de 21.741 visites, un 7,04% més que la setmana anterior.
 
Finalment, el 061 Catsalut Respon ha atès 34.246 casos aquesta setmana dels quals 2.252 han requerit l’atenció d’un metge a domicili. En relació a la setmana anterior suposa un descens dels casos d’un 3,92% i un descens de les visites domiciliàries del 5,81%.
 
Principals actuacions
Les millores previstes per aquest hivern s’emmarquen en el desplegament del Pla Nacional d’Urgències de Catalunya (PLANUC) aprovat pel Departament de Salut el maig del 2017. Per respondre a aquest increment d’activitat estacional, els centres sanitaris han activat els seus plans de contingència, previstos per donar resposta a la pressió assistencial de cada moment.
 
L’objectiu final d’aquests plans de contingència és que l’atenció continuada i urgent s’ajusti millor a les necessitats assistencials específiques de les persones de cada territori, per aconseguir que la ciutadania sigui atesa en el dispositiu més adequat i garantint la millor qualitat possible. Els plans es concreten en la posada en marxa de llits de reforç per donar resposta a l’increment d’ingressos hospitalaris, en la millora de fluxos de pacients entre dispositius, en la flexibilització de les agendes amb major temps per atendre consultes urgents i en el reforç dels centres d’urgències de l’atenció primària entre d’altres.
 
Mesures de prevenció
La millor manera de protegir-se i evitar la propagació de la grip és la vacunació i el manteniment d’unes bones pràctiques d'higiene, com rentar-se les mans de manera regular.
 
Per a més informació es recomana trucar al 061 CatSalut Respon, el telèfon de Salut de Catalunya, les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. I també al web de Canal Salut.
 
És important que la població utilitzi el dispositiu assistencial més adequat per al seu problema de salut. La major part dels processos virals respiratoris remeten espontàniament, amb pocs dies de durada i amb símptomes d’intensitat lleu o moderada, i habitualment no requereixen atenció sanitària.
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]