Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

"Lucky", l'última pel·lícula del gran actor Harry Dean Stanton, inaugura el Festival CLAM
El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya inicia aquest dijous , a les 21.15 h, la seva 15a edició a l’Espai Plana de l’Om de Manresa amb la projecció de la primera de les 50 pel·lícules que oferirà el certamen.
Fragment del cartell de "Lucky"

ACTUALITAT / Redacció  
25/04/2018 10:31
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
El Festival Internacional de Cinema Social de Catalunya (CLAM) arrenca demà dijous la seva 15 edició amb l’acte d’inauguració que tindrà lloc a l’Auditori de la Plana de l’Om de Manresa i la projecció de la primera de les 50 pel·lícules que es podran veure aquest any,  i ho fa amb la projecció de la pel·lícula nord-americana “Lucky”, l’última pel·lícula del protagonista de "Paris Texas" Harry Dean Stanton, que va morir l’any passat.
 
Aquesta pel·lícula és el debut en la direcció del també actor John Carroll Lynch, és una carta d’amor a Dean Stanton, que dona vida a un nonagenari en un viatge de autoexploració en què medita sobre la mort, la comunicació humana i l’espiritualitat i compta amb David Lynch en el repartiment.
 
La projecció suposa el tret de sortida d’una edició que durà altres projeccions importants del millor cinema social internacional així com diverses activitats paral·leles amb el tema “La revolució tecnologia i el bé comú” com a eix central que convida al debat i la reflexió. L’Espai Plana de l’Om de Manresa, l’Auditori Agustí Soler i Mas de Navarcles i local Catalunya d’Avinyó seran els equipaments oficial del Festival.
 
A banda de la programació cinematogràfica amb més d’una vintena d’obres, el lliurament del 15è Premi Pere Casaldàliga a la Solidaritat, una taula rodona sobre la temàtica del festival, un debat-vermut sobre la relació de la tecnologia i les guerres a l’Àfrica, un pel·lícula musicada en directe a càrrec de Jaime L. Pantaleon,  cinema infantil, presència de directors i professionals del cinema i l’homenatge al gran director Agustí Villaronga, seran alguns dels atractius d’aquest primer cap de setmana d’un CLAM que finalitzarà el 6 de maig.
 
Entre la programació es podran veure pel·lícules molt destacades com Un jour ça ira, un documental sobre un centre de menors de París on es treballa contra l’exclusió socia.; Horse riders, un film macedoni sobre un jove sense sostre i discapacitat; Western, una història de
treballadors d’una empresa alemanya deslocalitzada a Bulgària; Los perros, que narra el descobriment d’un passat familiar vinculat a la dictadura d’Augusto Pinochet; o el documental Shootball denuncia els abusos sexuals comesos a diverses escoles dels maristes a Catalunya.

A més, del 26 a l’1 de maig a l’Espai la Plana tothom que ho desitgi podrà veure el curtmetratge “Cornerstone VR” presentat per l’empresa Visyon amb ulleres de realitat virtual.  La mateixa experiència es podrà gaudir la setmana vinent a Navarcles.


PROGRAMACIÓ CINEMATOGRÀFICA DEL PRIMER CAP DE SETMANA
 

Dijous, 26 d'abril
 
LUCKY
Estats Units, 2017. Comèdia, drama, 88 minuts, VOSE.
Direcció: John Carroll Lynch, Intèrprets: Harry Dean Stanton, David Lynch, Ron Livingston.
Havent delatat i enterrat tots els seus contemporanis, el fermament independent Lucky es troba al precipici de la vida i és impulsat cap un viatge d’auto exploració cap a allò que sovint és inabastable: la il·luminació. El debut com a director de John Carroll Lynch (aclamat actor de caràcter) és alhora una carta d’amor a la vida i la carrera de Harry Stanton a més d’una meditació sobre la mortalitat, l’espiritualitat i les relacions humanes.
 
INAUGURACIÓ DEL FESTIVAL - A LES 21.15 H.
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
Divendres, 27 d'abril
 Manresa
 
IRONY

Austràlia, 2017. Animació, 8 minuts, VOSE.
Direcció: Radheya Jegatheva.
Explora la relació entre l’home i la tecnologia des de la perspectiva d’un telèfon. Dibuixada a mà, és basa en el poema “Set Billons” escrit per el seu director. A Australia ha guanyat 2 premis de poesia de joves escriptors.
DIVENDRES, 27 D’ABRIL A LES 22:00
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
CYBORGS ENTRE NOSOTROS
Espanya, 2017 CATFILMS. Documental, 55 minuts, VOE. 
Direcció: Rafael Durán.
Exoesquelet, braços i cames motoritzades i interfícies cervell-ordinador per donar ordres amb la ment. Són dispositius que estan dissenyats especialment perquè els seus usuaris recuperin alguna de les capacitats que han perdut.
AMB LA PRESÈNCIA DEL DIRECTOR, RAFAEL DURÁN
DIVENDRES, 27 D’ABRIL A LES 22:00
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
Navarcles
 
LOS OBJETOS AMOROSOS

Espanya, 2016. Drama, 115 minuts, VOE.
Direcció: Adrian Silvestre, Intèrprets: Laura Rojas Godoy, Nicole Costa, Diana Agámez.
Luz emigra a Itàlia a la recerca d’un futur millor, deixant a Colòmbia al seu fill de dos anys amb la seva família. No obstant això, el seu somni europeu es trunca i es converteix en una sèrie de desgràcies. Inesperadament coneix a Fran, una persona que li trenca tots els esquemes. Les dues decideixen viure amb el món per davant i Roma als seus peus. (FILMAFFINITY)
AMB LA PRESÈNCIA DE LA DIRECTOR,
ADRIAN SILVESTRE
DIVENDRES, 27 D’ABRIL A LES 20:00
NAVARCLES - LA CREUETA
 
 
LA GIORNATA
(DAY LABOR). Itàlia, 2017. Drama, 11 minuts, VOSE.
Direcció: Pippo Mezzapesa. Intèrprets: Vito Facciolla, Franco Ferrante.
Paola Clemente, una treballadora de 49 anys d’edat de Puglia, va morir de fatiga el 13 de juliol de 2015. La seva història és explicada a través de fets i paraules de la investigació als padrins que la van explotar i per les veus de  dones que viatjaven a l’autobús que els porta al treball de camp.
DIVENDRES, 27 D’ABRIL A LES 22:30
NAVARCLES - LA CREUETA
 
LA SARGENTO MATACHO
Colòmbia, Mèxic, 2015. Drama, 93 minuts, VOE.
Direcció: William González. Intèrprets: Fabiana Medina, Damián Alcázar, Marlon Moreno.
L’any 1948 la violència partidista assota el camp colombià. En un paratge del Tolima, sud del país, membres de les forces oficials donen mort a diversos pagesos liberals, entre ells el marit de Rosalba Velasco. La jove presència la massacre i cau en un procés de despersonalització que la converteix en instrument de venjança i mort. Durant una dècada les seves accions deixaran com a saldo un sens fi de policies i civils morts i es convertirà en blanc de la persecució de l’exèrcit, de la policia i de les bandes paramilitars de l’època.
DIVENDRES, 27 D’ABRIL A LES 22:30
NAVARCLES - LA CREUETA


Dissabte, 28 d'abril
 
Manresa
 
 
EL VESTIDO
Espanya, 2017. Drama, 13 minuts, VOE.
Direcció: Javier Marco, Intèrprets: Olivia Delcan, Mauro Muñiz de Urquiza, Sonia Almarcha.
Cada dia, de camí al treball, la mare de Sara veu un vestit a la finestra de la botiga.
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 17:00
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
 
HUELLAS DEL TIEMPO
Argentina, 2016. Drama, 62 minuts, VOE.
Direcció: Martin Ferrari Freire, Intèrprets: Juan Palomino, Pablo Gianello, Toto Amaya Alberto.
Les noves autoritats del Manicomi implementen nous mètodes de tractament, deixant enrere la tancada al que estaven sotmesos els interns; un vell pacient va recuperant la seva memòria ajudat per un metge acabat d’arribar de Buenos Aires i amb poques dades emprenen un viatge per l’interior de la província de San Luis, per buscar els seus familiars…
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 17:00
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
E.N.T.E.
Espanya (2017) CATFILMS. 37 minuts. 
Direcció: Diego Mellogno.
El film es balanceja entre l’experimentació, la sèrie B i el vídeo art i versa sobre l’alienació de l’home dins el ciment d’una ciutat amb referències a l’arquitectura brutalista.
Musicat en directe per Jaime L. Pantaleón.
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 19:30
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
WIRE
(TEL) Turquia, 2017. Drama, 15 minuts, VOSC.
Direcció: Berkay Hasbay.Intèrprets: Cemal Baykal, Berrin Kaboglu, Miray Sahin.
La història de la dissolució d’una família fugint de Síria.
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 22:15
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
WESTERN
Alemanya, Bulgària, Àustria, 2017.Drama, 121 minuts, VOSE. Direcció: Valeska Grisebach. Intèrprets: Meinhard Neumann, Reinhardt Wetrek, Syuleyman Alilov, Letifo.
Un grup d’alemanys que treballa en el sector de la construcció, són enviats a un poble de Bulgària que està perdut de la mà de déu. Aquest lloc desconegut desperta en els homes un sentiment d’aventura, al qual se sumen els prejudicis i la desconfiança, a més de la barrera que suposa l’idioma i les diferències culturals. La situació canvia radicalment quan comencen a guanyar-se el favor i la confiança dels locals.
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 22:15
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
 
Navarcles
 
FU
Rússia, 2017. 11 minuts, VO. Direcció: Ilya Aksenov.
Toca un tema molt actual i delicat, és a dir, el burnout, en particular el de la cortisona, que sota condicions d’estrès i a llarg termini provoca en el cos insomni, fatiga crònica, trastorns de la tiroide, demència, depressió…
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 17:00
NAVARCLES - LA CREUETA
 
UN JOUR ÇA IRA
(ONE DAY IT WILL BE ALL RIGHT)
França, 2018. Documental, 86 minuts, VOSE.
Direcció: Stan Zambeaux, Edouard Zambeaux.
Djibi i Ange, dos adolescents del carrer, arriben a l’Arxipèlag, un centre d’acollida d’urgència al cor de París. S’enfronten a vents adversos però busquen incansablement l’alè d’aire que els portarà a altres llocs. I és amb l’escriptura i amb el cant amb el que s’evadiran.
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 17:00
 
 
Reconeixement CLAM – Agustí Villaronga
EL TESTAMENT DE LA ROSA
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 19:00
NAVARCLES - LA CREUETA
Espanya, 2014. CATFILMS
Documental. 46 minuts. VOC.
Direcció: Agustí Villaronga
Al juny de 2013 van detectar un càncer a l’actriu Rosa Novell. Lluitant contra la malaltia, el tractament li va afectar el nervi òptic i es va quedar cega. Entre els seus treballs pendents hi havia la versió catalana d’una obra de teatre sobre la Mare de Déu: el testament de Maria
Una aproximació a aquesta obra va acabar convertint-se en el seu propi testament.
 
 
UN HOMBRE DE PALABRA
Espanya, 2017. Drama, 10 minuts, VOE.
Direcció: Bernardo Hernandez Conejero.
Quant val la paraula d’un home? Amb aquest curtmetratge descobrirem que l’honor sempre té un preu, i que fins i tot  una promesa d’amor etern pot esquerdar-se en tan sols uns segons.
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 22:30
NAVARCLES - LA CREUETA
 
JUST CHARLIE
Regne Unit, 2017. Drama, 99 minuts, VOSC.
Direcció: Rebekah Fortune, Intèrprets: Harry Gilby, Scot Williams, Patricia Potter.
L’estrella de futbol Charlie té el món al seus peus. Amb un club de primera desesperat per contractar-lo, el seu futur sembla planejat. Però l’adolescent només veu un malson. Atrapat en el cos d’un nen, Charlie se sent dividit entre voler complir amb les expectatives del seu pare i desfer-se d’una pell mal encaixada. Charlie trencarà els lligams familiars....
DISSABTE, 28 D’ABRIL A LES 22:30
NAVARCLES - LA CREUETA
 
 
 
Diumenge, 29 d'abril
 
Manresa
 
CLAM KIDS
LA REVOLTA DELS CONTES
Gran Bretanya, Suècia  2016, animació.  61 minuts, VC
Direcció: Jacob Schuh, Jan Lachauer
La Revolta dels Contes és una adaptació del bes-seller de Roald Dahl, Revolting Rhymes, que reinventa els contes de fades amb humor i intel·ligència. Imaginem que la Caputxeta Vermella i la Blancaneus són velles amigues...Farien una aliança per desfer-se dels famosos predadors o d’una sogra assassina.
 
 
 
CREATIVE CONTROL
Estats Units, 2015. Drama, ciència ficció. 97 minuts, VOSE.
Direcció: Benjamin Dickinson. Intèrprets: Benjamin Dickinson, Nora Zehetner, Dan Gill.
Brooklyn, en un futur no gaire llunyà. Un executiu de publicitat obsessionat amb la tecnologia treballa en una campanya per llançar unes ulleres de realitat augmentada. Està gelós del seu millor amic i per això decideix utilitzar les ulleres per crear un avatar de la seva xicota. No obstant això, la fantasia tecnològica se li girarà en contra.
SESSIÓ CINECLUB MANRESA
DUMENGE, 29 D’ABRIL A LES 18:30
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
 
TRIUNFADORES
Espanya, 2017. Comèdia fantàstica, 7 minuts, VOE.
Direcció: Joseba Alfaro. Intèrprets: Teresa Hurtado de Ory, Pilar Torriente.
En el més enllà, una jove simpàtica i amable està decidida a aconseguir una nova personalitat per al seu pròxim cicle de vida, una que realment li funcioni: superficial i egocèntrica. Però encara és una “pringada”, i els tràmits per aconseguir aquesta personalitat no seran senzills.
DIUMENGE, 29 D’ABRIL A LES 22:00
MANRESA – ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
 
LAS GUARDIANAS
(LES GARDIENNES)
França, Suïssa, 2017. Drama, 134 minuts, VOSE. Direcció: Xavier Beauvois. Intèrprets: Nathalie Baye, Laura Smet, Olivier Rabourdin.
Les Gardiennes és l’adaptació de la novel·la homònima d’Ernest Pérochon, ambientada el 1915 durant la Primera Guerra Mundial, en què els homes estan al camp de batalla i les dones han de posar-se al capdavant de la seva casa. La pel·lícula narra la història d’Hortense, una dona lluitadora que es farà càrrec de la seva granja, Le Paridier, amb l’ajuda de Francine, una jove que creurà haber trobat per fi una família i l’amor. L’arribada dels americans al poble farà que la situació canviï completament.
DIUMENGE, 29 D’ABRIL A LES 22:00
MANRESA - ESPAI LA PLANA DE L’OM
 
 
Navarcles
 
 
SOLITUD

Espanya, 2017 CATFILMS. Drama, 7 minuts, VOC.
Direcció: Rubén Seca. Intèrprets: Isabel Fres, Jaume Sole.
Un ancià cec neteja a casa les seves peces d’escacs, impacient per que arribi la cuidadora per acompanyar-lo a parc. Un cop allà prepara amb il·lusió les seves peces sobre el tauler d’escacs especial per a cecs, i es manté a l’espera d’algun contrincant que se sent a jugar contra ell.
AMB LA PRESÈNCIA DEL DIRECTOR, RUBÉN SECA
DIUMENGE, 29 D’ABRIL A LES 17:00
NAVARCLES - LA CREUETA
 
HORSE RIDERS
Macedònia, 2017. Drama, 85 minuts, VOSE.
Direcció: Marjan Gavrilovski, Intèrprets: Nikola Kuzelov, Boban Kuleski, Dolores Popovic.
Horse riders és la historia de tres joves sense llar, un d’ells discapacitat, a la recerca de la felicitat humana. L’Alec i en Muppet són oblidats per la societat i passen el dia sota un pont. Sense les condicions bàsiques, no els queda altre cosa que viure en un món imaginari de fantasies, cercant moments de felicitat i sentit de la vida. Quan apareix la Sarah tot capgira....
DIUMENGE, 29 D’ABRIL A LES 17:00
NAVARCLES - LA CREUETA
 
SHOOTBALL
Espanya, 2017 CATFILMS. Documental, 94 minuts, VOC.
Direcció: Fèlix Colomer.
Manuel Barber, pare d’una víctima d’abús sexual, i Joaquín Benítez, el pederasta que va abusar del fill de Manuel i vint nens més, són els personatges principals d’aquest documental. El director de la pel·lícula aborda les figures clau d’aquesta història amb un treball d’investigació periodística. Per primera vegada, un pederasta parla i confessa a cara descoberta en un documental.
AMB LA PRESÈNCIA DEL DIRECTOR,
FÈLIX COLOMER
DIUMENGE, 29 D’ABRIL A LES 19:00
NAVARCLES - LA CREUETA
 
 
LOS PERROS

Xile, França, Argentina, Portugal, 2017. Drama, 94 minuts, VOE. Direcció: Marcela Said, Intèrprets: Antonia Zegers, Alfredo Castro, Alejandro Sieveking.
Mariana (Antonia Zegers) és una dona xilena envoltada d’homes que no la valoren. Incompresa pel seu espòs i infravalorada pel seu pare buscarà evadir-se de la seva realitat apuntant-se a classes d’equitació. Començarà a sentir-se atreta pel seu instructor, Juan (Alfredo Castro), un ex coronel durant la dictadura de Pinochet a qui persegueixen foscos crims del passat. La policia començarà a investigar-lo i Mariana es qüestionarà la corrupció i la brutalitat d’una etapa que semblava caiguda en l’oblit.
DIUMENGE, 29 D’ABRIL A LES 21:30
NAVARCLES - LA CREUETA
 
 
 
AVINYÓ
Local Catalunya
 
27 d’abril
CLAM a l’Escola amb la pel·lícula franco-belga  OCELLS DE PAS
 
 
29 d’abril
17.30 h. Sessió de curts a concurs d’aquesta edició




 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: MANRESA 
També et pot interessar:
MANRESA
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
CULTURA
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
LA FOTO DEL DIA
Anella verda al voltant de Manresa

FUTBOL
Covisa Manresa jugarà els setzens de final de la Copa Catalunya
ACTUALITAT
Una vintena d’infants entre 6 i 12 anys participen en el Campus de TechLab Manresa
LA FOTO DEL DIA
Detall de l'exposició dels 100 anys del Cercle Artístic de Manresa
Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]