Dimecres 23 de setembre de 2020
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Tornen les festes de Sant Ignasi al bell mig del Centre Històric
Fins al 31 de juliol els carrers Sobrerroca, Sant Miquel, plaça Major i voltants acolliran el Concurs d’Aparadors del Centre Històric, la 5a edició de la Caminada nocturna Montserrat – Manresa, la 5a edició del cicle musical “Sons del Camí” o les visites guiades per conèixer la ciutat ignasiana, entre altres.
Moment de la presentació de les festes

CULTURA / Redacció  
18/07/2018 09:38
Pesarrodona declara davant del jutge que no va tenir res a veure en l’organització de l’1-O i que era un “ciutadà més”
Més de 7500 persones van passar aquest diumenge per la Firastiu més segura
La Seu de Manresa ofereix un cicle de coneixement romànic
Convocat el VIII premi Josep M. Planes d'investigació periodística
A partir d'aquest dimecres ,  i fins al dia 31 de juliol, la capital del Bages acull un any més les festes de Sant Ignasi que, organitzades per l’Associació de Comerciants de Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i Voltants, la Fundació la Cova, Manresa Turisme i l’Ajuntament de Manresa, tornen a oferir un programa d’actes que omplirà el Centre Històric d’activitats diverses i que compta amb la implicació d’entitats, establiments i organitzacions.

Visites guiades, exposicions, tallers, espectacles, mercats, concerts de música embolcallen uns programació de propostes lúdiques, esportives, culturals i religioses  aptes per a tots els públics amb la voluntat de continuar dinamitzant aquest entorn emblemàtic del Centre Històric de Manresa i posant el valor la Manresa ignasiana i el projecte Manresa 2022, que commemora els 500 anys de l’arribada d’Ignasi de Loiola a la ciutat.

Dins la programació hi haurà actes ja clàssics d’aquesta festa com són el Concurs d’Aparadors del Centre Històric, la  5a edició de la Caminada nocturna Montserrat – Manresa (amb les places exhaurides) , la 5a edició del cicle de musica espiritual “Sons del Camí”, les visites guiades a la Manresa ignasiana o el Sopar a la fresca, però enguany s’introdueixen algunes novetats culturals per fer-la més atractiva com és l’exposició dels jocs de Trivial amb temàtica Ignasiana, la xerrada “Les dones de Sant Ignasi” i la de “El Camí ignasià en primera persona, vivències d'una peregrinació”. No faltaran les adreçades especialment al públic més jove (tallers, espectacles, música, inflables, etc).

La presentació del programa d’actes de la Festa de Sant Ignasi s’ha presenttat aquest dimarts a la capella del Pou de la Gallina i han intervingut el regidor de Turisme i responsable del projecte Manresa 2022, Joan Calmet; el gerent del Centre d’Espiritualitat Ignasiana, Lluís Pagès; i el president de l’Associació de comerciants del carrer Sobrerroca, Plaça Major, carrer Sant Miquel i voltants, Josep Tobeña; Clàudia Rodríguez, autora del cartell de les festes d’enguany, i Sònia Martín, coordinadora de l’Oficina de Turisme de Manresa.

El regidor Joan Calmet ha recordat la “llarguíssima trajectòria de les Festes de Sant Ignasi” i ha explicat que fins fa pocs anys constaven d’una part més litúrgica i d’algunes activitats, com un vermut-sopar, organitzades per l’associació de comerciants. Per a Calmet, “a partir de la posada en marxa del projecte Manresa 2022, el pal de paller del qual és sant Ignasi i a commemoració dels 500 anys de la seva estada a Manresa, ens va semblar convenient entomar l’organització de les Festes, incorporar-hi més activitats i mirar d’ampliar el nombre de persones a qui pugui interessar”.  Així, s’hi ha incorporat visites guiades, tallers, concerts i altres activitats.

També en aquesta línia d’anar ampliant el públic objectiu i “fer un pas en la línia d’acostar-nos al públic jove”,, aquest any s’ha fet una nova imatge de les festes, amb un cartell inspirat en el pou de la Gallina, que ha estat dissenyat per Clàudia Rodríguez.

El representant de la Cova, Lluís Pagès, ha fet un repàs dels actes litúrgics de la festa, que serveixen “per anar-nos preparant espiritualment per a Manresa 2022”, i Josep Tobeña, de l’associació de comerciants, ja remarcat els actes lúdics com la “Ignasiada” del dia de Sant Ignasi, 31 de juliol, en el marc de la qual hi haurà activitats variades, des de botifarrada de bon matí, les visites guiades, la trobada d’Ignasis, espectacles infantils, etc. Finalment, Sònia Martín, coordinadora de l’Oficina de Turisme, ha fet una pinzellada dels actes com les visites guiades i el taller familiar “L’Agnès i la gallina”.

  

PROGRAMACIÓ

18 de juliol a partir de les 20 h

Pintxo Pote
Bars de la zona Centre Històric
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants

23 i 30 de juliol de 8 a 14h
Mercat Agrari, Productes de la Terra i Alimentació
Plaça Major

Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça Major, Sant Miquel i voltants

Actes de festes

18 de juliol de 19:30 a 20:45h
Visita guiada a La Seu
Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa
 Visita guiada oberta als assistents dels concerts Sons del Camí i al públic en general. La visita inclourà: exterior, claustre, nau central i primera coberta. Preu: 6 euros/persona. Les entrades es podran comprar via telèfon (93.872.15.12) o via mail (gestio@seudemanresa.cat) i el mateix dia de la visita. Per garantir plaça, recomanem fer-ho prèviament.
Organitza: Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa


19 de juliol de 19:30 a 20:45h

Visita guiada a La Seu

Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa

Descripció: Visita guiada oberta als assistents dels concerts Sons del Camí i al públic en general. La visita inclourà: exterior, claustre, nau central i primera coberta. Preu: 6 euros/persona. Les entrades es podran comprar via telèfon (93.872.15.12) o via mail (gestio@seudemanresa.cat) i el mateix dia de la visita. Per garantir plaça, recomanem fer-ho prèviament.

Organitza: Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa

20 de juliol de 19:30 a 20:45h

Visita guiada a La Seu
Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa
Visita guiada oberta als assistents dels concerts Sons del Camí i al públic en general. La visita inclourà: exterior, claustre, nau central i primera coberta. Preu: 6 euros/persona. Les entrades es podran comprar via telèfon (93.872.15.12) o via mail (gestio@seudemanresa.cat) i el mateix dia de la visita. Per garantir plaça, recomanem fer-ho prèviament.
Organitza: Basílica Santa Maria de la Seu de Manresa


21 de juliol de 18:30h

Caminada nocturna  Montserrat-Manresa
Sortida Plaça de la Reforma
Caminada nocturna des de Montserrat a Manresa seguin l’última etapa del Camí Ignasià (26km).
Preu: 15 Euros. Inclou transport en bus fins a Montserrat, assegurança i avituallaments. Places limitades. Informació i reserves: 93 878 40 90. turisme@manresaturisme.cat i www.manresaturisme.cat

  

Del 21 al 31 de juliol

Concurs d’aparadors
Concurs d’aparadors sobre el tema St. Ignasi 1522-2022 als diferents comerços de Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i Voltants.
21, 22, 28 i 29 de juliol en horari d’obertura de l’Espai 1522
Exposició Trivial de Manresa amb Temàtica ignasiana entre d’altres
Espai Manresa 1522
Descripció: Exposició dels jocs de Trivial realitzats per l'alumnat de 2n d'ESO de l' Escola Oms i de Prat
Organitza: Ajuntament de Manresa, Manresa2022 i Escola Oms i de Prat

24 de juliol a les 21:30

Cant Coral Cat Centre
Santuari de la Cova de Sant Ignasi
Organitza: Cova de Sant Ignasi
26 de juliol a les 17:00
Taller familiar: l’Agnès i la gallina
Museu Comarcal de Manresa
Descripció: Apropem a les famílies la llegenda més popular vinculada a Sant Ignasi: el miracle del Pou de la Gallina. Us endinsareu en la història d’Agnès, la nena que portava a vendre la gallina a la Plaça Major, i com Ignasi la va ajudar a recuperar-la després que li caigués al Pou del Carrer Sobrerroca. Després de la visita, podreu crear les figures d’Agnès, la gallina i de Sant Ignasi amb una manualitat molt senzilla perquè pugueu representar la història a casa!
Preu: 2€ Places limitades a 20 infants (han de venir acompanyats obligatòriament d’un adult). Edats recomanades: entre 7 i 11 anys.
Imprescindible reserva prèvia.
Informació i reserves: 938784090 · turisme@manresaturisme.cat · www.manresaturisme.cat
Organitza: Manresa turisme amb la col·laboració del Museu Comarcal de Manresa

27 de juliol a les 20:15

Taller familiar: l’Agnès i la gallina
Capella Sant Ignasi Malalt
Descripció: En acabar coca i mistela per a tothom.
Organitza: Cova de Sant Ignasi i associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants
27 de juliol a les 20.15h, a la plaça de sant Ignasi Malalt
Missa capella de sant Ignasi Mallat amb P. Magriñà, Sj
Acompanyaran Isidre Badia (tenor) i Jordi Franch (piano). En acabar coca i mistela per a tothom.

28 de juliol a les 20:30

Ermita de Sant Pau

Missa a l’ermita de Sant Pau amb Mn. Joan Antoni Castillo
Organitza: Cova de Sant Ignasi
29 de juliol a les 11:00
VISITA GUIADA “Manresa Universal: La Ciutat de sant Ignasi” amb tast de productes del pelegrí
Sortida del Museu Comarcal de Manresa
Descripció: Visita guiada pels espais vinculats a Sant Ignasi de Loiola a Manresa, incloent la Cova de Sant Ignasi, el Carrer del Balç i l’Espai Manresa 1522, així com altres espais i capelles que recorden l’estada del sant a la ciutat. Al final de la visita, es podrà gaudir d’un tast de productes del pelegrí.
Preu: Gratuït
Places limitades: màxim 30 persones.
Informació i reserves: 938784090 · turisme@manresaturisme.cat · www.manresaturisme.cat
Organitza: Manresa Turisme

29 de juliol a les 13:00

Parròquia de Santa Maria de Viladordis
Missa de Sant Ignasi a la Parròquia de Santa Maria de Viladordis
Organitza: Cova de Sant Ignasi
30 de juliol a les 19:00
El Camí ignasià en primera persona, vivències d'una peregrinació.
Espai Manresa 1522
Descripció: A càrrec de Miquel Àngel Ramos. Recent tornat del camí ignasià, en Miquel Àngel ens explicarà la seva experiècia durant el recorregut.
Organitza: Ajuntament de Manresa i Manresa 2022.


30 de juliol a les 19:00

Conferència: Les Dones de Sant Ignasi
Museu Comarcal de Manresa
Descripció: A finals de març de l’any 1522 Sant Ignasi deixà el Monestir de Montserrat per anar a Manresa. Prop del camí trobà una dona que l’acompanyarà en el seu viatge i que el presentarà a un grup d'amigues que esdevindrà cabdal per la direcció vital que emprendrà el jove Ignasi. Amb aquesta xerrada volem incidir en aquesta relació del fundador dels jesuïtes i parlar-vos dʼunes dames cultes que, si la historia s’hagués desenvolupat d’altra manera, haurien protagonitzat la branca femenina de la Companyia de Jesús.
Per: Jordi Sacasas, arxiver i conservador del museu i tresor de Santa Maria del Pi
i Paco Romero, cartògraf
Organitza: Associació per al Museu de Manresa



La Ignasiada

31 de juliol a partir de les 8:45
Botifarrada
Plaça Major
Descripció: Comença la jornada amb força. Preu: 4 euros
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants

31 de juliol a partir de 9 a 22h

XI Fira Mercat
Carrer Sobrerroca, Sant Miquel i Plaça Major
Descripció: Comerç de proximitat, artesania, brocanters, roba, complements, descomptes especials, plantes aromàtiques.
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants

31 de juliol a les 11h

Missa a la Capella del Pou de la Gallina
Capella del Pou de la Gallina
Descripció: Celebrant Mn. Joan Hakolimana (Rector de Santa Maria de la Seu). En acabar petita representació de la llegenda.
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants

31 de juliol a les 12h

Visita guiada a càrrec de Francesc Comas pels voltants del carrer Sobrerroca i Plaça Major
Sortida de l’oficina de Turisme
Descripció: Visita pels voltants del carrer Sobrerroca i plaça Major.
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, plaça Major, Sant Miquel i voltants

31 de juliol a les 12:30h

Trobada d’Ignasis/es
Plaça Major
Descripció: Et dius Ignasi o Ignàsia? Vine davant de la porta de l'Oficina de turisme de Manresa i tindràs un obsequi. Cal portar el DNI per a poder recollir l'obsequi. També farem una foto de grup.
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants

31 de juliol a les 12:30h

Vermut popular de Sant Ignasi
Plaça Major
Descripció: Veniu a gaudir d'un vermut! Preu: 3 euros
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants.

31 de juliol a les 12:30h

Espectacle infantil
Carrer Sobrerroca, cantonada amb carrer Serarols
Descripció: Espectacle infantil i en acabar xocolatada per a tothom
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants.

31 de juliol a les 17.30h

Contes infantils amb en Manelutti i Xocolatada
Al carrer Sobrerroca

31 de juliol de 18 a 20h

Inflables i tatuatges Temporals
Carrer Sant Miquel amb carrer Botí
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants.

31 de juliol a les 18h

Actuació musical. La corneta rialllera
Carrer Sant Miquel
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants.

31 de juliol a les 18:30h

Actuació musical. La zarigüella, rumba i patxanga de Cardona
Plaça Major
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants.

31 de juliol a les 20:00h

Missa de Sant Ignasi al Santuari de la Cova
Santuari de la Cova
Descripció: Presideix: P. Magriñà sj.
Organitza: Cova de Sant Ignasi

31 de juliol a les 21:30h

Sopar a la fresca
Plaça Major
 Durant el sopar tradicional, sorteig de regals cedits pels botiguers per als assistents. Lliurament dels premis concurs d'aparadors. Venda anticipada de tiquets fins el 28 de juliol als establiments La Casa del Bacalla, Puigbertran i Fotografia Vert.
Preu: 12 euros
Organitza: Associació de Comerciants del Carrer Sobrerroca, Plaça major, Sant Miquel i voltants.

31 de juliol a les 22:00h

Rosari a la Creu del Tort
Creu del Tort
Dirigeix: P. David Guindulain sj.
Organitza: Cova de Sant Ignasi i veïns de Sta Clara.

Cicle “Sons del Camí”

Dimecres 18 de juliol a les 21 h

Txalaparta Hutsa
Hutsun
Parc de la Seu
HUTSUN ens oferirà una experiència musical guiada a través dels ritmes de la txalaparta tradicional i contemporània. El Sons del camí comença amb els sons més arcaics vinguts del país basc. Anai Gambra Uriz i Mikel Urrutia ens embolcallaran en un concert al parc de la Seu amb la sonoritat d’aquest particular instrument. Entrada gratuïta

Dijous 19 de juliol a les 21 h

Nadishana & Davidyants duo
Nadishana
Atri de la Seu de Manresa
NADISHANA és un músic siberià extraordinari, virtuós amb molts instruments. La seva música combina la bellesa mística amb la innovació, el refinament, el coneixement i el missatge sobre quelcom profund. Tot això amb un estil molt personal i que beu de moltes tradicions. Acompanyat per un altre virtuós al baix, Anton Davidyants.
Preu entrada: Anticipada 8€ / a taquilla el mateix dia 10€

Divendres 20 de juliol a les 21 h

La Rosa dels vents
Hirundo Maris
Atri de la Seu de Manresa
HIRUNDO MARIS, el grup d’Arianna Savall I Petter Udland Johansen, presenta el seu darrer projecte “La Rosa dels Vents”, un repertori que tracta de la mar. Hi ha música tradicional, antiga i composicions pròpies, tot plegat amb l’alè de la improvisació. En aquest concert els sentireu juntament amb el contrabaixista Miquel Àngel Cordero.
Preu: Anticipada 12€ / a taquilla el mateix dia 15€

Dimecres 25 de juliol a les 21 h

Mystica
Airun
Atri de la Seu de Manresa
AIRUN té com a objectiu difondre l'espiritualitat a través de música. El seu repertori es nodreix de música antiga i d'arrel així com de composicions pròpies des d'una concepció musical oberta i contemporània. Un viatge musical en clau d'interreligiositat i pau que inclou poesia, audiovisuals i performance.
Preu entrada: Anticipada 8€ / a taquilla el mateix dia 10€

Dijous 26 de juliol  a les 21 h

Eva
Evo
Atri de la Seu de Manresa
EVO és una proposta liderada pel reconegut músic Efrén López, amb un repertori dedicat exclusivament a la música antiga. Amb gran mestratge i gràcies a la varietat de recursos que els dóna conèixer músiques d’arrel, tant europees com orientals o nord-africanes, aconsegueixen fer reviure una música celestial que sovint resta morta interpretada per academicistes.
Preu entrada: Anticipada 8€ / a taquilla el mateix dia 10€

Divendres 27 de juliol a les 21 h

Maria del Mar Bonet amb Borja Penalba
50 anys d'escenaris
Jardins de la casa Internacional d’Espiritualitat
Sant Bartomeu, 56
De sobres coneguda la llarga trajectòria d’aquesta artista, Maria del Mar Bonet du ja 50 anys als escenaris embolcallant amb la seva veu i música mediterrània les més diverses emocions, les nostres lluites personals, polítiques i sentimentals. Acompanyada per Borja Penalba a la guitarra oferirà una tria de cançons on l’espiritualitat hi és present.Preu: Anticipada 12 € / a taquilla el mateix dia 15€.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: MANRESA 
També et pot interessar:
SOCIETAT
Més de 7500 persones van passar aquest diumenge per la Firastiu més segura
ACTUALITAT
La Seu de Manresa ofereix un cicle de coneixement romànic
MANRESA
Convocat el VIII premi Josep M. Planes d'investigació periodística

MANRESA
Tall de trànsit a l’entrada de la zona esportiva del Congost des de la carretera de Sant Joan
POLÍTICA
FEM Manresa consideren necessari revaloritzar el nom 1 d'Octubre en el si del nomenclàtor municipal
LA FOTO DEL DIA
Benvinguda tardor
Més de 7500 persones van passar aquest diumenge per la Firastiu més segura
Agustí Penadès exposa acompanyat del fotògraf Lluís Ivern i dels textos del filòsof Arnau Puig
La Seu de Manresa ofereix un cicle de coneixement romànic
Tall de trànsit a l’entrada de la zona esportiva del Congost des de la carretera de Sant Joan
Let's Clean up Europe a Puig-reig
Pesarrodona declara davant del jutge que no va tenir res a veure en l’organització de l’1-O i que era un “ciutadà més”
Benvinguda tardor
FEM Manresa consideren necessari revaloritzar el nom 1 d'Octubre en el si del nomenclàtor municipal


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]