Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Els candidats de Solsona aconsegueixen els títols de pubilla i hereu de Catalunya
Laura Algué rep la banda de mans de la també solsonina Anna Montraveta
Imatge de grup de l’Associació del Pubillatge Solsoní

SOLSONÈS / Redacció  
23/10/2018 09:36
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
El certamen d’elecció de la pubilla i l’hereu de Catalunya 2018, celebrat aquest cap de setmana passat a Gironella, ha donat uns resultats insòlits, amb els candidats de Solsona de protagonistes. Laura Algué i Garriga, de 18 anys i pubilla solsonina del 2017, va rebre la màxima banda del pubillatge nacional de mans de la també solsonina Anna Montraveta, mentre que Albert Colell i Riu, de 21 anys i hereu del mateix any, va ser l’emfaixat per l’hereu sortint, Èric Parcerisa.

Ambdós representants solsonins van aconseguir les millors puntuacions d’entre els 59 aspirants en les proves escrites i les entrevistes personals. Els resultats van superar les expectatives de tothom. Assolir el títol de les comarques lleidatanes es veia més factible, tenint en compte que s’hi presentaven set noies i tres nois, però “no esperàvem que el resultat acabaria sent tan gran per a Solsona”, reconeix Montse Auguets, vicepresidenta de Foment de les Tradicions Catalanes. És la primera vegada que la pubilla i l’hereu de Catalunya surten de la mateixa població.
 
Ha estat un cap de setmana intens i amb nervis a flor de pell. Albert Colell, primer hereu de Solsona i que, des del maig, representa també el pubillatge de la Catalunya Central, explica que es va quedar “en xoc, amb la boca oberta de bat a bat”. Laura Algué, que ahir es va quedar pràcticament sense veu, encara celebrava la proclamació de l’hereu quan van pronunciar el seu nom, sense que tingués temps de reaccionar. “No m’havia passat pel cap la possibilitat de rebre el títol”. “I el moment més màgic va ser el canvi de banda per la relació que m’uneix a l’Anna”, recorda.
 
L’alcalde, David Rodríguez, va ser un dels primers a felicitar els nous representants a través de les xarxes socials. Afirma que és un orgull per a Solsona representar el pubillatge català amb els seus dos màxims títols. Queda demostrada, una vegada més, “la talla dels joves solsonins que es comprometen amb la cultura popular des d’aquest vessant”. Al mateix temps, és del parer que els solsonins “hem de sentir-nos satisfets d’aquesta notícia, però amb humilitat”. Les properes setmanes s’organitzarà un acte institucional de rebuda a la pubilla i l’hereu al consistori.
 
La celebració de l’elecció dels títols nacionals del pubillatge, organitzada per Foment de les Tradicions Catalanes, es va dur a terme a Gironella des de divendres i fins diumenge. El primer dia, els representants del 2017 van fer un comiat de mandat informal i familiar. Dissabte al matí van tenir lloc la rebuda i les acreditacions dels candidats, els exàmens escrits i les primeres entrevistes, que van continuar a la tarda, moment en què també es va inaugurar un mural sobre el pubillatge en una façana del nucli antic del municipi berguedà. Dissabte es va celebrar el sopar de gala i diumenge al matí, la deliberació del jurat, una cercavila, l’acte de proclamació i el dinar de cloenda.
 
Més d’un centenar de sortides
 
La primera sortida que els solsonins realitzaran com a pubilla i hereu de Catalunya serà el cap de setmana vinent a Avià, en la proclamació dels representants locals. La seva agenda traurà fum aquest any que enceten, ja que se’ls reclamarà en més d’un centenar de sortides, d’entre les quals destaquen una rebuda al Palau de la Generalitat, per Sant Jordi, i la participació a la Festa Major del Cercle Català de Madrid. “Comença un any ple de responsabilitats, que entomo amb moltes ganes. I el penso gaudir al màxim”, diu Laura Algué. L’hereu, que es mostra satisfet d’haver estat elegit juntament amb ella, afirma que donarà prioritat al pubillatge i haurà de buscar altres combinacions per compaginar aquest rol amb el de jugador del C. F. Solsona i el de guia turístic.
  
La nova pubilla de Catalunya estudia primer del grau en Negocis i Màrqueting Internacionals a ESCI-UPF i és aficionada a diferents esports, a més de formar part de l’Agrupament Escolta i Guia Pare Claret. L’hereu és estudiant de quart d’Història a la UAB, treballa com a guia turístic per la cooperativa Voliacs i juga de porter amb l’equip sènior B del Club Futbol Solsona.  
 
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: SOLSONES 
També et pot interessar:
COMARQUES
Tractaments aeris per al control de la processionària del pi
SOLSONÈS
Troben més de 18.000 plantes de marihuana en un bosc del Solsonès
COMARQUES
L’Adlsolcar convoca el teixit econòmic del Solsonès i Cardona

COMARQUES
Primer servei de mobilitat elèctrica compartida al Bages, Berguedà i Solsonès
SOLSONÈS
El Carnaval de Solsona no tindrà comparses ni la tradicional penjada del Ruc
SOLSONÈS
El Baix Solsonès aprofita l’empenta del producte de proximitat
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]