Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

El Solsonès i Cardona creen Punt Empresa
Una setantena de representants dels sectors públic i privat assisteixen aquest dimecres la presentació del nou servei i del catàleg de l’Adlsolcar
El president d’Empresaris per al Solsonès, Marc Arnau, durant l'acte de presentació de Punt Empresa

ECONOMIA / Redacció  
25/01/2019 11:12
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
El Consell Comarcal incorpora la tècnica de Promoció Econòmica a l’Agència de Desenvolupament Local .Les entitats empresarials destaquen els “serveis a mida” de les necessitats de les activitats econòmiques que es coordinen des del Punt Empresa 
 
El Punt Empresa és fruit de la unificació del servei d’atenció a les empreses de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona (Adlsolcar) i el Consell Comarcal del Solsonès. Aquest dimecres  l’han presentat públicament a Clariana de Cardener els alcaldes d’ambdós municipis, David Rodríguez i Ferran Estruch, la presidenta de l’ens comarcal, Sara Alarcón, el president d’Empresaris per al Solsonès, Marc Arnau, i Ramon Vilajosana, en representació de l’Associació d’Empresaris de Cardona. En la mateixa jornada s’ha donat a conèixer també el catàleg de serveis de l’Adlsolcar.
 
Una setantena de persones dels sectors públic i privat han assistit a aquesta convocatòria, amb què s’ha formalitzat el servei d’atenció a les empreses a partir d’un únic punt amb interlocutors definits en funció de la naturalesa de l’activitat econòmica. Així, es dona servei a l’emprenedoria, al comerç, a les empreses agroalimentàries i de restauració i a la indústria i altres serveis que s’ubiquin a Cardona, Solsona i tot el Solsonès.
 
El Punt Empresa ofereix informació i orientació (per a la creació de nous projectes, tràmits administratius i gestió de subvencions); formació empresarial; assessorament personalitzat per part d’especialistes; cooperació entre empreses; el Servei Connectem, per a la captació de professionals adequats a cada lloc de treball, i projectes transversals.
 
‘Una eina viva’
 
Tal com ha posat de relleu Marc Arnau, aquests serveis han estat fets en funció de les demandes de les empreses, fruit de nombroses visites. I “el catàleg és una eina viva, que anirà evolucionant a mesura que canviïn les necessitats detectades”. Des de l’Agència es treballa per oferir “serveis a mida de les nostres necessitats, adequats a les dimensions de les empreses que tenim i de les inquietuds que manifestem”, ha explicat el president dels empresaris del Solsonès. Com a exemple, ha esmentat l’arribada de la fibra òptica als polígons industrials i la creació del Club de l’Autònom.
 
Amb la incorporació de la tècnica del Consell Comarcal, Goretti Sala, l’Agència de Desenvolupament Local, dirigida per Glòria Domínguez, passa a disposar d’un total de 12 tècnics en diferents àmbits. Per a Sara Alarcón, d’aquesta manera “es coordinen i s’optimitzen els esforços en matèria de desenvolupament local al territori per anar tots en una mateixa direcció i fer una comarca més competitiva”. La presidenta del Consell s’ha mostrat convençuda que aquest pas es traduirà en “un major impacte”.
 
Els alcaldes de Cardona i Solsona han subratllat la importància del pacte de territori i el nou model de governança, ara ampliat amb el Consell Comarcal, que va néixer el 2014 amb la creació de l’Agència de Desenvolupament Local, a partir de la cooperació entre municipis i dels sectors públic i privat. David Rodríguez ha destacat la “voluntat de fer les coses de baix a dalt i de manera participada” per cercar les estratègies comunes.
 
L’any passat es va decidir que “calia ser més ambiciosos i eficients i  incorporar el Consell en aquest procés de concertació”. Per a Ferran Estruch, avui el pacte territorial continua creixent “perquè, més enllà dels confins territorials, ens interessen les persones, les empreses i el territori amb una nova manera de treballar en què els privats prenen protagonisme”. Ambdós batlles han remarcat el suport estratègic i financer del Servei d’Ocupació de Catalunya per a la creació i el manteniment de l’Adlsolcar des del primer dia.  
  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]