Dijous 28 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Atenció primària en cas de problemes de salut urgents al CUAP
Nou impuls al CUAP Manresa per promoure que la ciutadania acudeixi a l’atenció primària. Situat al CAP Bages, el CUAP ha ampliat horaris i està obert de 8 del vespre a 8 del matí els dies laborables i les 24 hores durant caps de setmana i festius
L’any 2018, més del 62 % de les urgències ateses als hospitals catalans podien haver estat tractades a les consultes d’atenció primària

MANRESA / Redacció/ Montse Morera  
12/02/2019 11:44
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Sovint, quan la ciutadania té un problema de salut que considera urgent es desplaça directament a l’hospital per ser atesa, però els centres d’urgències d’atenció primària (CUAP) són una alternativa consolidada per atendre urgències de baixa complexitat. L’ICS a la Catalunya Central converteix el Punt d’Atenció Continuada (PAC) del CAP Bages en un CUAP -amb més equipament tecnològic i operatiu durant les nits, caps de setmana i festius- per consolidar el compromís de la ciutadania amb un model que deriva cap a l’hospital només aquelles patologies que no poden ser resoltes a l’atenció primària.

El CUAP Manresa
Situat a la planta 0 del Centre d’Atenció Primària (CAP) Bages (C/ Soler i March número 6, de Manresa), el CUAP Manresa atén urgències els dies laborables de 8 del vespre a 8 del matí i els caps de setmana i festius, les 24 hores. D’aquesta manera, complementa els horaris d’atenció habitual als CAP, on també s’atenen les urgències, i dona als usuaris la possibilitat d’acudir a l’atenció primària qualsevol dia i a qualsevol hora.

L’objectiu és augmentar el nombre d’urgències ateses a l’atenció primària i reduir el nombre d’urgències ateses a l’hospital, dotant la consulta d’atenció primària dels recursos necessaris per a la millora del diagnòstic, maneig i tractament de les urgències. Ofereix atenció urgent al centre i també a domicili i atén, entre d’altres casos, aguditzacions dels pacients crònics, traumatismes lleus (embenats, immobilitzacions, etc.), atenció quirúrgica menor (sutures, cures, cremades, etc.), urgències ginecològiques, psiquiàtriques, oftalmològiques, etc. i està equipat per fer analítiques i radiografies. Disposa de 3 consultes mèdiques, una consulta per a triatge (on es fa la primera atenció a l’arribada i es valora la gravetat de cada cas), 4 boxs d’observació, 5 boxs per a assistència i una entrada per a ambulàncies. A la consulta de triatge, un professional selecciona l’ordre d’atenció per gravetat i no per ordre d’arribada. Als CUAP es fa servir el Model andorrà de triatge (MAT), que classifica segons cinc nivells d’urgència que marquen la prioritat de l’atenció sanitària dels pacients.

Els avantatges del CUAP El model CUAP és una realitat gràcies al treball multidisciplinari que involucra els professionals d’atenció primària de l’ICS a la Catalunya Central, la Fundació Althaia i el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Es vol donar un missatge clar a la ciutadana en relació amb els aspectes següents:
L’atenció primària és qui més bé coneix els pacients i qui té accés més directe a la història clínica, malalties, pla de medicació, etc.
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: CUAP MANRESA 
També et pot interessar:

Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]