Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Tractorada a Manresa aquest dijous
Unió de Pagesos convoca tractorades i mobilitzacions aquest dijous a tot el territori per exigir a l'Estat mesures urgents a favor de la pagesia professional. A Manresa la concentració serà al Palau Firal a les 11h fins a arribar a la delegació d'Hisenda.

ACTUALITAT / Redacció/ Montse Morera  
12/03/2019 12:49
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Unió de Pagesos convoca tractorades aquest dijous  a Manresa, Girona, Lleida, Tarragona i Tortosa, amb concentracions davant de diferents delegacions estatals d’aquestes ciutats, en el marc d’una plataforma reivindicativa de mesures urgents per a la pagesia professional que suposen uns 300 milions d’euros anuals per a Catalunya. Aquestes mobilitzacions es duran a terme conjuntament amb altres a tot l’Estat convocades per la resta d’organitzacions pertanyents a Unió d’Unions d’Agricultors i Ramaders, i aniran precedides d’una campanya de xerrades informatives per explicar aquesta situació a la pagesia.
 
El sindicat reclama, entre altres qüestions, una aplicació justa de la Política Agrària Comuna (PAC) a l’Estat espanyol, així com un repartiment just i equitatiu del valor afegit a la cadena alimentària, a la vegada que denuncia l’encariment dels costos de producció, factors que impedeixen que les rendes de la pagesia siguin equiparables a les de la resta de ciutadans.
 
El sindicat exigeix al Govern de l’Estat i als grups parlamentaris del Congrés dels Diputats i del Senat la modificació urgent de les normes i la legislació per aconseguir, entre altres qüestions, l’establiment com a agricultor actiu, en l’aplicació de la PAC actual a l’Estat espanyol, a aquell que obté, almenys, el 25% dels ingressos totals de les activitats agràries, i una franquícia de 1.250 euros anuals (petits) per tal de no excloure els sectors socials del món rural.
 
En l’àmbit de la PAC actual, Unió de Pagesos també reclama l’establiment de pràctiques equivalents a pràctiques agrícoles beneficioses per al clima i el medi ambient perquè no sigui obligatori abandonar la capacitat productiva, tenint en compte que com a conseqüència de l’aplicació dels ajuts directes de la PAC aprovada pel Ministeri, les úniques superfícies considerades d’interès ecològic són el guaret i els conreus fixadors de nitrogen.
 
Pel que fa a la comercialització, el sindicat exigeix una regulació específica de venda a pèrdues a la cadena alimentària que incorpori, a més del preu de compra dels productes i serveis, els costos directes i indirectes de cada esgraó de la mateixa cadena. Així, l’establiment de la consideració de posició de domini a la cadena alimentària hauria de fixar-se en una quota del 8% del mercat.
 
El sindicat també demana un gasoil professional agrícola, ramader i forestal de 0,021 euros per litre d’impost especial d’hidrocarburs, el mínim establert a la Unió Europea, així com l’aplicació d’un IVA reduït del 10%, i l’aplicació d’aquest gasoil a tots els usos professionals de les explotacions (calefacció de granges i hivernacles, vehicles afectes a l’explotació, etc.).
 
D’altra banda, el sindicat considera necessària l’aplicació d’un IVA reduït del 10% per al conjunt de béns i serveis emprats en la producció agrícola, ramadera i forestal, a excepció feta dels que ja se’ls aplica un IVA superreduït.
 
En matèria de cotitzacions, Unió de Pagesos reclama l’equiparació de les especialitats de cotització dels petits i mitjans autònoms agrícoles, ramaders i forestals, quan aquests contracten treballadors per compte aliè sotmesos a la cotització en el Sistema Especial per a Treballadors per Compte Aliè Agraris del Règim General de la Seguretat Social.
 
El sindicat també exigeix l’adequació dels mòduls de l’IRPF per als productes agrícoles, ramaders i forestals, atès l’establiment del Salari Mínim Interprofessional en 12.600 euros per al 2019 i l’encariment progressiu de les cotitzacions a la Seguretat Social per a la contractació de treballadors per compte aliè, així com l’augment del 10% de les despeses de difícil justificació en l’estimació directa de l’IRPF per a les persones agricultores, ramaderes o silvicultores.
 
Un altre punt de la plataforma reivindicativa és la modificació de la Llei reguladora de les hisendes locals perquè incorpori una reducció en la base imposable a les construccions agràries mitjançant un índex corrector en l’àmbit municipal.
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: TRACTORADA  MANRESA 
També et pot interessar:
FUTBOL
Covisa Manresa jugarà els setzens de final de la Copa Catalunya
ACTUALITAT
Una vintena d’infants entre 6 i 12 anys participen en el Campus de TechLab Manresa
LA FOTO DEL DIA
Detall de l'exposició dels 100 anys del Cercle Artístic de Manresa

MANRESA
Últims dies per fer aportacions al Pla d'Actuació Municipal PAM
LA FOTO DEL DIA
Escales de la Renaixença de Manresa
LA FOTO DEL DIA
L'arbre de l'amor a ple centre de Manresa
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]