Dijous 24 de octubre de 2019
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA: MILLENIALS   OCUPACIÓ   BAXI MANRESA  

La Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages, del 7 al 9 de juny
La cultura del vi serà l’eix conductor del certamen, que té un clar caràcter popular i que inclourà també la Nit de Picapolls i una jornada professional. Se celebraran diverses activitats paral·leles, com les Jornades gastronòmiques que comptaran amb la participació de 10 restaurants del territori.
La cultura del vi serà l’eix conductor del certamen

ACTUALITAT / Redacció  
29/05/2019 12:15
Inundacions de la calçada i arbres caiguts a Manresa
El Passatge del Terror del carrer del Balç viatja a un sanatori
Com connectar amb les noves generacions
Sant Fruitós de Bages i Sallent acolliran la presentació del llibre de Junqueras
Després de l’èxit de participació i la bona acollida de la primera edició, torna la Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages. La segona edició d’aquest esdeveniment, que vol posar en valor i donar a conèixer la cultura vitivinícola de la comarca i el potencial dels seus vins, se celebrarà a Manresa del 7 al 9 de juny. La cultura del vi serà l’eix conductor del certamen, de vocació marcadament popular, que també tindrà l’art, la gastronomia i el comerç local de protagonistes.
El programa, que englobarà també la 12a edició del cicle Vi_suals, inclourà tastos, gastronomia, la Nit de Picapolls, visites i moltes altres activitats a més d’una jornada per a professionals, la fira ViBa Pro, que tindrà lloc el 3 de juny.
L’organització de l’esdeveniment és a càrrec de BagesImpuls! i del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Pla de Bages amb el suport de l’Ajuntament de Manresa, amb qui aquest dijous s’ha signat el conveni de col·laboració. La fira compta amb BBVA CX com a patrocinador principal. L'entitat financera, per segon any consecutiu, dona suport a la iniciativa fent palesa la seva proximitat i vinculació amb el territori.
La primera edició de la Fira ViBa, que es va celebrar l’any passat, va ser tot un èxit de participació. Es calcula que van passar pels diferents actes del certamen unes 3.000 persones, que van gaudir d'unes 14.000 degustacions de vins dels diferents cellers.
 
Les Jornades gastronòmiques, preludi de la Fira ViBa
Un total de 10 restaurants del territori se sumen a les Jornades gastronòmiques de la Fira ViBa, que tindran lloc fins el 10 de juny. Són la Marisqueria Can Ladis (Sant Fruitós de Bages), El Soterrani de l'Hostal Soler (Sant Joan de Vilatorrada), Restaurant el Solsonès (Solsona), Mas de la Sala (Sallent), Restaurant Las Vegas (Manresa), Kursaal Espai Gastronòmic (Manresa), L'Ó de Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), La Fonda de Món Sant Benet (Sant Fruitós de Bages), Restaurant Aligué (Manresa) i l’Espai Rubiralta (Manresa).
Aquests establiments ofereixen menús elaborats expressament per a l’ocasió que combinen gastronomia i vins de la DO Pla de Bages.
Altres activitats paral·leles prèvies a la fira són un maridatge de vins i formatges del Bages (15 de maig, Sant Vicenç de Castellet), la presentació del Llibre Raïms: Les principals varietats catalanes: història, cultiu i vins (16 de maig, Manresa), la jornada tècnica “Posem en valor el territori: de la pedra seca a l’enoturisme” (25 de maig, Rajadell), Tast Emprenedor (30 de maig, Manresa) i una jornada de portes obertes dels cellers de la DO Pla de Bages (1 de juny).
 
L’activitat vitivinícola, un important eix vertebrador del territori
El Pla de Bages és terra de vins. Des de segles, aquest territori de la Catalunya Central ha tingut una important activitat vitivinícola que ha deixat empremta en el paisatge, la història, la cultura i també en el patrimoni a través d’elements tan singulars com són les construccions de pedra seca. La zona és productora d’uns vins de gran qualitat amb una identitat única, reflex del territori i d’unes condicions climatològiques idònies per al cultiu del raïm, que alhora són transmissors de la història, la cultura i el saber fer de la gent de la comarca.
En les últimes dècades, aquesta tradició vitivinícola ha repuntat amb força per esdevenir un important eix vertebrador del territori que vincula els tres sectors productius. El treball de viticultors i cellers és la base per poder elaborar un producte de proximitat i de primera qualitat. El sector terciari, a través del comerç, la restauració i els allotjaments, així com la implicació de les administracions locals, és també fonamental per tal de difondre aquesta cultura i tradició vitivinícola.
 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FIRA VIBA 
També et pot interessar:
SOCIETAT
Èxit de participació a la 2a Fira ViBa, la Fira del Vi del Bages
MANRESA
Tot el potencial de la cultura vitivinícola del Bages a ViBa
ACTUALITAT
Un centenar de professionals del vi a la Fira ViBa PRO

AGENDA
Adobant el terreny per a la 2a edició de ViBa
MANRESA
Torna ViBa, la Fira del Vi del Bages
El Passatge del Terror del carrer del Balç viatja a un sanatori
Alumnes de Medicina en pràctiques, als ambulatoris
Posar en valor el patrimoni industrial de la ciutat
El Joan Reig més íntim al Kursaal
Inundacions de la calçada i arbres caiguts a Manresa
Com connectar amb les noves generacions
El programa Ocupació al Bages Industrial (OBI) organitza una visita 4.0 a l’empresa Tecnical
Sant Fruitós de Bages i Sallent acolliran la presentació del llibre de Junqueras



 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]