 |
|
 |
Taller: Internet de les coses: Control a distància amb Telegram (activitat per joves a partir de 14 anys)
Descripció: Internet de les coses és un concepte que comença a ser habitual a dia d’avui. Per entendre què significa, farem aquest taller, on mitjançant l’aplicació de missatgeria instantània Telegram i un Arduino, aconseguirem encendre un llum a distància.
Data: Dimecres 19/6/19 Hora: 17:00 Durada: 2 hores Lloc: UPC Manresa A càrrec de: Albert Babí i Joan Martínez, professors de l’àrea TIC, UPC Manresa
Xerrada: Els punts febles de la missatgeria instantània (activitat per tots els públics) (activitat inclosa en el curs Temps de robots)
Descripció: La missatgeria instantània (WhatsApp, Telegram, Signal,..) és una eina que ha esdevingut fonamental en l'activisme. Com totes les eines, té els seus punts febles pel que fa a la seguretat. En aquesta xerrada lúdica s'exploren i es debaten els més rellevants.
Data: Dimarts 25/6/19 Hora: 18:00 Durada: 1:30 hores Lloc: UPC Manresa A càrrec de: Francisco del Águila i Sebastià Vila, professors de l’àrea TIC, UPC Manresa
Club de lectura sobre Ciència Ficció (activitat per tots els públics) (activitat inclosa en el curs Temps de robots)
Descripció: Comentarem el llibre: Els androides somien xais elèctrics? de Philip K. Dick. Sinopsi del llibre: en un món arrasat per la guerra i ple de desferres tècniques i blocs de pisos en procés de desintegració, el protagonista Rick Deckard es guanya la vida com a caçador mercenari amb la missió de «retirar» els androides rebels.
Data: Dijous 20/6/19 Hora: 19:00 Durada: 1 hora Lloc: Biblioteca Ateneu Les Bases Coordinació del club: Pere Palà, professor de l’àrea TIC (UPC Manresa), Montserrat Méndez (Biblioteca del Campus Universitari de Manresa - BCUM), Eulàlia Ribas i Marta Gonzalez (biblioteca Ateneu Les Bases)
Cinefòrum: sobre la pel·lícula Blade Runner (activitat per tots els públics) (activitat inclosa en el curs Temps de robots)
Descripció: passi de la pel·lícula Blade Runner dirigida per Ridley Scott l'any 1982, un dels films de ciència-ficció més importants de la història amb una breu presentació i debat posterior.
Data: Dijous 27/6/19 Hora: 18:00 Durada: 2:30 hores Lloc: Biblioteca Ateneu Les Bases A càrrec de: breu presentació i curt debat posterior a càrrec de Pere Palà, professor de l’àrea TIC, UPC Manresa i de Cineclub Manresa.
Exposició: Bits, Volts i Ones: La història de les TIC Descripció: Quin aspecte tenien els primers robots? Com és possible comunicar-se amb un robot que es troba a Mart? Com ha evolucionat la intel·ligència de les màquines al llarg de la història? La resposta a aquestes i moltes altes preguntes la trobaràs a l’exposició “Bits, Volts i Ones: La història de les TIC“. Des de les calculadores mecàniques fins als robots actuals, l’exposició recorre la història de la informàtica, l’electrònica i les comunicacions, des dels orígens fins arribar als robots de l’actualitat.
Es pot visitar: Del dia 17/6/19 al 30/6/19 a la Biblioteca Ateneu Les Bases de Manresa (horari: de dilluns a divendres de 15:30 a 20:30 h, dimarts i dijous de 10:30 a 13:30 h i dissabtes de 10 a 14 h) Del dia 1/07/19 al 12/07/19 a la Biblioteca del Casino (de dilluns a divendres de 16:30 a 20:30 h i dimecres i divendres de 10:30 a 14 h) |