Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Quatre anys de mitjana dormint al carrer
Les 347 persones sense llar que aquest any han participat en el cens han contestat preguntes sobre el seu estat de salut, el temps que fa que viuen al carrer, la seva edat, si han patit o no agressions, etc. Aquestes persones procedeixen de 49 països diferents, com ara l'Estat espanyol, Romania, Marroc, Itàlia o Polònia.
Les 347 persones sense llar que aquest any han participat en el cens han contestat preguntes sobre el seu estat de salut, el temps que fa que viuen al carrer.

ACTUALITAT / Social.cat / AMIC  
13/07/2019 09:59
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
"El conjunt de les respostes permet saber el grau de vulnerabilitat que presenta la persona", assegura l'entitat en un comunicat.

La informació recollida pels voluntaris d'Arrels constata, entre d'altres, que les persones sense sostre estan, de mitjana, tres anys i 11 mesos al carrer, set mesos més de mitjana que el 2018. També destaca l'increment de les persones que han estat víctimes d'agressions físiques i/o verbals els darrers sis mesos, d'un 30% el 2018 a un 38% el 2019. Aquesta xifra s'enfila fins al 43% entre les dones.

A més, els resultats del cens descobreixen que el 63% de les persones sense llar pateixen una situació de vulnerabilitat elevada o mitjana, una xifra que es redueix per quart any consecutiu (partint d'un 80% el 2016). I el 41% afirmen haver estat ateses per algun treballador o treballadora social els darrers sis mesos, amb un lleuger increment des del 2017, ja que el 2018 era d'un 35% i el 2017 d'un 45,5%.

El nombre de persones localitzades ha crescut un 27% en quatre anys, de 941 persones el 2016 durant el recompte de la Xarxa d'Atenció a Persones Sense Llar a les gairebé 1.200 persones d'aquest any.

L'11% presenta una situació de vulnerabilitat elevada; això significa que necessiten una intervenció social prioritària. Si sumem les persones que també tenen una situació de vulnerabilitat mitjana, la xifra augmenta fins al 63%. El 83% són homes, l'11% són dones i el 6% es consideren altres.

Més de la meitat de persones sense llar tenen entre 25 i 49 anys

La mitjana d'edat és de 42,3 anys i més de la meitat, concretament, el 57%, tenen entre 25 i 49 anys i la franja de persones que tenen entre 50 i 64 anys puja fins al 28%. L'empadronament és un dels principals motius pels quals aquestes persones no han pogut accedir a un habitatge. A més, el 73% de les persones entrevistades no tenen ingressos ni de prestacions socials, ni d'herències, ni de treball en negre. Això suposa 7 punts més respecte al 2018.

En el cas del 18% de les persones entrevistades, el consum d'alcohol o droga ha dificultat la seva permanència en un allotjament o ha estat el motiu pel qual la persona ha hagut de deixar l'allotjament. L'11% de les persones amb problemes de salut física també s'han trobat amb aquesta situació.

El percentatge de persones enquestades que diuen haver fet ús dels serveis d'urgències socials en els darrers sis mesos augmenta respecte a l'any passat i és del 21%. El 46% de les persones expliquen que tenen problemes de salut física. Concretament, gairebé tres de cada deu persones entrevistades diuen patir malalties cròniques.

A més, més de la meitat de persones sense sostre asseguren tenir targeta sanitària. Per contra, el 39% afirma no tenir targeta sanitària i la resta no ho sap.
Els resultats del cens mostren també una dada preocupant: l'ús dels serveis de salut d'emergència ha augmentat respecte a l'any anterior.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PERSONES SENSE LLAR  
També et pot interessar:
SOCIETAT
Unes plaques recordaran a les més de 400 persones sense llar que han mort a Barcelona

Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]