Divendres 26 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Noah Vendrell, una santpedorenca a la NASA
Té 16 anys, aquest agost en farà 17, i ha acabat el primer de batxillerat científic a l'IES d'Auro.La Noah Vendrells és una dels 8 estudiants de l'estat espanyol escollits per participar en aquesta cita històrica.
Noah Vendrell, una santpedorenca a la NASA.

SANTPEDOR / Redacció/ Mª Alba Riu  
11/07/2019 10:37
El congrés ACUSTICAT aposta per posar zones lliures de soroll a l’abast de la ciutadania
162 estudiants de secundària competeixen en la tercera edició del concurs de simulació de negocis
Una caminada commemorarà la victòria de la Guerra del Francès
Fonollosa redueix la pressió de la xarxa d'aigua
Es va presentar aconsellada pels seus professors al concurs Space Camp que organitzava l'ambaixada dels Estats Units a Espanya per convidar un grup d'estudiants a passar una setmana a la NASA,a l'Space Camp de Huntsville a Alabama, coincidint amb els 50 anys de l'arribada de l'home a la lluna. La Noah Vendrells és una dels 8 estudiants de l'estat espanyol escollits per participar en aquesta cita històrica.

El professor de Física i Química de l'IES d'Auro va explicar als seus alumnes que enguany, que es commemorava els 50 anys de l'arribada de l'home a la lluna, l'ambaixada nord-americana escollia un grup d'estudiants per anar convidats amb totes les despeses pagades una setmana a l'Space Camp que la Nasa té a Huntsville a l'estat d'Alabama. La Noah va ser una de les estudiants del centre que van decidir presentar-s'hi, com diu ella, "per provar sort". I la sort i la seva presentació que va fer per convencer al jurat d'aquest concurs l'han portat a ser una dels 8 escollits. La Noah va preparar un vídeo en anglès de perquè volia anar a aquest camp i també una redacció sobre l'arribada de l'home a la lluna. També es va tenir en compte el seu brillant currículum acadèmic i el fet que té un alt nivell d'anglès. En total, l'ambaixada va rebre 712 sol·licituds i abans d'acabar el curs es va comunicar als 8 estudiants que havien estat seleccionats. Un noi de Ripoll també està entre els seleccionats i tots dos van anar recentment a l'ambaixada per a rebre el reconeixement que els acredita com a seleccionats per a aquest Space Camp.

La Noah somriu davant la perspectiva de posar-se un vestit d'astronauta i simular un viatge a la Lluna. Aquestes són algunes de les activitats que hi farà durant la primera setmana d'agost en què viurà aquesta experiència. La seva intenció és estudiar medicina però viure aquesta experiència "em sembla fantàstic". Els mateixos organitzadors insisteixen que aquest concurs ha comptat amb la participació de la futura elit de la ciència i la tecnologia del país. I com que no els poden enviar a la Lluna com ho va fer Neil Amstrong, primer astronauta que va trepitjar la Lluna el 21 de juliol de 1969 en la missió Apol·lo XI, als estudiants seleccionats com és el cas de la Noah els envien a viure l'experiència d'un entrenament que és el més semblant a ser a la LLuna sense moure's de la Terra.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: NOAH VENDRELL   NASA 
També et pot interessar:

La nova comissaria dels Mossos i la Policia de Manresa vista des de fora
Es constitueix la Taula de Mobilitat del Bages
Manresa acull el rodatge d'un documental internacional sobre la vida de Sant Ignasi
162 estudiants de secundària competeixen en la tercera edició del concurs de simulació de negocis
Una caminada commemorarà la victòria de la Guerra del Francès
El congrés ACUSTICAT aposta per posar zones lliures de soroll a l’abast de la ciutadania
El comerç de Sant Fruitós de Bages surt al carrer amb una matinal de descomptes i promocions
Fonollosa redueix la pressió de la xarxa d'aigua


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]