Dijous 16 de juliol de 2020
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Com organitzar el teu menú setmanal?
Som el que mengem. Planificar setmanalment el que menjarem ens permet alimentar-nos de forma més equilibrada, estalviar a l'hora de comprar i organitzar-nos de forma més eficient. Si t’acostumes a dedicar vint minuts a la setmana a preparar el menú dels set dies següents, veuràs com la teva qualitat de vida canvia. I si a més li sumes que fas la tècnica de cuina en sèrie, podràs concentrar tota la feina del menú setmanal en una única tarda.
Com organitzar el teu menú setmanal?

Per AMIC (Alba Martos)  
08/09/2019 22:53
Sant Vicenç de Castellet acull el clam polític del territori per coordinar esforços i exigir mesures per frenar l’ocupació delinqüencial
El Bages reivindica la seva pagesia en una 4a edició de la Festa del Tomàquet que reforça el seu caràcter comarcal
El Consell Comarcal s’oposa als acomiadaments de l’empresa Montajes Rus
Festival per tancar la ferida
Què ha de contenir el teu menú setmanal perquè sigui sa?
Verdura, hortalissa i fruita.

El més recomanable és menjar fruita i verdura de temporada, no només perquè és més econòmica, sinó també perquè és més sana.
Proteïna. Sigui proteïna animal, peix o carn, o proteïna vegetal, com els llegums, el tofu, el natto o el tempeh.
Carbohidrats complexes: avena, arròs integral, quinoa, pasta i pa integral.
Grasses bones. La grassa de referència és l’oli d’oliva, però també la podem trobar als fruits secs, a l’alvocat o a les llavors.Quina proporció ha de contenir?
La meitat del teu plat (50%) hauria de dedicar-se als vegetals. Un quart del plat (25%) a les proteïnes i l’altre quart (25%) als carbohidrats.
 
Consells per organitzar-se Cuina un dia a la setmana. En comptes d’estar cada dia a la cuina, pots decidir cuinar només un dia. Aquell dia potser es fa etern, però després ho agrairàs la resta de la setmana.
Fes grans quantitats i congela. Una opció és tallar moltes verdures o fer sofregits per a diversos dies. Després és molt més fàcil acabar de completar el plat.
Cuina diverses receptes simultàniament.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: CUINA   TENDENCIES 
També et pot interessar:
ST. FRUITÓS
L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages impulsa la creació del HUB de la cuina de l’arròs
TENDÈNCIES
Menús solidaris per al confinament
LES PROPOSTES D'OCI
Planxa de bistec, fornera i xampinyons

LES PROPOSTES D'OCI
Allioli de codony
TENDÈNCIES
Treballar 4 dies per setmana millora la qualitat de vida i la productivitat
LES PROPOSTES D'OCI
Pollastre a la Taronja
El Consell Comarcal s’oposa als acomiadaments de l’empresa Montajes Rus
Sant Vicenç de Castellet acull el clam polític del territori per coordinar esforços i exigir mesures per frenar l’ocupació delinqüencial
El Bages reivindica la seva pagesia en una 4a edició de la Festa del Tomàquet que reforça el seu caràcter comarcal
El Govern Municipal proposa una baixada dels sous i les retribucions en el nou cartipàs municipal
El temporal de dilluns deixa arbres caiguts arreu del territori
Sant Andreu participa en un projecte innovador basat en un llit articulat intel·ligent que es pot convertir en cadira de rodes elèctrica
Festival per tancar la ferida
Guiteras i Bisbal encapçalen la nova Executiva Comarcal d'ERC Moianès



 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]