Divendres 14 de agost de 2020
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Panellets per a tots els gustos
Panellets de pinyons, de cafè, banyats amb licor, de coco i de codony. A continuació, compartim una recepta per si vosaltres mateixos els voleu cuinar.

LA FOTO DEL DIA / Redacció/Foto: Jordi Preñanosa  
02/11/2019 09:59
Monistrol de Montserrat no celebrarà enguany la Fira de la Coca i el Mató
Incendi per causes desconegudes en dues naus del polígon Sant Isidre
Un detingut per no respectar una ordre de no apropament
Un estiu amb un centenar de petits incendis forestals
En un bol poseu el sucre i l'ametlla ratllada, remeneu-ho bé i afegiu-hi els ous sense batre. Treballeu aquesta pasta fins que quedi ben fina. Deixeu-la reposar 24 h (si no teniu temps, treballeu la pasta més estona sense deixar que s'estovi massa) i ja teniu a punt la pasta mare dels panellets, el massapà.
Per a aquells que vulguin provar-ho, els farem un suggeriment: substituïu l'ametlla per la mateixa quantitat d'avellana i feu el mateix. Les avellanes les podeu moldre amb pell. Si la massa us queda massa seca podeu afegir-hi un raig d'aigua i un altre ou. Amb aquest massapà ja podeu fer panellets del que vulgueu: de pinyons, d'ametlla (palet o granet), de coco, de cireres confitades, de codonyat artesà, de llimona, de xocolata, de cafè o de taronja.

Pinyons: feu petites boletes, passeu-les per clara poc batuda i després cobriu-les amb els pinyons i pinteu-les amb rovell d'ou. Perquè els pinyons s'enganxin bé, tingueu les mans humides. Ametlla torrada: doneu a la pasta forma de mitges llunes, pinteu-les amb rovell d'ou i cobriu-les amb l'ametlla granet.
Coco: mescleu el massapà amb una part igual de coco, ben barrejat. Doneu-los forma de piràmide.

Cirera: feu boletes aixafades i al mig poseu-hi mitja cirera.

Codonyat: talleu una tira estreta de codonyat i emboliqueu-la amb la massa. Talleu-ho a trossos d'1 cm de gruix.

Llimona: barregeu el massapà amb la pell ratllada d'una llimona i unes gotetes de suc. Feu-ne boletes, les arrebosseu amb sucre o bé ou batut.
Un cop fets els panellets, coeu-los al forn una mica fort durant 10 min. Els panellets s'assequen a mesura que es refreden i són més bons si es deixen reposar un dia o dos. 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PANELLETS   LA FOTO DEL DIA   TOTS SANTS 2019   TRADICIONS 
També et pot interessar:
LA FOTO DEL DIA
Dies per gaudir de l'estiu al Parc de l'Agulla de Manresa
LA FOTO DEL DIA
Respectem la ciutat i el medi ambient
LA FOTO DEL DIA
Contemplem un mural de la Baixada dels Jueus

LA FOTO DEL DIA
Hem de respectar la ciutat
LA FOTO DEL DIA
Detall de la barana del parc del Casino
LA FOTO DEL DIA
El Parc de l'Agulla
El Barri de les Lletres i la Música omple de cultura els carrers de Solsona
Monistrol de Montserrat no celebrarà enguany la Fira de la Coca i el Mató
Incendi per causes desconegudes en dues naus del polígon Sant Isidre
Un detingut per no respectar una ordre de no apropament
Un estiu amb un centenar de petits incendis forestals
L’Ajuntament de Manresa presenta el disseny de les mascaretes de Festa Major, amb el conjunt geganter i el bestiari del Correfoc de protagonistes
La crisi provocada per la COVID-19 provoca una caiguda interanual del nombre d’empreses (10%) i de l’ocupació (6,1%) durant el segon trimestre de l’an
El BAXI Manresa 2020-2021 es presenta davant els mitjans


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]