Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Manresa insisteix en confinar-se per evitar contagis
L'alcalde de Manresa, Valentí Junyent, ha dictat un nou ban amb mesures davant la crisi del coronavirus que insisteix en la necessitat del confinament de la ciutadania per evitar contagis. Reitera la petició a la ciutadania que es mantingui confinada als seus domicilis i que només surti de casa en el cas que sigui absolutament imprescindible, respectant escrupolosament les restriccions establertes per evitar possibles contagis. Sempre seguint les recomanacions de reduir al màxim el contacte amb altres persones, mantenint una distància mínima d’un metre i mig, i complint les mesures d’higiene, rentant-se sovint les mans.
La plaça Major de Manresa. Foto: Jordi Preñanosa

MANRESA / Redacció  
27/03/2020 18:55
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
El banc recorda les mesures preses pel consistori fins al moment:


Tancar els equipaments municipals i suspendre totes les activitats que s’hi realitzen, excepte les que estan incloses en els serveis mínims, les dels serveis socials bàsics i les de serveis d’emergència i policials.

- Establir mesures de reorganització interna com el règim de torns, la fixació d’horaris especials o la prestació de serveis en la modalitat de teletreball, en funció de les tasques a realitzar i dels mitjans tècnics disponibles, per als empleats de l’Ajuntament de Manresa que hagin de realitzar aquestes activitats o prestar aquests serveis.

- Suspendre totes les activitats recreatives, de qualsevol tipus, que es realitzin a la via pública i que requereixin autorització municipal.

- Ampliar l’horari d’atenció telefònica municipal del 010, que funcionarà de dilluns a divendres, de 9 a 20 h, i dissabte i diumenge de 9 a 14 h.

- Suspendre les activitats de les llars d’infants municipals, el Conservatori Municipal de Música i l’Escola d’Art.

- Suspendre els terminis administratius per a la tramitació dels procediments municipals, i també els de prescripció i caducitat d’accions i drets, durant el període de vigència de l’estat d’alarma.

- Establir la gratuïtat del servei d'estacionament regulat (zona blava).

- Limitar l’activitat dels mercats no sedentaris de la Font dels Capellans, plaça Major, Font de les Oques, Mion-Puigberenguer i Pare Ignasi Puig a les parades de venda de productes d’alimentació.

- Tancar l’accés als parcs municipals.

- Mantenir el nivell habitual del servei de recollida de residus, tancar les deixalleries mòbils i fixa, aturar el servei de recollida de voluminosos concertat i ampliar el servei de desinfecció en la neteja dels carrers.

- Tancar l’aparcament de rotació als pàrquings municipals: Quatre Cantons, Puigmercadal i Centre Històric.

- Denunciar a les persones que incompleixin les restriccions de la mobilitat imposades en compliment de l’estat d’alarma vigent des del 14 de març.

- Impulsar un paquet de mesures econòmiques i fiscals per atenuar els efectes econòmics del coronavirus sobre la ciutadania, els autònoms, el petit comerç i les empreses.

- Promoure una iniciativa social conjuntament amb voluntariat de la ciutat per a la fabricació de mascaretes davant de les crides dels centres sanitaris a disposar d’aquests elements de protecció per als seus professionals.

- Establir mesures restrictives en l’accés al cementiri municipal per frenar possibles contagis del Covid-19. En el cas dels enterraments de difunts que no hagin mort a causa del coronavirus, es permet que un màxim de 15 persones puguin arribar fins a l’aparcament de la instal·lació i que només dues persones, degudament protegides (amb material de protecció propi, com mascaretes i guants) i respectant les mesures de seguretat, puguin accedir al recinte del cementiri per acompanyar el difunt fins al moment de la sepultura. En el cas de difunts a causa del coronavirus, d’acord amb les mesures establertes per la Generalitat, no es permetrà l’acompanyament al cementiri per motius de prevenció.

- Distribuir targetes moneder als més de 2.200 infants de la ciutat que són beneficiaris de les beques menjador a través de diverses associacions de veïns a les famílies beneficiàries. Es podran utilitzar per comprar menjar a qualsevol comerç d’alimentació.

- Crear un espai informatiu sobre el coronavirus Covid-19 a la web municipal permanentment actualitzat (www.manresa.cat/coronavirus) on es publica tota la informació relacionada amb les mesures adoptades per l’Ajuntament de Manresa per lluitar contra els efectes de la malaltia, així com les novetats més rellevants generades per altres administracions que estiguin relacionades amb aquesta temàtica.




 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: MANRESA  CORONAVIRUS 
També et pot interessar:
FUTBOL
Covisa Manresa jugarà els setzens de final de la Copa Catalunya
ACTUALITAT
Una vintena d’infants entre 6 i 12 anys participen en el Campus de TechLab Manresa
LA FOTO DEL DIA
Detall de l'exposició dels 100 anys del Cercle Artístic de Manresa

MANRESA
Últims dies per fer aportacions al Pla d'Actuació Municipal PAM
LA FOTO DEL DIA
Escales de la Renaixença de Manresa
LA FOTO DEL DIA
L'arbre de l'amor a ple centre de Manresa
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]