Dimecres 23 de setembre de 2020
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Més de 1.500 persones participen a la 1a Mostra d’ImpulsFP
El xef del Celler de Can Roca, Joan Roca, el director de l’Institut d’Investigació en Intel•ligència Artificial del CSIC, Carles Sierra, i l’emprenedora rural Diana Moret participen en la trobada virtual.
Cartell de la primera mostra.

ACTUALITAT / Redacció  
19/05/2020 16:35
L’Ajuntament de Manresa recull el guardó que acredita el seu màxim nivell de Transparència per sisè any consecutiu
Un estudi del Consell Comarcal apunta cap al sector químic per diversificar l’economia del Bages
S'amplia l’espai per a vianants als accessos del Col·legi Oms de Prat
L'ús de videojocs durant la infància millora la memòria de treball
Xerrades inspiradores, projectes d’emprenedoria de la Formació Professional, premis, els millors projectes d’innovació del curs 2019-2020, taules rodones amb bones practiques educatives i experiències d’exalumnes que han explicat com han portat a terme la seva activitat emprenedora és el balanç de la 1a Mostra d’Impuls FP que el Departament d’Educació ha organitzat amb el suport de la Fundación Bankia i el Fons Social Europeu.
 
Un total de 1.574 persones inscrites en línia s’han connectat durant deu hores al llarg d’aquests 12,13 i 14 de maig a la 1a Mostra d’ImpulsFP per reunir el talent i compartir el valor social, econòmic i laboral de l’FP de Catalunya. Una trobada que ha multiplicat per deu l’impacte d’anys anteriors gràcies a la presència en línia amb més de 3.600 reproduccions durant els tres dies.
 
El primer esdeveniment online que ha aplegat alumnes i comunitat educativa ha premiat la capacitat emprenedora i d’innovació de la formació professional catalana. En total s’han repartit 18 premis Dualiza Bankia als millors projectes sorgits de l’FP d’arreu del territori que consten de kits de domòtica.
 
El primer premi a la millor idea en els graus mitjans ha estat per a Meteochair, un projecte per millorar les funcionalitats de les cadires de rodes; el segon per a Disabled World, un projecteque ofereix serveis a empreses que treballen amb persones amb discapacitat funcional;  i el tercer per a Trisport, un gimnàs que genera energia renovable. El primer premi a millor idea en els graus superiors ha estat per al restaurant Territori, el segon per al projecte de cubell de reciclatge amb premsa Ecoprens i el tercer per al servei de laboratori a domicili Trans Lab.
 
El primer premi a la viabilitat en grau mitjà ha estat per al projecte de reciclatge Reciclatown, el segon per a LBS, un projecte d’aprenentatge per simulacions, i el tercer per al restaurant La Madella. En aquesta categoria però dels graus superiors hi ha hagut un ex aequo en el primer premi entre el restaurant Ubuntu i el restaurant i bungalows El Racó del Ma, sent el segon per al projecte d’integració social la Chatarrería i deixant el tercer desert.
 
El premi col·laboratiu en la categoria de grau mitjà ha estat per a Mechanical Roller, un dispositiu que adapta la màquina de cosir a persones amb problemes de mobilitat, i en grau superior per a la cuina de Les Gambires. El premi cooperatiu en la categoria de grau mtjà ha anat a Disabled World i en grau superior al projecte d’economia circular, oli i restauració Can Miló, que també s’ha endut el premi del Project Management Institute.
 
Finalment, el premi al millor premi innovador ha estat per a Pipa, un robot per al control de la qualitat de les canonades d’aigua dels alumnes de l’ Institut de l'Ebre-Tortosa. Durant aquests dies hem pogut escoltar les experiències d’exalumnes de l’FP i la seva trajectòria emprenedora, com és el cas del cuiner del restaurant El Celler de Can Roca, Joan Roca: “Els moments de crisi forcen el mercat a l’emprenedoria”, ha afirmat.
 
També hem atès al director de l’Institut d'Investigació d’Intel·ligència Artificial del CSIC, Carles Sierra, que ha parlat sobre com ja avui dia hem d’aprendre a conviure amb la Intel·ligència Artificial. L’emprenedora rural Diana Moret ens ha presentat el seu projecte per dur emprenedors a entorns rurals i per fixar activitat econòmica de base tecnològica i social en zones on normalment és difícil instal·lar-s’hi.
 
Els ateneus de Fabricació de Barcelona han explicat la seva experiència durant la pandèmia de la COVID19 i com la innovació digital ha tingut un paper clau en la lluita contra la malaltia posant a la disposició dels centres hospitalaris el seu enginy produint pantalles protectores.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: 1A MOSTRA D’IMPULSFP 
També et pot interessar:

El Centre Sanitari del Solsonès detecta quatre casos nous de coronavirus a la comarca des de divendres
Un estudi del Consell Comarcal apunta cap al sector químic per diversificar l’economia del Bages
L’Ajuntament de Manresa recull el guardó que acredita el seu màxim nivell de Transparència per sisè any consecutiu
L'ús de videojocs durant la infància millora la memòria de treball
S'amplia l’espai per a vianants als accessos del Col·legi Oms de Prat
Treballs d'Aigües de Manresa al carrer Carrió
La Cambra formarà joves per treballar en la producció d’esdeveniments culturals adaptats a situacions de crisi
La plataforma Fem Territori de la UVic-UCC porta a Manresa l’exposició “Acció, procés, configuració”


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]