Dissabte 20 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Assaig clínic sobre tractament amb plasma convalescent per frenar la COVID-19
Es tracta d’una recerca liderada pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet i finançada per la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses, la iniciativa #JoEmCorono i Grifols.
Assaig clínic sobre tractament amb plasma convalescent per frenar la COVID-19.

CATALUNYA CENTRAL / Redaccio/ Sergi Vazquez  
24/02/2021 10:44
Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa
La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina
El Consell de la Gent Gran de Solsona busca fotos, vestits i altres elements
L'Hospital de Berga repartirà contes per Sant Jordi als infants
L’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central se suma a l’assaig clínic que té per objectiu frenar la progressió de la COVID-19. L’estudi està impulsat per la Fundació Lluita contra la Sida en col·laboració amb l’Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa, Grifols, el Banc de Sang i Teixits i l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol, l’Institut de Salut Global de Barcelona (ISGlobal) i la Direcció d’Atenció Primària Metropolitana Nord.

L’estudi, liderat pels doctors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, pretén avaluar l’eficàcia i la seguretat del tractament amb plasma convalescent en persones majors de 50 anys amb malaltia COVID-19 lleu o moderada i no hospitalitzades. L’assaig clínic a la Catalunya Central comença el dimarts 23 de febrer i es duu a terme a la regió sanitària del Bages-Berguedà, que s’afegeix a les altres zones a on ja s’està realitzant: Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord. A la Catalunya Central, a les persones que compleixin els requisits se’ls farà el tractament al CUAP Bages i a les Urgències de l’Hospital Sant Bernabé de Berga.

L’Àrea de Recerca de l’ICS a la Catalunya Central és la responsable de coordinar l’estudi al Bages-Berguedà. L’Anna Ramírez i l’Anna Ruiz Comellas són dues de les investigadores de l’assaig clínic i opinen que “és un repte treballar des de la recerca per frenar la COVID-19”. La Unitat de Suport a la Recerca de l’ICS a la Catalunya Central té l’objectiu de promoure, potenciar i millorar la qualitat de la recerca en l’atenció primària i no és la primera investigació que realitza sobre la pandèmia. L’objectiu de l’assaig.

El plasma convalescent, donat per persones que han superat recentment la COVID-19, és aquell que conté anticossos contra el coronavirus SARS-CoV-2 i que pot complementar i estimular el sistema immunitari dels malalts amb COVID-19. El propòsit de l’estudi és saber si el tractament precoç de la malaltia amb aquest plasma permet frenar la seva progressió, així com disminuir la gravetat i durada dels símptomes. Es tracta d’una teràpia segura que ja s’ha estudiat per frenar altres afeccions, com ara l’epidèmia de SARS-CoV-1 de 2003, la pandèmia de virus influença H1N1 de 2009-2010 i l’epidèmia de MERS-CoV-2 de 2012.

El funcionament d’un estudi de doble cec Aquest és un estudi aleatoritzat, en el qual hi haurà dos grups de tractament que, de manera addicional a la teràpia pautada pel seu professional de medicina per a la COVID-19, rebran plasma convalescent o placebo. L'assignació a un grup o a l’altre serà aleatòria.

Es tracta, a més, d’un estudi de doble cec en el qual ni l'equip investigador ni el participant sabran a quin grup pertany aquest últim. El plasma convalescent i el placebo tindran una aparença semblant i s'administraran de la mateixa manera: una administració al servei d’Urgències mitjançant una infusió endovenosa d'uns 30-40 minuts de durada el primer dia de l’estudi, un cop comprovada la compatibilitat del grup sanguini.

En aquesta primera visita, es realitzarà una entrevista clínica, una exploració física i s’obtindran les constants vitals, es realitzarà una extracció de sang i es prendrà una mostra nasofaríngia. Després d’aquesta administració, tots els pacients tindran un seguiment mèdic fins al 60è dia. Durant els primers 14 dies, i diàriament, els participants es prendran la temperatura a casa i completaran un qüestionari electrònic de símptomes. L’equip investigador farà seguiment telefònic el 3r, 14è i 60è dies. El 7è dia personal sanitari visitarà els participants a domicili i els prendrà una mostra nasofaríngia i una mostra de sang. El 28è dia es realitzarà una nova visita de seguiment presencial.

Crida a la participació Els investigadors tenen l’objectiu d’involucrar més de 400 persones amb COVID-19 a l’estudi. Conscients del repte científic, logístic i organitzatiu que comporta l’assaig, fan una crida a la participació ciutadana.Així, encoratgen a participar en l’estudi les persones de 50 anys o més que hagin obtingut un resultat positiu de COVID-19 mitjançant una prova PCR o un test d’antígens ràpid i que tinguin símptomes que no requereixin hospitalització des de fa menys de 7 dies. Poden participar-hi les persones assignades a la regió sanitària del Bages-Berguedà, Barcelona, Metropolitana Sud i Metropolitana Nord.

Les persones interessades residents a la Catalunya Central podran inscriure’s a l’estudi trucant al telèfon 634.755.945, apuntant-te a través del web https://www.estudiconvert.org/ o enviant un correu electrònic estudicovid19@flsida.org. Pel que fa al plasma convalescent, els investigadors compten amb la col·laboració del Banc de Sang i Teixits per obtenir-lo i aprofiten per fer una crida a la població que hagi superat la malaltia de COVID-19 perquè doni sang. Trobaran la informació a l’enllaç: https://donarsang.gencat.cat/ca/plasma-de-malalts-convalescents-de-la-covid-19/. Des de l’inici de la pandèmia, el Banc de Sang i Teixits busca persones que s’hagin recuperat de la COVID-19 fa més de 28 dies i menys de 3 mesos, i vulguin fer una donació de plasma.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: PLASMA   COVID-19   ICS 
També et pot interessar:
CATALUNYA CENTRAL
Estudi determinants socials de salut Berta Rodoreda
CATALUNYA CENTRAL
Estrena de la docusèrie 'Històries de la Primària'
CATALUNYA CENTRAL
El CAP Navarcles organitza un programa per promoure les habilitats familiars

CATALUNYA CENTRAL
Èxit de participació en el primer Grup de Preparació a la Paternitat
CATALUNYA CENTRAL
La pediatra del CAP Navàs Isabel Soler Premi a l'Excel·lència Professional
CATALUNYA CENTRAL
La Regió Sanitària Catalunya Central ha iniciat totes les accions del Pla de salut prioritzades fins ara
‘Chicago, el musical’ arribarà al teatre Kursaal de Manresa en 7 funcions del 14 al 17 de novembre
El teatre Kursaal amb la senyera
La Mastopèxia: Recuperar la forma dels pits i la confiança
Alternatives originals per celebrar la diada de Sant Jordi: Més enllà de roses i llibres
Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa
La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina
El Consell de la Gent Gran de Solsona busca fotos, vestits i altres elements
L'Hospital de Berga repartirà contes per Sant Jordi als infants


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]