Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Ple suport al personal de Serveis Socials
Dimecres passat l’Ajuntament de Manresa va creure necessari fer un comunicat defensant la feina que fan les treballadores socials de la ciutat.
Imatge d'arxiu d'un ple. Foto: Jordi Preñanosa

POLÍTICA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
22/04/2021 13:03
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Aquest comunicat es va publicar després de la participació de membres de la PAHC en un programa de Radio4 en què plantejaven que havien detectat actituds racistes puntuals d’algunes treballadores socials i que en alguns casos es vulnerava el dret de les persones que van a Serveis Socials a ser acompanyades. Reclamen poder fer un acompanyament a les persones ateses per Serveis Socials per donar-los suport moral i també perquè no té un servei de traducció per a les persones amb dificultats de comunicació.

L’Ajuntament respon a tot això dient que des de Serveis Socials tothom ho fa tot correctament, sense deixar cap espai per l’autocrítica ni per a la revisió del funcionament d’aquest servei de l’administració municipal. Des de Fem Manresa estan convençuts de l’esforç de l’equip de Serveis Socials per donar resposta, amb pocs recursos, a les greus situacions en les quals es troben les persones que atenen.

Son conscients que vivim en una societat on el racisme és un element estructural generalitzat i, per tant, entra dins allò esperable que en algun moment o altre totes puguem dir o fer alguna cosa que és percebuda com a racista o discriminatòria. En aquest sentit, cal ser conscients que una de les actituds bàsiques per aprofundir en l’antiracisme és que quan una persona racialitzada o d’origen estranger manifesta sentir-se discriminada el que s’ha de fer és demanar disculpes i preguntar com fer-ho millor, focalitzant en la millora del protocol de treball que ho eviti.

A una treballadora social que té davant una persona en situació de vulnerabilitat li pot semblar normal, fins i tot pot estar dins els protocols d’actuació definits, preguntar a una persona estrangera per què no torna al seu país d’origen. Però no li demanaria mai a una persona autòctona per què no emigra

Des de Fem Manresa creuen que cal que tots plegats ens revisem els prejudicis i les idees preconcebudes. Correspon a l’Ajuntament assumir un paper protagonista en aquest sentit, especialment, en la formació i acompanyament a les treballadores dels serveis públics de l’Administració, i dotar-les dels recursos necessaris per prestar una bona atenció.

Des de Fem Manresa creuen que s’ha perdut l’oportunitat per parlar de racisme i de com es combat. Que t’acusin de racisme no és una acusació gravísima. És una oportunitat per revisar-te i aprendre i així és com s’ho hauria d’agafar l’Ajuntament. Qualsevol actuació de l’Ajuntament ha de poder ser analitzada i criticada i és responsabilitat de la institució donar comptes de l’activitat i mostrar la feina que es fa de forma transparent. Qualsevol ciutadana té el dret de denunciar qualsevol fet i l’administració té l’obligació de treballar per resoldre-la. Des de Fem Manresa demanen al govern municipal que faci autocrítica i rectifiqui el seu posicionament davant d’aquesta situació. 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FEM MANRESA   SERVEIS SOCIALS 
També et pot interessar:
POLÍTICA
Fem Manresa considera necessària la nova zonificació escolar
POLÍTICA
Fem Manresa denuncia un nou sobrecost del Museu del Barroc
POLÍTICA
Fem Manresa fa una acció per posar de relleu els beneficis de la gestió directa de la zona blava

POLÍTICA
Fem Manresa proposa adequar l’antiga Pista Castell com a espai esportiu
POLÍTICA
Fem Manresa publica el programa que vol defensar el proper mandat
POLÍTICA
Fem Manresa vol "llums i taquígrafs" en el concurs de museïtzació
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]