Dilluns 06 de desembre de 2021
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

El restaurant L’Ó de Món Sant Benet reobre al públic
El restaurant estrena una carta que posa en valor el producte dels horts de Món Sant Benet i que s’inspira en el modernisme de Ramon Casas i en el seu propi entorn.
El restaurant L’Ó de Món Sant Benet reobre al públic.

BAGES / Redaccio/ Sergi Vazquez  
16/06/2021 12:33
El BAXI Manresa supera el Lenovo Tenerife en un partit èpic
Manresa recupera activitat en un Nadal ple de propostes per a tota la família
Sorteig de samarretes i molts més premis per la Marató de TV3
Concurs d'Aparadors de Nadal
 No només reobre portes després de la pandèmia, sinó que ho fa estrenant una carta renovada i sorprenent que s’inspira en els elements naturals i històrics de l’entorn que l’envolta, des dels horts de Món Sant Benet fins al modernisme de Ramon Casas passant per l’essència i esplendor del monestir medieval. La proposta porta el segell del xef Ivan Margalef que compta amb el cuiner Xavier Benito, com a mà dreta, la sommelier Irene Cozas, i la suma de la creativitat i professionalitat de la resta de l’equip.

Entre els plats de la nova carta no hi faltarà la riquesa del producte fresc i de proximitat dels horts, però tampoc la creativitat de l’equip de Margalef que, inspirant-se en el modernisme de Ramon Casas, demostra amb la proposta que l’originalitat al plat no va renyida amb l’explosió de sabors: “Ens hem inspirat en algun dels quadres del pintor Ramon Casas i l’hem traduÏt a la cuina, evocant-hi els seus colors i el seu gust”, explica Ivan Margalef. “Els que vinguin a degustar el nostre menú no només gaudiran d’un àpat, sinó que viuran una experiència i viatjaran amb tots els sentits cap a l’època modernista, sentint-ne tot el seu gust al paladar”.

A banda de la proposta de plats, el restaurant també aposta per potenciar un dels elements identitaris de la nostra dieta mediterrània: la varietat i riquesa dels olis del territori. La nova proposta de menús, que contempla un menú més extens i un de més curt, s’acompanya i es complementa amb un maridatge pensat per potenciar i acompanyar els diferents sabors que planteja la proposta.

El restaurant L’Ó de Món Sant Benet

El restaurant gastronòmic L’Ó, situat a Món Sant Benet, va obtenir l’any 2013 una estrella Michelin convertint-se, fins a data d’avui, en l’únic restaurant del Bages amb aquest guardó. Un reconeixement a una feina ben feta que ha anat revalidant-se any darrere any.

La cuina de L’Ó es basa en la tradició i els productes de proximitat, però posant l’accent en tècniques d’avantguarda, una bona presentació i un bon servei. La voluntat del restaurant és fer una cuina de qualitat, propera i a l’abast del públic. Ambiciosa però connectada amb la gent.

L'entorn del monestir de Sant Benet té una forta influència en el projecte que s’abasteix en part dels productes d’agricultura ecològica i de proximitat dels horts de Món Sant Benet, gestionats pel projecte cooperatiu Mans de la Fundació Catalunya La Pedrera.

L’aposta per una carta de vins de qualitat i la feina en promoció del vi català han fet valedor a L’Ó de premis i reconeixements com el premi CartaVi 2019 i és cita obligada en les rutes d’enoturisme de la zona. La creativitat, el coneixement i la qualitat al servei de la cuina són els ingredients bàsics de la proposta del restaurant que té en el seu equip humà la seva principal riquesa.

A més a més, amb l’objectiu d’apropar l’alta cuina al client que visita l’Hotel Món, o que s’apropa a Món Sant Benet, ja des d’abans de la pandèmia, al restaurant Món, s’ofereixen plats d’alt nivell gastronòmic que ens acosten a la gastronomia amb estrella de L’Ó. Els plats també porten el segell, la creativitat i la supervisió del xef Ivan Margalef.

El xef Ivan Margalef està al capdavant de la proposta, acompanyat d’un equip de professionals de primer nivell. Margalef compta amb una dilatada trajectòria nacional i internacional en el camp de la gastronomia. Format a l’escola Joviat de Manresa a on també ha exercit de professor, ha estat cap de cuina de restaurants com el Soho Brindisa de Londres, el Caviar&Bull de Budapest, el restaurant Aligué de Manresa o l’Hotel Boutique Les Clarisses de Vic. Margalef s’ha format també en nombrosos cursos de cuina especialitzada i workshops amb professionals de primer nivell com Andoni Luis Adúriz (Mugaritz), Albert Adrià (El Bulli) i Joan Roca (El Celler de Can Roca).



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: L'Ó   MÓN SANT BENET 
També et pot interessar:
NAVARCLES
Món Sant Benet amplia activitats i horaris per Setmana Santa
BAGES
Món Sant Benet reobrirà les seves portes a partir del 17 de juliol
ST. FRUITÓS
Controlen els sistemes de contenció del camí de Sant Benet

MANRESA
Jornada pòrtic de la 21a Fira Mediterrània a Món Sant Benet
ST. FRUITÓS
Alícia premia Gurb per la promoció d'hàbits saludables
ST. FRUITÓS
Èxit de públic al Mercat de Tardor de Món Sant Benet
Bicicleta aparcada al carrer Sant Fruitós de Manresa
Taradell acull l’exposició “Operació Aigua”
Súria celebra la Festa de Santa Bàrbara
El BAXI Manresa supera el Lenovo Tenerife en un partit èpic
Manresa recupera activitat en un Nadal ple de propostes per a tota la família
Balanç dels 10 anys de normativa de Plans d'Autoprotecció
Sorteig de samarretes i molts més premis per la Marató de TV3
Dincat reclama que la vacuna de la Covid-19 sigui obligatòria per als treballadors


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]