Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

277 persones ja han contestat l'enquesta per definir la transformació del carrer Guimerà
Fins al 30 de setembre es pot participar en el procés a través de la web Decidim Manresa. També hi ha un grup de tres enquestadors a peu de carrer, que es desplacen per l’àrea d’influència del vial per tal de recollir opinions.
Carrer Guimerà de Manresa. Foto: AJM

MANRESA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
26/09/2021 21:28
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Durant els primers dies, es van fer vuit sessions informatives, amb la participació de 169 persones. La voluntat del govern és obtenir el màxim d’aportacions possibles per tal d’acabar de definir el model. Totes les opinions s’incorporaran al procés de decisió.

Un total de 277 persones ja han contestat l’enquesta per definir la transformació del carrer Guimerà en una via de prioritat per a vianants i amb accés limitat als vehicles autoritzats. D’aquestes, 209 han arribat a través de la web Decidim Manresa, mentre que la resta s’han recollit a peu de carrer, mitjançant els tres enquestadors que aquests dies recorren l’àrea d’influència del vial per tal de recollir el màxim d’opinions de la ciutadania. El procés participatiu estarà obert fins al 30 de setembre. 

Durant aquests primers dies, també s’han dut a terme vuit sessions informatives. D’aquestes, cinc van ser públiques —l’acte de presentació i els quatre Consells de Districte— i les tres restants van ser específiques: una d’elles es va celebrar en el marc del Consell de Mobilitat i les altres dues per tal d’informar a comerciants i veïns. En total, van participar en aquestes sessions 169 persones.

L’Ajuntament de Manresa va decidir iniciar el procés participatiu per acabar de definir com ha de ser la futura illa de vianants per l’alta complexitat del carrer, principal eix comercial de la ciutat en el qual conflueixen diversos interessos i tipologies d’usuaris. El Guimerà té 484 veïns, 150 activitats econòmiques, una important densitat de trànsit i un pes considerable del bus urbà, amb més de 4.400 usuaris diaris.

Per aquest motiu, per al govern municipal la participació de tots els col·lectius esdevé primordial. Com ja ha posat de manifest des de l’inici d’aquest procés, considera molt important obtenir el màxim d’aportacions possibles de la ciutadania per tal d’acabar de definir el model. Reitera també que totes les opinions —tant les de les sessions informatives com les de les enquestes— s’incorporaran al procés de decisió, juntament amb la resta d’elements que hi intervenen, per acabar de decidir l’alternativa definitiva.

Els objectius dels dos models

El projecte de transformació del Guimerà preveu la conversió en una illa de vianants amb accés limitat als vehicles autoritzats i contempla dos models per determinar si es manté o no el pas del bus urbà per aquesta via o una via alternativa, així com la ubicació de les parades que han de fer que la mobilitat entesa en el seu conjunt flueixi de la manera més adequada a la zona central de la ciutat.

Els dos models, que contemplen una reforma total del carrer Guimerà entre Sant Domènec i Crist Rei i es plantegen com alternatives equivalents, tenen com a objectius principals fomentar la mobilitat sostenible i els itineraris a peu, pacificar el trànsit, reduir els sorolls i millorar el transport públic per aconseguir una mobilitat més sostenible, i reduir l’ús del vehicle privat, rebaixant així la contaminació al centre de la ciutat i les emissions de gasos d'efecte hivernacle. 

Al mateix temps, busquen fer compatible amb la competitivitat i eficàcia del transport públic en aquesta àrea central de la ciutat, amb prioritat per als nous busos urbans elèctrics que s'incorporaran a la flota sigui quin sigui el model escollit. I a més a més, pretenen reforçar el paper de l'àrea central de la ciutat com a lloc de passeig, de lleure, de compres i com a espai de referència cultural amb els equipaments del Kursaal i del Centre Cultural el Casino.

Com es pot participar

L’Ajuntament de Manresa ha creat un espai específic a la web de participació municipal www.decidim.manresa.cat en la qual la ciutadania pot conèixer tots els detalls sobre els dos models proposats i manifestar la seva opinió, fins al proper 30 de setembre, emplenant una enquesta on se’ls demana que valorin diversos aspectes relacionats amb cada una de les alternatives.

Com a complement, durant aquest període, s’ha desplegat un equip d’enquestadors al carrer Guimerà per recollir les respostes a l’enquesta de comerciants, persones que utilitzen el bus, veïns, vianants i clients de les botigues. Igualment, s’ha fet una bustiada al veïns recordant-los que poden participar en l’enquesta a través de la web i per explicar-los com ho poden fer.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: CARRER GUIMERÀ   MANRESA  
També et pot interessar:
MANRESA
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
CULTURA
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
FUTBOL
Covisa Manresa jugarà els setzens de final de la Copa Catalunya

LA FOTO DEL DIA
L'arbre de l'amor a ple centre de Manresa
ESPORTS
Classificacions de les tirades del cap setmana al Club Tir Manresa
BÀSQUET
El BAXI Manresa torna a guanyar un partit al límit
Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]