Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Neix GREHVAT.0 per aprofundir en la recerca de proximitat
Dins les iniciatives en pro de la recerca i la divulgació artística de km0, l'Institut Cal Gravat ha creat una nova plataforma d'extensió universitària amb l'objectiu d'aprofundir en la investigació del patrimoni artístic i cultural del nostre entorn més immediat. Quatre joves universitaris, estudiants de graus humanístics i exalumnes de l'institut manresà, seran els encarregats d'impulsar aquest nou col·lectiu, sota la direcció del professor Ovidi Cobacho Closa.
Neix GREHVAT.0 per aprofundir en la recerca de proximitat.

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
06/12/2021 19:36
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Amb el nom de GREHVAT.0: Grup de Recerca Humanística de Proximitat Cal Gravat, neix aquesta plataforma que vol donar continuïtat, més enllà del currículum de l'educació secundària post-obligatòria, a les diverses iniciatives desenvolupades els darrers anys en aquest centre educatiu del Bages destinades a fomentar l'estudi del patrimoni local i comarcal. Uns projectes que cerquen obrir les aules al coneixement de la seva realitat més immediata a partir d'un procés empíric d'aprenentatge, teixint col·laboracions i complicitats amb persones, entitats i agrupacions de l'entorn. L'impuls de l'Aula d'Arts de Cal Gravat, integrada per alumnes de 4t d'ESO i responsable de diferents projectes expositius de descoberta de pintors locals i comarcals al Convent de les Caputxines els darrers cursos; l'obertura d'una línia de treballs de recerca de batxillerat dedicada a l'estudi del patrimoni artístic i cultural de la comarca; la creació del portal digital Kmart.0 (https://kmart0.wordpress.com) són algunes de les iniciatives en aquest sentit que a partir d'ara tindran una continuïtat i una projecció més ambiciosa amb la posada en marxa del col·lectiu GREHVAT.0.

Alba Quirós, Laia Alsina, Marta Puig i Òscar Casado, integrants del col·lectiu GREHVAT, són els universitaris que han decidit compaginar els seus estudis de Grau amb la recerca de proximitat. Tots ells van participar en projectes d'investigació i descoberta artística en la seva etapa a l'Institut i això els ha animat a aprofundir en aquest terreny formatiu des d'una perspectiva més àmplia i ambiciosa.

El primer projecte de GREHVAT.0 veurà la llum ben aviat i serà un homenatge al col·lectiu artístic conegut com a Grup13 que, d'ençà els darrers anys del passat segle i la primera dècada del vinent, van contribuir a dinamitzar la vida artística i cultural de Manresa i la seva comarca durant un període de vint anys. Inicialment constituït per tretze artistes de la capital del Bages, amb el temps va acabar aglutinant a més d'una vintena de creadors en el transcurs de catorze exposicions realitzades principalment a Manresa però també a d'altres localitats de la Catalunya Central com ara Sant Fruitós, Navarcles o Solsona. Un grup d'artistes i d'amics amb sensibilitats estètiques i estils ben diversos però agermanats per un concepte creatiu que trobava en l'amistat i en l'experiència compartida un estímul per a la seva activitat creativa.

Per tal de posar en valor la seva trajectòria d'aquest grup artístic, els investigadors del col·lectiu GREHVAT.0 fa mesos que han iniciat una recerca sobre l'activitat que va dur a terme el grup, així com un estudi de la trajectòria artística dels seus protagonistes. Una tasca que els ha portat a contactar i a entrevistar els membres que encara són vius, per recollir el seu testimoniatge; localitzar i reunir-se amb familiars dels difunts, per tal de recavar tota la informació i documentació possible; fer recerca als fons del Museu i l'Arxiu Comarcals, la Biblioteca del Casino i l'hemeroteca dels mitjans de premsa comarcals i locals; així com entrevistar i demanar la col·laboració d'estudiosos i entitats de la ciutat. Uns treballs d'investigació que veuran la llum en una exposició antològica d'homenatge, el proper mes de gener, i la posterior publicació de l'estudi de la recerca.

Per tal de tirar endavant la iniciativa, aquest nou col·lectiu d'investigadors ha comptat amb el suport de la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Manresa, pel que fa a l'organització i a la producció de l'exposició, així com amb la col·laboració d'institucions, com el Museu Comarcal o el Cercle Artístic de Manresa, i un gran nombre de persones vinculades al teixit cultural i artístic de la ciutat. Una suma de complicitats i sinergies que ben aviat han de veure la seva llum.



Comentaris
J.antoni | 28-12-2021 | 22:33
Molta felicitats als iniciados de la idea y molta força per tots els participants en aquest treball que deben segur feran molt be
 
Tots els comentaris
 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: GREHVAT.0   CAL GRAVAT 
També et pot interessar:
ART
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
ART
Trobada d'artistes contra el càncer
ACTUALITAT
L'alumnat de Cal Gravat realitza un curtmetratge contra la pena de mort

ART
Manresa acull una exposició de l'artista berguedà Marc Camps
ART
Subhasta benèfica d’obres d’art impulsada per l'Associació Contra el Càncer a Manresa
ART
Darrers preparatius per una renovada Expossició de Pintures Contra el Càncer
Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]