Dijous 02 de maig de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

El Consell Comarcal renúncia per deixadesa a una subvenció
La subvenció del Ministeri a la qual s’ha renunciat per “decisió de l’equip de govern i gerència” hauria permès donar suport als ajuntaments, la ciutadania i empreses de la comarca en la constitució de comunitats energètiques per afavorir l’estalvi i el consum mitjançant renovables.
Imatge d'arxiu d'un ple del Consell Comarcal del Bages.

POLÍTICA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
22/01/2024 17:24
Unes 300 persones a la manifestació de l'1 de maig a Manresa
'Una Itàlia de paper' de Vicenç Furió protagonitza les noves xerrades del cicle Parlem d'art
Meritxell Soler , convocada a l'europeu de Roma
Preinscripcions i jornada de portes obertes a la llar d'infants de Calaf
El grup dels Comuns al Consell Comarcal del Bages denuncia deixadesa política per part de l’equip de govern per la renúncia d’una subvenció de 114.215,44 € provinent del Ministeri per la Transició Ecològica. La subvenció hauria permès obrir una Oficina de Transició Comunitària des de la qual oferir suport i acompanyament als ajuntaments, la ciutadania, i les empreses de la comarca amb mesures orientades a la transició energètica, sobretot per aprofundir en l’autoconsum mitjançant energies renovables i la constitució de comunitats energètiques. Segons la documentació annexa a la convocatòria del Ple del Consell del mes de gener de 2024, el Consell Comarcal va concórrer en aquesta convocatòria de l’Instituto por la Diversificación y el Ahorro Energético el mes de gener de 2023.

El setembre de 2023, després de les valoracions i segons consta a la resolució pública de l’IDAE, el Consell Comarcal va ser de les poques administracions locals de Catalunya a rebre una subvenció amb aquesta finalitat. La subvenció va ser acceptada inicialment, i finalment per decret de presidència 209/2023 de desembre passat s'hi va renunciar. Segons consta a la documentació annexa a aquest Decret, del qual s’ha de donar compte al Ple del 22 de gener, la renúncia és “decisió de l’equip de govern i gerència” per la “dificultat de contractació del personal necessari, la dificultat de disposar del Pla Antifrau i la de gestió d’un projecte amb fons europeus”.

El grup dels comuns es pregunta “com pot ser que després d’una bona feina dels tècnics en la preparació del projecte, després de tenir la sort de ser de les poques administracions locals amb aquesta subvenció, el govern i la gerència del Consell Comarcal decideixin renunciar-hi?”. Per a Josep Roda, conseller comarcal dels Comuns, és una clara mostra de “deixadesa i desatenció” per part dels responsables del Consell Comarcal. “És inexplicable que des de la sol·licitud de la subvenció, durant 11 mesos no es treballés i es prenguessin les decisions necessàries per poder complir amb tots els requisits, contractar el personal necessari i complir amb l’obligació legal de disposar d’un Pla Antifrau”.

Roda lamenta que “aquesta era una magnífica oportunitat per estar al costat dels ajuntaments que volien fer un salt endavant en autoconsum, i poder començar a beneficiar-se del consum local d’energia. El govern del Consell hi renuncia i sense haver valorat les conseqüències que suposa”. Roda afegeix que “no pot ser que els responsables d’aquesta administració sempre tinguin el discurs que està infrafinançada i que ara es permeti el luxe de renunciar a aquesta subvenció”. Per al grup dels Comuns “Hauria d'haver estat prioritari des del minut 1. No se li ha donat la importància que té. Ens faran grans discursos, però davant l'estat d'emergència climàtica que vivim, aquest govern del Consell Comarcal del Bages no ho sent interpel·lat”.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: MANRESA EN COMÚ   POLÍTICA 
També et pot interessar:
POLÍTICA
Els Comuns desplegaran una “llei de sequeres”
POLÍTICA
Jéssica Albiach serà a Manresa a l’acte central de campanya de Comuns-Sumar a la Catalunya Central
POLÍTICA
Els Comuns obren la campanya amb la tradicional penjada de cartells

POLÍTICA
Els Comuns es reivindiquen com la garantia per fer realitat el Tren Tram del Bages
POLÍTICA
Els Comuns es comprometen amb la Residència del Xup de Manresa
POLÍTICA
Els comuns reclamen les prioritats en la mobilitat sostenible i segura
L'Escola Municipal de Música inicia el període de matriculacions per al proper curs 2024-25
La pluja d'aquests dies ha anat bé per la natura
Manresa viurà aquest dissabte una jornada d'actes especial com a Capital de la Sardana 2024
MERIThON, la hackaton de la intel·ligència artificial (IA), la ciberseguretat i l'internet de les coses
Torneig d'hoquei al Pujolet
Unes 300 persones a la manifestació de l'1 de maig a Manresa
En un partit molt competit i amb alternatives, el Covisa Manresa va mostrar una altre cara
Buhos, cap de cartell de la Festa Major de Calaf


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]