|
"Benvinguts a Pagès" |
El món rural català torna a fer un cap de setmana de portes obertes gratuïtes, el 9 i 10 de juny, perquè els visitants puguin conèixer, tastar i comprar els productes en origen. Uns 900 productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries participen en aquesta edició que permetrà als visitants organitzar un cap de setmana a mida en qualsevol comarca. Una vintena de cases de pagès, allotjaments i restaurants participen en la tercera edició.
|
 |
Uns 900 productors, restaurants, allotjaments i activitats complementàries participen en aquesta edició que permetrà als visitants organitzar un cap de setmana a mida en qualsevol comarca |
|
CATALUNYA CENTRAL / Redacció |
09/05/2018 10:09 |
 |
|
 |
Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en aquesta tercera edició. A la comarca del Berguedà són una vintena. Els pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes de casa seva i oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos de productes i amb la possibilitat de comprar el producte directament en origen; una oferta a la qual s’han apuntat gairebé 250 cases d’arreu de Catalunya. Els allotjaments proposen ofertes especials de cap de setmana. Els restaurants faran el menú Benvinguts a Pagès, amb producte de temporada i de proximitat. I diverses entitats i col·lectius organitzen activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes. El Berguedà Al Berguedà ja s’hi han apuntat 7 explotacions agràries (Cal Pauet, Cal Serrador, Cooperativa De Ramaders de Muntanya del Berguedà, Federació Vaca Bruna dels Pirineus, Formatges Cuirols, Salt del Colom. Vedella ecològica i Xocolata Artesana i Xai de Ferreres), 3 restaurants (Hostal Restaurant Cal Fuster, Restaurant Cal Blasi, Restaurant Niu Nou), 9 allotjaments (Baluard de Ferreres, Berga Resort, Ca L’Amagat Rústic Gastrohotel, Cal Cisteller, Càmping Gironella, El Forner, Masia la Serra, Molí del Casó i Volta de Ferrerres) i 5 activitats complementàries (Exposició de productes singulars del Berguedà, Vinyes entre núvols, les vinyes més altes als Pirineus de Barcelona, Visita els nostres comerços on trobaràs carn de la raça Bruna del Pirineu). El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes. No cal reservar amb antelació (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
El Bages Al Bages ja s’hi han apuntat 14 explotacions agràries (Cal Masses, Cal Meler, Celler SanMartí, Collbaix celler el Molí, Experiència Urpina, Granja torre d’en Roca, Hort del Navarro, L’Hort del Puig, Les Arnaules, Mas Cebrià, Molí d’Olí Roch del Bages, Obaga de L’Agneta, Oli Migjorn i Pastures de Castelltallat) 14 restaurants (Agustí Pastisseria Restaurant, Alberg de Castelladral, Espai Rubiralta, Hostal Soler, La Creperia, La Fonda, Mas de la Sala, Restaurant Aligue, Restaurant Cal Jaume, Cal Paradís, Can Ferreroles Nou, Hostal Abat Cisneros, L’Ermitanet i el Restaurant L’Ó), 12 allotjaments (Allotjament Rural La Cabana de Castelltallat, Apartament les Bases, Cal Pastor, Cal Segudet, Càmping Cap Paradís, Els Plans de Cornet, Hostal Soler, Hotel 1948 Manresa, L’Hostelet Casa Padro, Les Corts de Biosca, Mas de la Sala, Vilar Rural Cardona) i 1 activitat complementària (Visita guiada als itineraris divulgatius de la finca de Can Poc Oli). El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes. No cal reservar amb antelació (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
El Moianès Al Moianès ja s’hi han apuntat 5 explotacions agràries (Celler Colltor, Exocai, Magadins-La Ginebreda, Magadins Vell, Mas Casanova i Vedella Ecològica de Trullàs), 1 restaurant (Restaurant Magadins Vell) i 1 activitat complementària ( Visites a l’Ecomuseu del Moianès). El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes. No cal reservar amb antelació (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
A L'Anoia A l’Anoia ja s’hi han apuntat 7 explotacions agràries (Can Casellas, Casa Mestres, El Ramat, Hort Àuria, Llegums, cereals i farines d’agricultura ecològica Josep Mestre, Mas Buret i Sarau Agrícola) 5 restaurants (Cal Maginet, Can Casellas, Cor Verd Restaurant, La Cuina del Mercat i Restaurant Masia La Figuera de l’Astor-Pujalt), 9 allotjaments (Cal Barrusca, Cal Carulla, Cal Fuster de la Plaça, Cal Grau de la Llavinera, Cal Riba, Casa Mestres, Casa Tomas, Hotel Can Alemany i Masia D’agroturisme Cal Ros) i 6 activitats complementàries (Castell de Montbui, Descoberta del Parc Rural de Montserrat al Bruc, Descobreix l’antic comerç de Calaf, Ruta del Cigronet de l’AltaAnoia, Tast de productes de proximinat i Tous Medieval). El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes. No cal reservar amb antelació (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.
Allotjaments , menú Benvinguts a Pagès i activitats complementàries El mateix web www.benvingutsapages.cat reuneix tots els establiments turístics i restaurants que s’han afegit a la iniciativa. En el cas dels allotjaments, en aquests moments ja se n’hi ha apuntat uns 280 establiments arreu de Catalunya: hotels gastronòmics, allotjaments de turisme familiar, allotjaments rurals categoritzats amb espigues, etc., des d’on els turistes podran arribar fàcilment a diverses explotacions que participen al Benvinguts. Cada un dels allotjaments tindrà una oferta especial Benvinguts a Pagès (que inclou alguna activitat, tast de productes, obsequi, etc.) En el cas dels restaurants, que en aquests moments ja són uns 230, oferiran el menú Benvinguts a Pagès que cada establiment adaptarà segons la seva ubicació i estil de cuina, però que tindrà com a denominador comú una gastronomia amb productes de qualitat, de proximitat i de temporada. I a més de visitar les cases de pagès, d’allotjar-se en un entorn idíl·lic i de menjar els millors productes, els visitants podran completar el cap de setmana amb les 120 activitats complementàries que ofereixen diverses entitats i agrupacions, que s’han volgut sumar al Benvinguts a Pagès, organitzant activitats. Un projecte de país Benvinguts a Pagès és el resultat de l’esforç, la confiança i l’aposta decidida de l’Administració, però també del territori, que s’ha abocat de nou en la participació i preparació de la iniciativa. Prop de 900 ofertes diferents, entre explotacions, restaurants, allotjaments i activitats complementàries dibuixen un treball conjunt i transversal dels departaments d’Agricultura, Pesca i Alimentació i d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Alícia,, amb la col·laboració dels Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i nombroses entitats i associacions del sector. Benvinguts a Pagès és una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana. Una oportunitat per veure on es produeix, es cria o es cultiva allò que mengem.
A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes. Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com granges, horta, pesca, plantes aromàtiques, làctics, cervesa artesanal, pastura, etc. |
|
|