Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

10 anys de serveis educatius al Kursaal amb més de 63.000 espectadors
El Servei Educatiu va començar el 2007 amb un únic projecte i enguany oferirà un total de 5 que abracen tota l’etapa escolar, des de P2 fins a 4t d’ESO. ICL Iberia - que ha donat suport al Kursaal des de la inauguració de l’equipament- focalitza ara la seva col·laboració en el Servei Educatiu del Kursaal, amb l’objectiu de consolidar-lo i garantir-ne la continuïtat
Moment de la presentació amb el gerent de MEES Jordi Basomba

CULTURA / Redacció  
22/10/2018 10:01
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
El Kursaal, un dels únics teatres de fora de Barcelona que té Servei Educatiu, ofereix projectes per a tots els cicles que permeten als infants i joves treballar des de l’escola o institut el seu esperit més creatiu, el treball en equip a través de la cultura
 
ICL Iberia i Manresana d’Equipaments Escènics de Manresa (MEES) han signat aquest matí al teatre Kursaal la renovació de la col·laboració entre l’empresa del Bages i l’equipament cultural que ara es concreta en  el Servei Educatiu del Kursaal.
 
El Servei Educatiu va començar el 2007 amb un únic projecte i enguany oferirà un total de 5 que abracen tota l’etapa escolar, des de P2 fins a 4t d’ESO.  En aquests 10 anys, més de 25.000 alumnes de la Catalunya central hi han participat i els seus espectacles han tingut més de 63.000 espectadors.
 
A la roda de premsa de presentació del Servei Educatiu que s’ha feta avui , el gerent del teatre Jordi Basomba ha destacat “la importància del Servei Educatiu com a espai per fer arribar les inquietuds culturals als alumnes i establir una relació de ‘familiaritat’ entre els infants i adolescents  i les seves famílies amb el Kursaal.Basomba ha agraït la predisposició d’ICL a vincular-se amb el Servei Educatiu, un fet que “ens dona una seguretat i alhora una responsabilitat afegida”.
 
Per la seva banda, el conseller delegat d’ ICL Iberia Súria i Sallent, Carles Aleman, ha manifestat que  “des del principi, ara fa més d’11 anys, hem estat al costat del Kursaal d’una forma genèrica, però ara el nou enfoc encaixa perfectament amb la nostra aposta per l’educació i per l’arrelament al  territori”.  Per Aleman, “el Servei Educatiu té una abast ampli que arriba a tota la Catalunya central i és ja un referent que cal consolidar i assegurar-ne la continuació”.  ICL Iberia focalitza ara la seva col·laboració amb l’objectiu de consolidar-lo i garantir-ne la continuïtat.
 
Els projectes del Servei Educatiu, que any rere any veuen com augmenten les inscripcions, no estan subvencionats directament per cap institució pública.  Aquest curs s’ofereix un nou projecte adreçat a nens i nenes de primer cicle de Primària, CantaXics a les Escoles, al qual ja s’han apuntat 896 alumnes de 27 escoles. Aquest projecte se suma als 4 ja existents: Rexics, Cantània, Fem Òpera i Fem Dansa, que es treballen durant el curs escolar i es mostren entre els mesos d’abril i maig a la sala gran del Kursaal en espectacles oberts al públic.
 
Teatre Kursaal
El Teatre Kursaalde Manresa és un espai de referència a Manresa i el Bages i que posiciona la Manresa com una ciutat cultural, creativa i emprenedora. El Kursaal ofereix actualment una programació diversa i de qualitat que hi porta anualment a l’entorn de 80.000 espectadors. Actualment és també una qüestió cabdal i estratègica la funció del Servei Educatiu de l’equipament, que ofereix projectes per a tota l’etapa escolar de Primària i Secundària.
 
Sobre ICL Iberia
ICL Iberia, filial d’ ICL a Espanya, té la seva seu a Catalunya i és l'única companyia productora de sal i potassa a Espanya. ICL Iberia exporta el 80% de la seva producció a països de la Unió Europea, Àsia i Amèrica. ICL té una àmplia presència en tots els mercats mundials, inclosos els dels països emergents. ICL opera en un marc estratègic de sostenibilitat que inclou el seu compromís amb el medi ambient, amb les comunitats locals en els quals té les seves instal·lacions i en les quals viuen els seus empleats així com amb els seus empleats, proveïdors, clients i altres parts interessades www.icliberia.com
 
 
 
 

 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: MANRESA   TEATRE   KURSAAL   CULTURA 
També et pot interessar:
FUTBOL
Covisa Manresa jugarà els setzens de final de la Copa Catalunya
CULTURA
Canvi de Presidència a la Agrupació Cultural del Bages
LA FOTO DEL DIA
L'arbre de l'amor a ple centre de Manresa

ESPORTS
Classificacions de les tirades del cap setmana al Club Tir Manresa
BÀSQUET
El BAXI Manresa torna a guanyar un partit al límit
LA FOTO DEL DIA
La plaça Simeó Selga amb una estampa primaveral
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]