La plantació s'ha fet amb les següents varietats: Malvasia Roja, Muscat d'Istambul, Pansera, Cap Pelat, Negrelló, Turbat i Malvasia Manresana. El Muscat d'Istambul és la varietat blanca més aromàtica que hem trobat al Bages, a cavall d'un muscat i una malvasia; el Turbat o Coromina té un potencial d'envelliment molt alt gràcies a la seva acidesa; la pansera evoluciona molt bé aromàticament a través dels anys; i el cap pelat és una varietat negre que aporta bon volum en boca.
La Torre Lluvià va ser adquirida per l'Ajuntament de Manresa el febrer de 2012 i de seguida hi van començar les obres per aturar-ne la degradació, evitar l'esfondrament i aconseguir la seva recuperació. Des del juny passat, l'equipament és obert al públic com a centre d'interpretació i difusió de l'Anella Verda i els seus espais més representatius. S'hi fan visites guiades i els visitants poden veure les exposicions permanents i conèixer la resta d'espais de la casa, la seva història i el Modernisme manresà en general. És previst que més endavant a la Torre s'hi puguin oferir també activitats turístiques i de natura complementàries a l'entorn immediat de l'equipament com rutes guiades, tastos o tallers.