Divendres 19 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Una dotzena de comunitats de veïns i particulars denuncien una immobiliària de Manresa per estafa
Una dotzena de comunitats de veïns i particulars han denunciat davant dels Mossos una immobiliària de Manresa per estafa i apropiació indeguda.
Una dotzena de comunitats de veïns i particulars denuncien una immobiliària de Manresa per estafa.

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
17/11/2020 08:47
Alumnat d'Infermeria i d CFGS d’Administració i Finances treballen les competències de cada professió
El Consell Comarcal del Bages presenta l’estudi de disponibilitat d’aigua a la comarca
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
 Segons expliquen, el seu administrador, A.B., s’hauria apropiat de fins a 50.000 euros dels comptes. Des de la plataforma que s’ha creat per agrupar els casos, calculen que les estafes a les comunitats de veïns podrien arribar a la trentena, totes a Manresa. El jutge ha citat el 15 de desembre, una de les comunitats denunciants, la del número 43 del carrer de Sant Josep de la capital del Bages.

“Molta ràbia i impotència”. Així diu sentir-se Elies Picanyol, de la comunitat de veïns del carrer de Sant Josep. La immobiliària, CIFA, els duia els comptes des de principis de 2016. En aquest cas, calculen que l’investigat s’hauria apropiat de més de 4.000 euros de les quotes dels veïns. “Tampoc sabem quants anys hem estat pagant per una assegurança que en realitat no teníem”, afegeix. Ara la comunitat s’ha vist obligada a pujar quotes als veïns per poder pagar tots els rebuts que A.B. no hauria pagat per sufragar el que deuen.

A les quatre comunitats de veïns dels carrers Tarragona amb Alcalde Armengou, l’estafa pujaria fins als 30.000 euros, segons denuncien els mateixos veïns. Els inquilins duien 14 mesos pagant, a banda de les quotes habituals, una d’extra per a unes obres que s’havien de fer a la façana i que ara no es podran fer per falta de diners.

“Sense assegurança, sense llum, sense ascensor… ens va deixar amb el posat”, denuncia l’Ana Maria Fernández, veïna d’una de les comunitats afectada. També la Carmen Romero, afectada per la mateixa estafa, reconeix sentir “impotència”. Romero, quan va veure que les coses no quadraven, va intentar parlar amb l’administrador. “Ja no em va agafar el telèfon”, diu. “Era una persona amb qui vam dipositar tota la confiança i ha arrosegat amb tots els diners”, afegeix Joan Carles Jiménez, de la comunitat del carrer Alcalde Armengou.

També particulars

Les presumptes estafes d’A.B. però, no només afecten comunitats de veïns. Emiliana Blaya va utilitzar els seus serveis per vendre el seu habitatge. Ara s’enfronta a una denúncia perquè el comprador de l’immoble va abonar una paga i senyal i mai va rebre l’immoble, però ella tampoc va rebre ni un euro. “Em sento com una tonta, ell s’ho va quedar tot i jo amb una mà al davant i una altra al darrera”, diu.

El proper 15 de juny del 2021, els veïns del carrer de Sant Josep declararan per primera vegada davant del jutge després de denunciar els fets als Mossos. Entre els afectats, però, tenen poca confiança en recuperar els diners. “Volem pensar que, com a mínim, estem fent alguna cosa útil, encara que no creiem que els recuperem, però volem pensar que no quedarà impune”, diu Picanyol.

Les denuncies contra A.B. són per apropiació indeguda i estafa. Des de la plataforma de veïns, explica la seva portaveu, Alba Baliellas, demanen que no se’l jutgi per aquests delictes, sinó per “estafa continuada”. De moment, diu, a la plataforma ja s’han adherit cinc comunitats. “N’hi ha més, però no ho volen pel cost que això comporta”, lamenta, tot apuntat que només entre comunitats de veïns podrien arribar a la trentena. En el cas de la seva comunitat de veïns, els va buidar també completament els comptes i va deixar de pagar els rebuts. “Ens hem quedat tocats perquè ha jugat amb nosaltres i els habitatges dels afectats”, lamenta.

Sentència favorable i sense cobrar

L’abril de 2019, un matrimoni gran va denunciar la mateixa immobiliària després de pagar 20.000 euros de fiança per un pis que no van arribar a tenir mai. La immobiliària s’excusava dient que era el propietari de l’immoble que no volia marxar. El cas, ja jutjat, va acabar donant la raó al matrimoni. De moment però, tampoc han cobrat els diners.



 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: IMMOBILIÀRIA   MANRESA 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
El Pla Estratègic d’Aigües Manresa accelera el ritme
LA FOTO DEL DIA
Capvespre amb vistes a Collbaix
CULTURA
El Casino acollirà l'exposició de gravats del segle XVIII 'Una Itàlia de paper'

MANRESA
Manresa acull l'acte central del Dia de l'Educació Física al Carrer
ACTUALITAT
Tot a punt perquè Manresa esdevingui, els dies 24 i 25 d’abril, la capital catalana de l’acústica
LA FOTO DEL DIA
Detall de la capella de Sant Marc de Manresa
Capvespre amb vistes a Collbaix
El Pla Estratègic d’Aigües Manresa accelera el ritme
Alumnat d'Infermeria i d CFGS d’Administració i Finances treballen les competències de cada professió
El Consell Comarcal del Bages presenta l’estudi de disponibilitat d’aigua a la comarca
L'Espai de Suport Manresa-Bages de Mémora celebra el seu sisè aniversari
L’Ajuntament solsoní fa una crida a reduir el consum d’aigua
MoMa Espai Cultural organitza un concert de música clàssica i poesia per Sant Jordi
Derbi interbarris de Manresa entre la UE Sant Pau i el FC Pirinaica, diumenge a Esport a Central


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]