La ciutat de Manresa ja compta amb un establiment amb cuiner estrella Michelin. I es tracta d’una proposta diferent i innovadora: entrepans alternatius, amb productes de qualitat i tocs exòtics per fer-nos viatjar per tot el món sense moure’ns de casa. Coriandre, salsa hindú, coco laminat, sisho verd, col fermentada, menta, salsa de iogurt... són alguns dels ingredients que podrem trobar a les propostes de Paníac, un restaurant per emportar (o entrega a domicili) que està situat a l’Avinguda dels Dolors, i que es mou sota la batuta del cuiner terrassenc Artur Martínez, que va obtenir una estrella Michelin mentre comandava el restaurant Capritx a Terrassa, i que ara l’ostenta a l’Aürt a Barcelona.
Martínez i el seu soci manresà, Dani Garrido, han apostat per portar a la capital bagenca una proposta informal i ràpida, però de gran qualitat i adaptada a totes les butxaques. Amb la cuina oberta perquè tothom pugui veure com s’hi tracta el producte, Paníac vol aconseguir, segons explica el xef, “que el menjar per emportar vagi molt més enllà d’una pizza o un frankfurt”. Les propostes de Paníac es basen en productors locals i artesanals i volen omplir un buit de mercat que els seus impulsors han trobat entre “el fast food més bàsic i les propostes més gastro i cares, ubicades principalment a la ciutat de Barcelona”.Martínez, que va estudiar a la Joviat, ha fet una aposta per portar una proposta diferent a Manresa que reivindica “com un mercat potencial important”.
Amb la idea de fer créixer la xarxa de Paníac a mig termini, de moment la marca té el seu primer establiment a Manresa, obert de dijous a diumenge. Les comandes es fan a través de la pàgina web o del telèfon i es passen a recollir pel local o s’entreguen a domicili en el cas de Manresa, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós de Bages, Santpedor i Callús.
Amb el pilar bàsic del sabor i els ingredients de qualitat, el primer xef d’estrella Michelin de què pot gaudir Manresa, proposa entrepans amb sabors orientals, àrabs, americans... sense oblidar el sabor de proximitat i els col·lectius com celíacs o vegans.