L’esclat de la pandèmia, ara fa un any, “ens va deixar perplexos’, va dir Forcada, que va tenir paraules d’agraïment per als sanitaris, però també per als directius “que no surten a les imatges i que també van haver de prendre decisions importants”. Metge de família per vocació i defensora de l’atenció primària per convicció, Forcada va remarcar que l’atenció primària és “l’eix vertebrador del sistema de salut, ja que té una visió integral de la vida de les persones”. Per aquest motiu, va posar de relleu, que “és important que la xarxa sigui forta i estigui ben connectada amb els hospitals”.
Forcada va explicar que, durant aquest temps, s’han fet plans per enfortir i per dotar l’atenció primària de més recursos, tecnològics i de personal i va afegir que ara la primària “pot evolucionar encara molt perquè de les crisis sempre en neixen oportunitats de canvi”. De cara a l’arribada de la Setmana Santa, la doctora Anna Forcada va donar un missatge de “contenció”, va reiterar que la vacunació “anirà bé, però que encara no es pot fer tot allò que voldríem, perquè hi ha riscos”.
Metgessa per vocació
Treballar per la salut de les persones és una de les raons que van motivar Forcada a convertir-se en metgessa de família. Amb la medicina familiar i comunitària es crea un “vincle personal que és molt agraït i que la gestió no té”, va subratllar la gerent de l’ICS a la Catalunya Central.
Nascuda a Les Masies de Voltregà (Osona) va parlar també de la importància dels metges rurals i va destacar que “s’ha de ser molt valent perquè gestionen la salut de les persones i són metge i infermera a la vegada”. El cicle Pessics de Vida compta amb la col·laboració de Regió7, Canal Taronja, Nació Manresa, DO Pla de Bages, Llibreria Parcir i Llibreria Rubiralta.