El periodista Josep Corbella, especialista en ciència i salut, va ser el convidat al cicle ‘Pessics de Vida', que organitzen conjuntament la Demarcació Catalunya Central del Col·legi de Periodistes de Catalunya i l'Ajuntament de Manresa. Corbella va conversar amb la periodista Montserrat Xixons sobre la seva trajectòria de més de 30 anys posant en valor la ciència a la societat.
Josep Corbella és responsable de l'àrea de ciència del diari La Vanguardia des de l'any 1993 i un dels pioners en aconseguir que les informacions científiques es fessin un lloc en les pàgines principals del diari i que no només es tractessin en els suplements. Per al periodista "l'essència de la ciència és la transparència", ja que, tal com va explicar, la ciència es basa en mostrar les dades.
Corbella també és assessor de ciència i salut a diversos programes de ràdio i televisió. Col·labora als programes ‘Versió RAC1', ‘Al Rojo Vivo' (La Sexta) i ‘Tot es mou' (TV3). Des de l'inici de la pandèmia és el responsable de tots els continguts relacionats amb la Covid-19. Ja abans havia informat sobre les pandèmies de SARS (síndrome agut respiratori sever) el 2003 i sobre la grip A, l'any 2009.
El periodista va reconèixer que sempre s'ha mostrat molt ‘interessat per les pandèmies d'origen víric" perquè "els virus són fantàstics, en el sentit que són prou simples perquè et donin la impressió que els entens i es converteixen en reptes", va concloure. En la seva conversa amb Montserrat Xixons, Corbella també va confessar que té arrels manresanes, amb l'avi que va arribar a ser alcalde de la ciutat d'octubre de 1936 a maig de 1938. Va interessar-li l'astronomia (i, en general, la ciència) quan ja estava estudiant periodisme.
Dins l'àmbit de la informació científica, les seves principals àrees d'especialització són la biomedicina i l'evolució humana. Amb Valentí Fuster ha escrit la trilogia La ciència de la salut (2006), La cuina de la salut (2010, escrit també amb Ferran Adrià) i La ciència de la llarga vida (2016). Anteriorment va escriure Sapiens. El llarg camí dels homínids cap a la intel·ligència, en col·laboració amb els arqueòlegs Eudald Carbonell i Robert Sala i amb el paleontòleg Salvador Moyà.