Dissabte 20 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Brioix amb ratafia, ceba, crispetes i formatge blau
Engegàvem l'abril amb un projecte engrescador: des de Muntanyola vam llançar un repte creatiu a quinze joves del Grau Superior de Direcció de Cuina de l'Escola d'Hoteleria Joviat. Els alumnes havien de crear un receptari dolç que tingués com a protagonista els productes de la nostra formatgeria; i així ho han fet.
Brioix amb ratafia, ceba, crispetes i formatge blau. Foto: AMPANS

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
14/06/2021 17:39
Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa
La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina
El Consell de la Gent Gran de Solsona busca fotos, vestits i altres elements
L'Hospital de Berga repartirà contes per Sant Jordi als infants
Aquest projecte conjunt va començar amb una visita a les instal·lacions de la formatgeria i amb un tast de formatges; els estudiants van fer jornades de treball en petits grups, formant part activa de la producció dels productes i coneixent a fons el procés d'elaboració: des de l'obtenció de la llet de cabra, per a aquesta varietat, fins a l'envasat dels productes finals. En aquestes visites, l'alumnat també va poder conèixer de prop un model de negoci basat en la Responsabilitat Social, part essencial dels projectes d'AMPANS, que obren oportunitats d'inserció laboral a persones amb discapacitat i altres col·lectius en risc d'exclusió.

El següent pas era el de més dificultat: experimentar, idear i crear receptes dolces amb les diferents varietats de Muntanyola en un període de dos mesos. Aquesta etapa del repte es va tancar el passat dimecres, dia en què els futurs professionals de l'hoteleria, dividits en tres equips de treball, van presentar les seves propostes culinàries als responsables de la formatgeria AMPANS. La primera creació, uns macarons inspirats en el Bages, amb sal de Cardona, amb ànima i formes de Montserrat i amb l'essència dels nostres vins; fets amb els formatges Tendret, Montgros i Blau. La segona, un brioix amb ratafia, ceba, crispetes i formatge blau; un contrast de textures i temperatures molt equilibrat. I per últim, un pa xinès, una proposta original i amb cor de formatge blau. Davant l'èxit d'aquest primer repte, AMPANS i Joviat s'uneixen per seguir fomentant valors i projectes socials, però també per impulsar el paper dels i les joves en la innovació a l'alta cuina.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: HOSTELARIA   AMPANS 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
Les millors fotografies dels Premis d'Investigació i d'Innovació d'AMPANS
ACTUALITAT
Entrega de premis per promoure la investigació en discapacitat
ACTUALITAT
Un treball sobre el dolor en persones amb paràlisi cerebral sense parla, s’endú el guardó del Premi d’Investigació

ACTUALITAT
Carles Campuzano visita AMPANS per abordar les necessitats urgents amb les que treballa l'entitat
ACTUALITAT
Els joves que han finalitzat el Programa Singulars han trobat feina
ACTUALITAT
AMPANS homenatja a voluntaris i bibliotecàries del Bages per la seva contribució a la plena inclusió
‘Chicago, el musical’ arribarà al teatre Kursaal de Manresa en 7 funcions del 14 al 17 de novembre
El teatre Kursaal amb la senyera
La Mastopèxia: Recuperar la forma dels pits i la confiança
Alternatives originals per celebrar la diada de Sant Jordi: Més enllà de roses i llibres
Actuacions especials de mobilitat per la Diada de Sant Jordi a Manresa
La 7a Fira de l’Ocupació del Bages torna amb 24 empreses i més de 200 ofertes de feina
El Consell de la Gent Gran de Solsona busca fotos, vestits i altres elements
L'Hospital de Berga repartirà contes per Sant Jordi als infants


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]