No només reobre portes després de la pandèmia, sinó que ho fa estrenant una carta renovada i sorprenent que s’inspira en els elements naturals i històrics de l’entorn que l’envolta, des dels horts de Món Sant Benet fins al modernisme de Ramon Casas passant per l’essència i esplendor del monestir medieval. La proposta porta el segell del xef Ivan Margalef que compta amb el cuiner Xavier Benito, com a mà dreta, la sommelier Irene Cozas, i la suma de la creativitat i professionalitat de la resta de l’equip.
Entre els plats de la nova carta no hi faltarà la riquesa del producte fresc i de proximitat dels horts, però tampoc la creativitat de l’equip de Margalef que, inspirant-se en el modernisme de Ramon Casas, demostra amb la proposta que l’originalitat al plat no va renyida amb l’explosió de sabors: “Ens hem inspirat en algun dels quadres del pintor Ramon Casas i l’hem traduÏt a la cuina, evocant-hi els seus colors i el seu gust”, explica Ivan Margalef. “Els que vinguin a degustar el nostre menú no només gaudiran d’un àpat, sinó que viuran una experiència i viatjaran amb tots els sentits cap a l’època modernista, sentint-ne tot el seu gust al paladar”.
A banda de la proposta de plats, el restaurant també aposta per potenciar un dels elements identitaris de la nostra dieta mediterrània: la varietat i riquesa dels olis del territori. La nova proposta de menús, que contempla un menú més extens i un de més curt, s’acompanya i es complementa amb un maridatge pensat per potenciar i acompanyar els diferents sabors que planteja la proposta.
El restaurant L’Ó de Món Sant Benet
El restaurant gastronòmic L’Ó, situat a Món Sant Benet, va obtenir l’any 2013 una estrella Michelin convertint-se, fins a data d’avui, en l’únic restaurant del Bages amb aquest guardó. Un reconeixement a una feina ben feta que ha anat revalidant-se any darrere any.
La cuina de L’Ó es basa en la tradició i els productes de proximitat, però posant l’accent en tècniques d’avantguarda, una bona presentació i un bon servei. La voluntat del restaurant és fer una cuina de qualitat, propera i a l’abast del públic. Ambiciosa però connectada amb la gent.
L'entorn del monestir de Sant Benet té una forta influència en el projecte que s’abasteix en part dels productes d’agricultura ecològica i de proximitat dels horts de Món Sant Benet, gestionats pel projecte cooperatiu Mans de la Fundació Catalunya La Pedrera.
L’aposta per una carta de vins de qualitat i la feina en promoció del vi català han fet valedor a L’Ó de premis i reconeixements com el premi CartaVi 2019 i és cita obligada en les rutes d’enoturisme de la zona. La creativitat, el coneixement i la qualitat al servei de la cuina són els ingredients bàsics de la proposta del restaurant que té en el seu equip humà la seva principal riquesa.
A més a més, amb l’objectiu d’apropar l’alta cuina al client que visita l’Hotel Món, o que s’apropa a Món Sant Benet, ja des d’abans de la pandèmia, al restaurant Món, s’ofereixen plats d’alt nivell gastronòmic que ens acosten a la gastronomia amb estrella de L’Ó. Els plats també porten el segell, la creativitat i la supervisió del xef Ivan Margalef.
El xef Ivan Margalef està al capdavant de la proposta, acompanyat d’un equip de professionals de primer nivell. Margalef compta amb una dilatada trajectòria nacional i internacional en el camp de la gastronomia. Format a l’escola Joviat de Manresa a on també ha exercit de professor, ha estat cap de cuina de restaurants com el Soho Brindisa de Londres, el Caviar&Bull de Budapest, el restaurant Aligué de Manresa o l’Hotel Boutique Les Clarisses de Vic. Margalef s’ha format també en nombrosos cursos de cuina especialitzada i workshops amb professionals de primer nivell com Andoni Luis Adúriz (Mugaritz), Albert Adrià (El Bulli) i Joan Roca (El Celler de Can Roca).