Dilluns 20 de gener de 2025
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

‘Benvinguts a Pagès’ creix amb una oferta estable tot l’any i recuperarà la presencialitat
La gran festa de la pagesia catalana tornarà a obrir les portes de les explotacions agroalimentàries el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre amb reserva prèvia per donar a conèixer l’origen dels productes que consumim després d’un any de parèntesi a conseqüència de la pandèmia.
‘Benvinguts a Pagès’ creix amb una oferta estable tot l’any i recuperarà la presencialitat.

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
24/06/2021 17:49
Licitades les obres de la nova seu del Govern a Manresa
Els Nois del Diari va omplir la sala gran del teatre Kursaal
El CN Manresa es revenja del Barcelona WC (12-13)
Una medalla de cada color per l'Avinent Manresa en el català sub23
Benvinguts a Pagès recupera la presencialitat aquest 2021. La festa de la pagesia catalana tornarà a obrir les portes de les explotacions agroalimentàries de Catalunya el primer cap de setmana d’octubre i, en paral·lel, creix amb una oferta estable els 365 dies de l’any. La ciutadania tindrà l’oportunitat de desplaçar-se al territori i participar d’una experiència que permet conèixer l’origen d’allò que mengem i comprar directament als productors sense intermediaris.

Més de 150 explotacions, prop de 200 allotjaments rurals i uns 200 restaurants que treballen amb productes de proximitat configuraran l’oferta de La Festa, el cap de setmana del 2 i 3 d’octubre a Catalunya. La situació de pandèmia va impedir l’any passat celebrar la jornada de portes obertes de la pagesia, però aquest any es recupera el format tradicional amb la participació de totes les comarques catalanes.

Els públics familiar, sènior, foodie i jove podran accedir a una oferta agroalimentària diversa amb productes làctics, fruita, verdures i hortalisses, llegums, vi, cereals, mel i peix, entre d’altres. La diversitat de sectors queda reflectida en un esdeveniment que és el mirall de l’oferta agroalimentària de Catalunya.

Reserva prèvia

La principal novetat de l’edició d’aquest any de Benvinguts a Pagès serà l’obligatorietat de reservar prèviament les visites gratuïtes a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que esdevé el punt de trobada i de consulta d’informació de tot el projecte. “Els pagesos i pageses estan responent amb entusiasme i il·lusió, tenen ganes d’obrir les portes de casa seva i explicar a la ciutadania el seu dia a dia”, ha explicat Ramon Sentmartí, director gerent de Prodeca.

La festa s’adapta a la situació de pandèmia i, en aquest sentit, es respectaran les mesures de seguretat i prevenció vigents en cada moment (distància de seguretat, control d’aforament, rentat de mans, ús de la mascareta en espais interiors, etc). El termini d’inscripcions per a les explotacions, allotjaments rurals i restaurants finalitzarà aquesta setmana.

Rutes d’un dia o de cap de setmana

El primer cap de setmana d’octubre es mantenen les rutes d’un dia o bé de cap de setmana que inclouen les visites gratuïtes a les explotacions, l’estada als allotjaments i restaurants de cada territori i també proposen redescobrir el patrimoni i la història de cada indret. Benvinguts a Pagès inclou les rutes Costa Brava, Paisatges de Barcelona, Costa Barcelona, Costa Daurada, Terres de l’Ebre, Terres de Lleida i Pirineus.

‘Benvinguts a Pagès Tot l’Any’

Benvinguts a Pagès creix i consolida un projecte que estrena una nova línia a partir d’aquest any amb la incorporació de Benvinguts a Pagès Tot l’Any, una oferta estable amb un centenar d’explotacions que ofereixen unes experiències turístiques de qualitat per fomentar la venda de proximitat, la revalorització de la pagesia i el producte local. “Responem a una demanda del sector que, a través d’aquestes visites de pagament, podrà obrir una nova via de negoci amb unes estades de primer nivell, que en alguns casos incorporen tasts de producte” , ha detallat Sentmartí. Prodeca ha ofert un assessorament individualitzat previ a les explotacions participants a Benvinguts a Pagès Tot l’Any, que compten amb el Segell de Venda de Proximitat, per ajudar-les a donar forma a aquestes visites, que busquen promoure la professionalització del sector.

El públic compta amb una gran oferta d’activitats turístiques diferenciades i exclusives en què destaquen, per exemple, poder fer de safraner durant un dia a una explotació del Pallars Jussà, visitar una producció de mel al Baix Camp i descobrir el món de les abelles o fer de pagès durant tot un dia en una explotació de la Garrotxa en què podreu munyir les vaques, entrar al galliner i recollir la fruita.

Les visites de pagament ja es poden reservar a través de la pàgina web benvingutsapages.cat, que funciona com a central de reserves i permet la cerca per producte o bé per comarques, i també s’apliquen tots els protocols de prevenció i seguretat en matèria de Covid-19. El projecte està obert al conjunt d’explotacions del territori i manté les inscripcions obertes de manera permanent per promoure que cada productor es pugui adherir tenint en compte l’estacionalitat del seu producte.

Presentació del projecte

El projecte de Benvinguts a Pagès s’ha presentat aquest matí a l’explotació Masiets & Perich, de Rajadell, al Bages, i ha comptat amb la participació del director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí, del comunicador i ramader, en Peyu, i de la responsable de l’explotació, Mònica Soler.

En Peyu, que s’estrenarà a Benvinguts a Pagès per primera vegada, ha apuntat la importància que “la ciutadania valori el sector primari, que prengui consciència de l’origen d’allò que mengem, recuperar el prestigi i que ser pagès pugui ser una sortida laboral i un projecte de vida tan vàlid com qualsevol altre”. En aquest sentit, el popular comunicador i ramader ha mantingut una conversa amb la responsable de Masiets & Perich amb qui han compartit la feina a pagès i les seves vivències. L’explotació de carn de vedella, pollastre ecològic i oli compta amb l’empenta de dos joves ramaders del Bages que des de fa dos anys han decidit emprendre des del sector primari. Mònica Soler ha comentat que en el marc de les visites de Benvinguts a Pagès Tot l’Any “expliquem a la ciutadania què és un ramat extensiu, què mengen les nostres vaques, on dormen i, en definitiva, el nostre dia a dia a pagès en què treballem també la producció de pollastre i les oliveres”. Soler ha explicat que “el nostre avi era pagès i des de fa dos anys vam decidir emprendre i llançar-nos en aquest món, que és dur i sacrificat, però té recompensa”. 

En les cinc edicions presencials celebrades fins al moment de Benvinguts a Pagès més de 100.000 persones han visitat les prop de 800 explotacions, 930 allotjaments i més de 750 restaurants que han participat de la iniciativa fins al moment. L’any passat el projecte es va traslladar a la xarxa durant un cap de setmana en què es van aconseguir més de 330.000 visualitzacions a les xarxes socials.

Benvinguts a Pagès és una iniciativa de la Generalitat de Catalunya, en una actuació coordinada pel Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Ramaderia, a través de Prodeca, i del departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme. Col·laboren al projecte la Fundació Alícia, els Consells Comarcals, Consorcis i Oficines de Turisme i altres entitats i associacions que treballen per la revalorització i la promoció del sector.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: BENVINGUTS A PAGÈS 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
‘Benvinguts a Pagès La Festa’ renova el seu poder de convocatòria i atreu 34.000 persones
ACTUALITAT
Comença amb força ‘Benvinguts a Pagès La Festa’ amb les primeres visites guiades gratuïtes
ACTUALITAT
7a edició de ‘Benvinguts a Pagès

ACTUALITAT
Comença el compte enrere per a Benvinguts a Pagès
CATALUNYA CENTRAL
"Benvinguts a Pagès"
La santa Cova des del parc de la Seu de Manresa
Una medalla de cada color per l'Avinent Manresa en el català sub23
Cal Balaguer del Porxo acull una exposició sobre el centenari dels Ferrocarrils Catalans
La Millora de les zones verdes, proposta guanyadora dels Pressupostos Participatius 2024
Empat del Centre d'Esports tot i el domini manresà al Congost
Fem Manresa reclama un nou pavelló per mitigar el dèficit d'equipaments esportius a la ciutat
El CN Manresa es revenja del Barcelona WC (12-13)
Els Nois del Diari va omplir la sala gran del teatre Kursaal


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]