Dijous 28 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

L'Ajuntament compra 8 habitatges d'un edifici del carrer del Cos que es destinaran a situacions d'emergència social
Amb l’adquisició, la cartera de pisos d’emergència municipal passa de 4 a 12. Es tracta d’uns apartaments d’entre 31 i 35 metres quadrats, que serviran per poder oferir estades temporals a aquelles persones que ho necessitin mentre es busca un recurs habitacional de llarga durada.
Amb aquesta adquisició, l’Ajuntament triplica els pisos destinats a l’emergència social.

MANRESA / Redaccio/ Sergi Vazquez  
04/08/2021 09:34
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
L’Ajuntament de Manresa, a través de l’empresa municipal FORUM, ha comprat 8 habitatges de l’edifici del carrer del Cos número 11, que es destinaran a situacions d’emergència social. La compra s’ha fet al BBVA a través del sistema de tanteig, que permet obtenir un preu molt avantatjós per a l’Ajuntament a l&r squo;hora d’adquirir propietats a grans tenidors. El cost total ha estat de 133.575,35 euros.

Es tracta d’uns apartaments amb una superfície útil d’entre 31 i 35 metres quadrats, unes característiques que, segons ha detallat el regidor d’Habitatge, Jamaa Mbarki El Bachir, “els fan òptims per destinar a habitatges d’estada temporal com a pisos pont mentre es busca un recurs habitacional de llarga durada”. Per aquest motiu, afegeix, “ens plantegem que siguin d’emergència; el perfil serien persones soles o famílies monoparentals amb fills petits”.

Els habitatges estan en bon estat, tot i que caldrà fer repassos de cuina, bany, fusteria i pintar, així com comprovar instal·lacions. En aquests moments, n’hi ha 7 que estan ocupats de manera irregular. Segons ha informat el regidor, es mantindran els ocupants mentre es valora la seva situació: “hem d’aprofitar aquesta compra també per regularitzar l’estada de les persones a l’habitatge, poder fer la intervenció social que sigui necessària i buscar una alternativa habitacional per a cadascuna d’elles”. L’apartament que està buit sí que es podrà utilitzar ja per a situacions d'emergència, mentre que la resta s'aniran incorporant progressivament a mesura que es resolgui la situació de les persones que ara hi viuen. A banda dels 8 habitatges que ha comprat l’Ajuntament, l’edifici compta amb uns baixos i dos pisos més, que s&oa cute;n de particulars.

Amb aquesta adquisició, l’Ajuntament triplica (passant de 4 a 12) els pisos destinats a l’emergència social. D’aquesta manera, no només s’assoleix, sinó que se sobrepassa, el compromís de doblar aquesta tipologia d’habitatges que consta al Pla d’Actuació Municipal (PAM) 2020-2023. A la vegada, l’operació dona resposta a les actuacions en matèria d’habitatge que es van presentar en la darrera Taula de l’Habitatge i que el regidor Mbarki i l’alcalde, Marc Aloy Guàrdia, van explicar en una compareixença el passat 30 de juny amb la voluntat de mobilitzar habitatge buit per destinar-lo a finalitats socials (podeu recuperar la nota de premsa, amb totes les actuacions previstes, en aquest enllaç).



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]