Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

El concert de Xiula i l’espectacle ‘L’Home orquestra’ del Peyu, plats forts de la Festa Major de Castellbell i el Vilar
El municipi viurà la Festa Major del 9 al 16 d’agost amb propostes per a tots els públics i amb caràcter solidari a través de la ‘1a Marxa contra el càncer’.
Imatge del programa de Festa Major d'enguany.

BAGES / Redaccio/ Sergi Vazquez  
06/08/2021 17:31
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Castellbell i el Vilar estarà de Festa Major del 9 al 16 d’agost. L’Ajuntament ha preparat un programa per a tots els públics en què destaquen les actuacions de Xiula, el dia 9 a les 8 del vespre al Poliesportiu Municipal, i l’espectacle L’Home orquestra de l’humorista Peyu, el dia 12 d’agost a les 22.30 en aquest mateix espai. Xiula és un dels grups d’animació referents del país amb una proposta original que combina sons adults i lletres reivindicatives per al públic infantil, mentre que l’humorista Peyu demostrarà la seva versatilitat en un muntatge en què l’humor està assegurat.


Doble pregó
L’espectacle del Peyu anirà precedit pel pregó de Festa Major que, aquest any, estarà protagonitzat pel Grup de caminades saludables en reconeixement a la seva tasca solidària, participativa i de promoció de la salut. En paral·lel, el pregó infantil i juvenil inclourà una demostració de trial a càrrec dels joves del municipi que practiquen trial en una temporada on han aconseguit molts bons resultats. Durant l’acte, l’equip de futbol sala oferirà el campionat de lliga obtingut i l’ascens de categoria en una darrera temporada que ha estat brillant.

 
Els infants, protagonistes
El programa proposa una àmplia oferta d’activitats per als nens i nenes del poble entre els quals hi haurà una activitat creativa de fang per estrenar la festa, un conte-contes refrescant a la piscina municipal un taller de scrap i de slime o el matí d’inflables a la piscina.

 
La cultura, sempre present
L’Ajuntament ha volgut reivindicar l’aposta per a la cultura i, en aquest sentit, hi haurà les actuacions de Set de Màgia amb el muntatge Set de Màgia en Estat Pur, el concert de Beto Tejada Rumba & Rock, l’actuació de l’Orquestra Rosaleda, l’audició de sardanes de la Cobla Nova del Vallès i les havaneres amb El Cavall Bernat. La festa es tancarà amb una mostra de foc adreçada al públic familiar amb la Colla de Diables i Batuka Xàldiga de Manresa.


Redescobrir l’entorn
El programa inclou l’estrena de l’exposició fotogràfica de Festa Major Llum i llibertat, a càrrec dels artistes locals Àngel Morales i Montse Soler, que es podrà veure al Casino Borràs. També s’estrena un recorregut pels espais exterior de la colònia industrial de la Bauma, que es podrà redescobrir el dilluns 16 d’agost de 9 a 12 del matí. La plaça de l’Església Sagrada Família de la Bauma serà l’escenari d’un homenatge als avis i àvies del barri i que són la memòria viva de l’antiga colònia.

Una de les altres activitats que permetrà redescobrir l’entorn serà la Marxa Contra el Càncer que proposa un recorregut de set quilòmetres que es podrà fer a peu o bé corrent en què es recaptaran fons per a la investigació del càncer. L’itinerari resseguirà la ruta de les tres esglésies romàniques de Sant Cristòfol.

 
Adaptats a la situació de pandèmia
L’Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha adaptat el programa d’actes a la situació de pandèmia. En aquest sentit, caldrà reserva prèvia per accedir a totes les activitats programades, l’ús de la mascareta serà obligatori, caldrà estar assegut i es respectaran les distàncies de seguretat. Totes les entrades es podran adquirir prèviament, de manera gratuïta, a través de la pàgina web d’entrapolis.

 
Prevenció a través del Punt Lila
L’Ajuntament recorda que s’ha adherit al Protocol davant les violències sexuals en espais públics de l’oci de la comarca del Bages que promou el Consell Comarcal del Bages. L’organització de la festa vetllarà perquè l’espai sigui segur i amable i no es tolerin violències sexuals, masclistes i LGTBIfòbiques. El consistori habilitarà el Punt Lila per atendre qualsevol agressió.

El consistori vol agrair la col·laboració de l’associació Amics de la Sagrada Família de la Bauma la seva implicació en el programa d’actes i també la implicació de l’entitat gastronòmica Ceps i Manduca, l’entitat de futbol sala i els voluntaris de Protecció Civil.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a:
També et pot interessar:

Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]