Dijous 18 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Unió de Pagesos denuncia l'electrocució d'una vintena de cigonyes al Bages
El sindicat creu que seria incomprensible que no se sancionés els responsables de les línies després de precedents com el ramader multat per la mort de gripaus a la seva finca.
Dues cigonyes mortes després d'electrocutar-se amb una torre de mitja tensió al Bages.

BAGES / Redaccio/ Sergi Vazquez  
04/09/2021 16:10
Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament
Manresa acollirà el 19 d'abril unes jornades per promoure i difondre el sector del tèxtil
Inauguració del projecte d'habitatge cooperatiu de La Raval
Més d’un centenar de professionals debaten sobre al·lèrgies
Unió de Pagesos denuncia la mort d'una vintena de cigonyes provinents majoritàriament de Suècia i Alemanya electrocutades al Bages, en torres de mitja tensió d'ENDESA. El sindicat ha posat els fets en coneixement dels Agents Rurals i de l'Administració per fer un seguiment de tots els tràmits de l'expedient a nivell administratiu i judicial que es derivin d'aquesta situació.

Més concretament, van morir cinc aus a la zona de la barriada de Boades de Castellgalí, mentre que vuit més ho van fer al polígon de Bufalvent de Manresa i dues més al Pont de Vilomara i diverses més a Navàs; a més, un nombre indeterminat de cigonyes més van resultar ferides greu per la mateixa causa. Unes dades, aquestes, que fan referència tan sols als incidents amb aus que ha registrat el sindicat en zones habitades. 

El sindicat, al mateix temps, demana que se sancioni els responsables del manteniment d'aquestes infraestructures, algunes de les quals no compleixen la normativa per tal d'evitar casos com aquest. Unió de Pagesos afegeix també que resultaria del tot incomprensible que no se sancionés la companyia per la mort d'aquestes aus tenint en compte el precedent de la multa imposada contra un ramader de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès) per la mort accidental d'una vintena de gripaus a la seva finca, també per electrocució.  

Davant d'aquests fets, el sindicat denuncia que situacions d'aquest tipus no són un fet excepcional i demana que se sancioni els responsables de les línies que no compleixin la normativa. De fet, l´electrocució es produeix quan dos cables entren en contacte, al tocar les estructures metàl·liques o quan salta l'arc entre dos cables que produeix una fogonada que pot provocar incendis forestals i, en aus de pota curta, la combustió de l'animal. 

Malgrat que ja fa temps que l'Administració i ENDESA treballen per trobar una solució per adaptar les línies existents per tal d'evitar l'elevat nombre d'accidents que es produeixen anualment, les dues parts encara no han assolit cap acord, fet que Unió de Pagesos lamenta públicament alhora que insta a una solució tan aviat com sigui possible per evitar més incidents.

Es calcula que a l'Estat espanyol cada any moren unes 33.000 aus per electrocució o col·lisió amb les estructures i que aquestes situacions són la primera causa de mortalitat de l'àguila perdiguera a Catalunya. En el cas de casa nostra, a banda d'aquesta espècie, també solen patir aquest tipus d'accidents cigonyes, àguiles i corbs negres. 



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: CIGONYES 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
Les cigonyes volen el cel de Manresa

Niu de corbs a un arbre del Passeig Pere III
L'Ajuntament adjudica la gestió i promoció turística-cultural de la vila
L’Oficina d’Habitatge de l’Ajuntament solsoní tramita els ajuts per a la gent gran i per a llogaters
Inauguració del projecte d'habitatge cooperatiu de La Raval
Ja es pot consultar la composició de les meses electorals de Manresa per a les eleccions al Parlament
Manresa acollirà el 19 d'abril unes jornades per promoure i difondre el sector del tèxtil
Més d’un centenar de professionals debaten sobre al·lèrgies
Castellbell i el Vilar actualitza les tarifes de l’escola bressol municipal ‘Colors’


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]