Aquest projecte va néixer amb la voluntat de contribuir a la lluita pel dret a l’habitatge i destinar un edifici, que és de propietat municipal, al model cooperatiu. La Dinamo, amb el suport de l’Ajuntament, va encapçalar aquest projecte amb el compromís de construir-hi 18 habitatges en cas de tenir les suficients persones interessades.
Això requeria que hi hagués un grup motriu que destinés una inversió inicial per tal de contribuir al finançament i impulsés el projecte, però fins al moment no ha estat així. És per això que la cooperativa i el consistori han decidit deixar en suspensió aquest projecte després que iniciessin la difusió a mitjans de 2020.
Consideren que el temps transcorregut per donar a conèixer la proposta i les accions realitzades han estat suficients. Al llarg d’aquest temps, s’han realitzat un total de sis sessions amb més de 40 participants, reunions amb diverses entitats del territori i un treball permanent i conjunt amb l’Ateneu cooperatiu de la Catalunya Central.
Alguns dels motius que apunten els impulsors són que el públic objectiu era reduït, és a dir, que les persones que tenien la capacitat adquisitiva per accedir-hi no van mostrar-s’hi interessades i que les que sí que ho van fer, no complien els requisits. A això s’hi suma el desconeixement del model, que en paraules del regidor Miquel Estruch “és un model al qual no estem acostumats, no el coneixem i tampoc tenim models a prop que ens serveixin de referència”.
Amb tot, l’Ajuntament vol ara plantejar alternatives d’habitatge per poder donar ús a l’edifici, com pot ser el lloguer social o els pisos tutelats. Miquel Estruch remarca que “el destí és i continuarà sent residencial i de gestió pública”, i La Dinamo assegura que “el projecte queda en latència a l’espera que pugui sortir un grup de persones interessades en un futur”. És per això que ambdues parts deixen les portes obertes al projecte.