Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Àltima segueix ampliant la flota de vehicles elèctrics amb sis nous models fúnebres i una ambulància
Amb presència a les províncies de Barcelona, Girona i Tarragona, la funerària ja disposa de 36 unitats de cotxes elèctrics de gran autonomia. Fa un any que l’empresa va iniciar un pla de renovació, que preveu completar el 2024, per garantir una mobilitat més sostenible i reduir la petjada de carboni.
Altima Manresa.

ACTUALITAT / Redaccio/ Sergi Vazquez  
13/03/2022 14:51
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Àltima acaba d’incorporar sis nous vehicles elèctrics de gran autonomia a la seva flota. Amb l’objectiu que sigui 100 % endollable el 2024, l’empresa de serveis funeraris ha adquirit aquest mes cinc models fúnebres Lumen (Nissan) i una ambulància de recollida (Mercedes-Benz), assolint actualment un total de 36 unitats elèctriques, entre fúnebres, ambulàncies i comercials.

Part de les noves unitats que Àltima acaba d’incorporar (tres fúnebres Lumen i l’ambulància) prestaran servei principalment des del Tanatori Ronda de Dalt de Barcelona, convertint-se així en el segon centre d’Àltima amb la totalitat dels vehicles elèctrics (8 unitats), després de L’Hospitalet - Baix Llobregat. Els altres dos Lumen aniran destinats al Bages, per prestar servei a aquesta comarca des del tanatori que la companyia té a Manresa (Àltima-Fontanova).

Segons Josep Ventura, director general de Serveis Funeraris d’Àltima, “anem avançant en la renovació de tots els nostres vehicles, per complir amb l’objectiu de la companyia de garantir una mobilitat totalment sostenible arreu de Catalunya, des de tots els centres on prestem servei”. Àltima ha estat la primera funerària del país en iniciar un projecte de renovació completa de la seva flota amb vehicles elèctrics de gran autonomia. La iniciativa es completarà en els propers dos anys, fins assolir les 70 unitats, per la qual cosa, la companyia ja ha començat la instal·lació de 70 punts de recàrrega als seus centres. Àltima, que també realitza estudis periòdics per mesurar la petjada de carboni, té el propòsit de contribuir a la reducció del seu impacte ambiental a totes les poblacions on opera a través dels tanatoris i cementiris que gestiona a les comarques del Barcelonès, Baix Llobregat, Vallès Occidental, Bages, Garraf, Alt i Baix Penedès, Alt Camp, Alt Empordà, Ripollès i Gironès.

Última generació de cotxes fúnebres elèctrics

El Lumen és el principal model elèctric a Àltima. Representa la tercera generació de cotxes fúnebres endollables, desenvolupat a partir del model Nissan Leaf E+ i amb una autonomia de prop de 400 km. Un altre dels nous fúnebres que té l’empresa és l’Atys, de doble capacitat, creat a partir del model eVito 129 Tourer Pro de Mercedes-Benz i amb una autonomia de més de 420 km. L’empresa també està renovant les ambulàncies de recollida -basades en el mateix model e-Vito 129 Tourer Pro de Mercedes-Benz-, i els vehicles per al trasllat dins de cementiris -desenvolupats sobre el model e-Kangoo-. Bergadana, l’empresa especialitzada en la transformació de vehicles, ha estat l’encarregada d’adaptar aquests models per a Àltima.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: ALTIMA 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
Àltima amplia i reforma íntegrament el Tanatori de Cardona dotant-lo de més espai i comoditat
ACTUALITAT
Àltima prepara activitats especials als cementiris i tanatoris amb motiu de Tots Sants
SOCIETAT
Àltima ultima la reforma integral del Tanatori de Manresa

ACTUALITAT
Àltima organitza dues cerimònies ‘online’ en record als difunts el dia de Tots Sants
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]