Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

L'astènia primaveral: quins són els seus efectes i com podem combatre-la?
Son, cansament, ansietat... Aquests són només tres dels símptomes de l'astènia primaveral, que aterra amb l'inici de la qual per a molts és l'estació més especial de l'any.
L'astènia primaveral: quins són els seus efectes i com podem combatre-la?.

bellezaactiva.com | @bellezaactiva / AMIC  
16/04/2022 10:41
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Per què l'optimisme de la primavera pot causar fatiga, desmotivació i aquestes ganes de no fer res? En el post d'avui repassem les causes i sobretot les solucions per a no perdre un àpex d'energia.

Les claus de l'astènia primaveral

El doctor Joaquín Domínguez d'Hospital Capil·lar defineix l'astènia primaveral com «un trastorn adaptatiu als canvis i hores de llum, de temperatura i pressió atmosfèrica que indueix canvis en l'estat anímic de les persones». Els símptomes? Falta d'energia, irritabilitat, alteració de la son, cefalees, estrès, ansietat, però també inapetència sexual. La tristesa i un to vital baix també són d'altres característiques d'entre tota la simptomatologia que va associada a l'astènia primaveral i que pot sobreviure durant setmanes, omplint de fastig i cansament les petites i senzilles accions del dia a dia.

Causes

Per què apareix a la primavera? El canvi d'horari, la pujada de les temperatures i l'augment de llum tenen un impacte directe en la nostra rutina. També afecta en l'astènia primaveral els canvis en la humitat i en la pressió atmosfèrica, el fet que floreixin algunes plantes i de les al·lèrgies.

Enguany, el mes març ha estat una concatenació de dies ennuvolats i en els últims dies hem patit nevades i fred hivernal, mentre que altres dies el sol ha sortit amb força per a recordar-nos que l'estiu s'acosta. Davant aquesta inestabilitat meteorològica, tampoc sabem com vestir-nos i entre tants dubtes tornen els refredats. El resultat? Una caiguda de les endorfines, l'anomenada hormona de la felicitat, i en conseqüència l'ànim decau i ens falten forces psíquiques i físiques.

Combatre l'astènia primaveral

No posem el crit en el cel, almenys que els símptomes persisteixin més d'uns 15 o 20 dies, llavors hauríem de visitar al metge! Què podem fer davant l'astènia primaveral? Resistir-nos a l'apatia amb activitats i exercicis que ens motivin, amb una alimentació sana i equilibrada, una activitat física i habitual i un descans correcte. Com assenyala el Dr. Miguel Martín Almendros, metge d'atenció primària, és la nostra responsabilitat activar les nostres defenses.

La dieta, abundant en verdures i fruites

No és cap novetat, però una dieta sana i equilibrada és la clau per a sentir-nos bé, amb bons esmorzars i sopars lleugers. Benvinguts siguin els cereals, les verdures i les fruites, mentre que els greixos i els sucres refinats els deixarem en l'armari, perquè aporten una energia de mala qualitat.

Aportació vitamínica per al cos i el cabell

Encara que la dieta equilibrada és innegociable, podem millorar el nostre estat anímic i físic davant l'astènia primaveral amb aportacions vitamíniques, com la gelea reial. Coneguda com el caviar del rusc, el qual aporta a la reina una longevitat 40 vegades major i una productivitat increïblement alta.

A més, com s'indica des d'Hospital Capil·lar, a la primavera es produeix l'efluvi telogen, que accelera el cicle de renovació del cabell, afeblint els fol·licles pilosos. Resultat? El pèl cau més. Per a garantir una bona salut capil·lar, a més de la dieta sana i equilibrada, és recomanable incloure en la rutina locions anticaiguda i mascaretes hidratants, però també productes de nutricosmètica.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: ASTENIA PRIMAVERAL 
També et pot interessar:

Anella verda al voltant de Manresa
ERC Bages escull Ferran Estruch com a candidat a les eleccions del 12 maig
Quins són els orígens i les característiques pròpies del Manga
Què fer si els teus empleats no compleixen els terminis
Primera reunió organitzativa de l’obra ‘La Santa Espina’ de Guimerà
Manresa celebrarà una jornada sobre la reintroducció de la natura als patis de les escoles
L’obra ‘Golfes’, tornarà a la sala petita del Kursaal en doble funció el dijous de la Festa Major
El PSC de Cardona posa en valor la política útil en l'oposició en una assemblea oberta


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]