Divendres 28 de novembre de 2025
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

La nova norma sobre la sal agafa els forners més preocupats per l’encariment del gas i la farina
Els preus de les matèries primeres han escalat un 30% i alguns negocis han vist triplicada la factura energètica.
La nova norma sobre la sal agafa els forners més preocupats per l’encariment del gas i la farina.

BAGES / Redaccio/ Sergi Vazquez  
16/04/2022 17:30
El teatre Kursaal acull una participada gala de presentació de la temporada
Es posa en marxa la nova semaforització a la cruïlla de l'avinguda dels Dolors
Solsona repartirà 650 euros entre els tres millors aparadors nadalencs
L’Ó de Món Sant Benet torna a renovar l’estrella Michelin per 13è any
La nova normativa que retalla la quantitat de sal que pot portar el pa ha agafat molts forners en un moment on les seves preocupacions se centren en l’escalada del preu de l’energia i de productes bàsics com la farina. Segons avisa el Gremi de Flequers, alguns ingredients van encarir-se l’any passat un 30%. Cas a part és el de la llum i el gas, que han encadenat rècords històrics en plena guerra d’Ucraïna. Molts negocis afirmen que encara no han repercutit l’encariment en el preu final a què cobren les barres, però no descarten fer-ho si la situació no millora abans de l’estiu. Des de la patronal de la indústria del pa i la brioixeria diuen estar acostumats als canvis normatius i prometen que ja feien servir menys sal des de fa anys.

Tot i els dubtes que ha generat la nova norma sobre la sal, que fixa en 1,66 els grams que hi pot haver en cada 100 grams de pa, des del gremi avisen que el problema del sector és avui el preu de la llum. “L’energia ens afecta molt, ja ens ha afectat, i ens afectarà més”, avisa el president del gremi barceloní, Jaume Bertran.

Pel que fa a la nova normativa, que va entrar en vigor a principis d’abril després d’anys de moratòries, Bertran apunta que molts forns ja fa temps que apliquen voluntàriament una reducció de la quantitat de sal que fins fa uns dies era només una “recomanació”.

En el seu cas, alerta que el que provoca més preocupació als treballadors del pa és l’encariment de l’energia. En aquest sentit, avisa que aquesta escalada suma dificultats a moltes fleques que ja van sortir molt perjudicades de la crisi del coronavirus, especialment aquelles que més depenien de la restauració o del subministrament a escoles i hospitals.

A alguns obradors, malgrat això, reconeixen certa incomoditat per una nova normativa que els obliga a canviar les receptes. Temen que pugui fer variar el sabor d’un producte que els darrers anys ja s’ha hagut d’adaptar als gustos canviants dels consumidors, que cada cop volen més pans “especials”, menys processats i més saludables.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: GAS I FARINA 
També et pot interessar:

El carrusel a la plaça de Nadal
Tot apunt per la subhasta de pintures contra el càncer
Una nova xarxa interurbana millorarà els serveis d'autobús entre Manresa i diversos municipis
La veu del barri: què pensen realment els veïns de la Carretera de Santpedor?
La Policia Local frustra dues noves ocupacions en una edifici de la carretera de Vic
La companyia Atalaya Teatro portarà aquest dissabte al Kursaal ‘El avaro’
La Síndica de Greuges de Catalunya intervindrà en el Ple municipal del 18 de desembre
Manu Guix i Elena Gadel són els protagonistes del Concert de Nadal solidari que organitza AMPANS


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]