Divendres 26 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

La Festa de la Verema del Bages arrenca aquesta setmana amb la inauguració a Sant Fruitós
La inauguració serà el divendres 30 de setembre, al Museu de la Memòria de la Vinya i el Vi a Sant Fruitós de Bages i dijous la festa viurà un preludi amb el Nocturna Vinum a diferents poblacions bagenques.
La Festa de la Verema del Bages arrenca aquesta setmana amb la inauguració a Sant Fruitós.

BAGES / Redacció/Sergi Vàzquez   
28/09/2022 16:47
El congrés ACUSTICAT aposta per posar zones lliures de soroll a l’abast de la ciutadania
162 estudiants de secundària competeixen en la tercera edició del concurs de simulació de negocis
Una caminada commemorarà la victòria de la Guerra del Francès
Fonollosa redueix la pressió de la xarxa d'aigua
La inauguració de la Festa de la Verema del Bages fa anys que és itinerant i es celebra a diferents poblacions bagenques. És per això que enguany el tret de sortida de la Festa de la Verema del Bages, que es celebrarà el 1 i 2 d’octubre a Artés es durà a terme el 30 de setembre al Museu de la Memòria de la Vinya i el Vi, a Sant Fruitós de Bages.

Sant Fruitós de Bages és un poble amb una forta cultura del vi i la vinya. Mostra d’això és el Museu de la Memòria de la Vinya i el Vi que es troba al municipi bagenc. Durant la inauguració, a partir de les 7 de la tarda, el museu comptarà amb portes obertes. Una gran ocasió per a visitar el Museu de la Memòria i el Vi per a totes aquelles persones que no ho hagin fet encara.

A partir de les 8 del vespre serà torn dels parlaments inaugurals per part de les autoritats, seguit d’un maridatge musical amb vins del santfruitosenc Celler Mond Obert i música en directe de Laia Boixadós i Jordi Izquierdo. Aquesta activitat té un preu de 2€.

El sopar, que inclourà embotits de cal Fusteret, 2 tiquets de vi de la DO Pla de Bages i la copa de vi, es servirà a partir de les 9 del vespre. Comptarà amb l’acompanyament musical del grup “Evil Rosebud” i té un preu de 10€. Les places per a la inauguració són limitades. Ja podeu reservar la vostra a festaveremabages.cat

Tret de sortida a un cap de setmana de Festa de la Verema del Bages a Artés

L’acte inaugural a Sant Fruitós obrirà un cap de setmana de tastos guiats, visites, degustacions de vins DO Pla de Bages, maridatges musicals i moltes altres activitats a Artés. La Festa de la Verema del Bages gaudirà també d’un preludi el dijous, amb el Nocturna Vinum, on es celebraran degustacions de vins DO Pla de Bages a diferents establiments de múltiples poblacions bagenques.

Podeu consultar el programa complert a festaveremabages.cat

Tasts guiats per conèixer vins del territori

Durant tot el cap de setmana la festa consolida un dels atractius principals de la celebració: els tastos guiats. Els i les amants del vi podran degustar als quatre tastos que es celebraran al llarg del cap de setmana els vins de la DO Pla de Bages, amb diferents temàtiques i maridatges, amb l’anomenat “Tast a cegues”, com a proposta més original i destacable.

Les reconegudes sommeliers Irene Cozas (dissabte) i Anna Castillo (diumenge) seran les encarregades de dirigir aquestes degustacions de vins dels diferents cellers i elaboradors que formen part de la DO Pla de Bages. Les inscripcions es poden realitzar a www.festaveremabages.cat.

La Plaça Major d’Artés serà l’epicentre de la Festa de la Verema del Bages

La Plaça Major, o Plaça Vella, tornarà a ser l’epicentre de la Festa de la Verema del Bages un any més. Dissabte a la tarda a partir de les 17:30 s’hi podran degustar vins destacats de la DO Pla de Bages, gaudir de l’actuació castellera dels Picapolls de la Gavarresa, s’hi durà a terme el tast a cegues i també gaudir de productes gastronòmics locals a càrrec dels restaurants la Xicra, Al Punt i la Punta, la Sardana, Els Cunyats i Ca la Mercè; i els postres a càrrec de Pessics Pastisseria i Forn de Cal Modest. Diumenge a partir de les 11 del matí i durant tot el dia es podrà degustar i comprar vins de la DO Pla de Bages i cava d’Artés, així com tastar els mossecs de Verema, diferents elaboracions gastronòmiques locals.

Enguany qui ho desitgi podrà adquirir tiquets de “tast tècnic”. Aquest tiquet només es pot comprar online i conté 12 mini degustacions de vi. Té un cost de 9 euros i es serveix la meitat de vi que amb el tiquet habitual. Aquesta opció està pensada per aquells qui vulguin provar una bona quantitat de vins de cellers i referències diferents. Enguany l’accés a la plaça serà lliure i gratuït per primer cop des de 2019, on la pandèmia de la COVID-19 va fer que les dues últimes edicions estiguessin marcades per les mesures sanitàries.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FESTA DE LA VEREMA 2022 
També et pot interessar:
BAGES
Sant Fruitós de Bages acollirà l'acte inaugural de la 27a Festa de la Verema del Bages
BAGES
La Nocturna Vinum obre dijous la Festa de la Verema
SOCIETAT
Arriba l'11ª edició de la Festa de la Verema d'AMPANS a Urpina

BAGES
La Festa de la Verema del Bages torna el cap de setmana de l'1 i 2 d'octubre
BAGES
La Festa de la Verema del Bages recupera tot el seu potencial aquest 2022 tornant al format habitual
La nova comissaria dels Mossos i la Policia de Manresa vista des de fora
Es constitueix la Taula de Mobilitat del Bages
Manresa acull el rodatge d'un documental internacional sobre la vida de Sant Ignasi
162 estudiants de secundària competeixen en la tercera edició del concurs de simulació de negocis
Una caminada commemorarà la victòria de la Guerra del Francès
El congrés ACUSTICAT aposta per posar zones lliures de soroll a l’abast de la ciutadania
El comerç de Sant Fruitós de Bages surt al carrer amb una matinal de descomptes i promocions
Fonollosa redueix la pressió de la xarxa d'aigua


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]