Dimecres 21 de febrer de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

El Garrotxa de Formatges Muntanyola premiat
Formatges Muntanyola que AMPANS elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages, ha obtingut una medalla d’or i una de bronze als World Cheese Awards 2022, el certamen internacional on competeixen els millors formatges de tot el món.
Imatge recent de l’obrador de Formatges Muntanyola. Foto: AMPANS

ACTUALITAT / Redacció/Sergi Vàzquez   
07/11/2022 12:48
Els actes de la vigília de la Festa de la Llum, il·luminen Manresa
Els Gegants Vells de Manresa han estat restaurats i llueixen peces noves
Junts per Manresa lamenta que s’exclogui la R4 del primer paquet de línies
Fem Manresa denuncia un nou sobrecost del Museu del Barroc
Els premis s’han decidit en un acte que enguany ha acollit Gal·les,  al Regne Unit, i en el que han competit més de 4.000 formatges de 42 països. El Garrotxa, formatge semicurat de cabra, ha estat reconegut amb la medalla d’or com el millor formatge del món en la seva categoria, mentre que el Lúpulus, formatge  eco curat de llet de vaca i rentat a la cervesa, ha obtingut la medalla de bronze.

Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, ha destacat que “el premi és un reconeixement a l’esforç, la dedicació i la feina ben feta de tot l’equip al projecte social que va arrencar fa gairebé deu anys, de fer créixer la formatgeria i mantenir els estàndards de qualitat. Estem molt contents”.

El Garrotxa, el formatge Muntanyola premiat amb la medalla d’or,  és un formatge elaborat amb llet de cabra. Amb una maduració pausada i tranquil·la, desprèn un aro­ma de llet fresca, amb una textura cremosa i de sabor suau i agradable al paladar. Lúpulus, el formatge que s’ha endut la medalla de bronze,  està elaborat amb llet ecològica de vaca. Amb una maduració pausada de tres a sis mesos, l'escorça es renta amb cervesa.

El World Cheese Awards 2022 que s’ha celebrat aquesta setmana al Regne Unit, ha donat a conèixer els premiats en un acte dimecres a Gal·les, després que 250 tastadors professionals jutgessin els millors formatges d’entre més de 4.000 referències presentades d’una quarantena de països. La crosta, el cos del formatge, la tonalitat, la textura, la consistència i el sabor, són els aspectes fonamentals que aquest extens jurat té en compte a l’hora d’identificar els formatges més preuats.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FORMATGES MUNTANYOLA   AMPANS 
També et pot interessar:
ACTUALITAT
Carles Campuzano visita AMPANS per abordar les necessitats urgents amb les que treballa l'entitat
ACTUALITAT
Els joves que han finalitzat el Programa Singulars han trobat feina
ACTUALITAT
AMPANS homenatja a voluntaris i bibliotecàries del Bages per la seva contribució a la plena inclusió

ACTUALITAT
Lluís Sánchez Seuba és el nou president de la fundació AMPANS
ACTUALITAT
El concert de Nadal d'AMPANS omple la sala gran del Kursaal
ACTUALITAT
La Pinya, d’AMPANS, premiada al Festival de Cinema i Discapacitat
Josep Alabern, a títol pòstum, i el Centre de Recursos en Trastorn de l'Espectre Autista, recullen els Premis Séquia
Les obres del talús del carrer Pirineu obliguen a tallar un carril
L'escultura del Cercle Artístic Manresa
La pista del Bosquet s'arranjarà per tal de fer-la més polivalent i poder donar-li nous usos esportius
Els actes de la vigília de la Festa de la Llum, il·luminen Manresa
Els Gegants Vells de Manresa han estat restaurats i llueixen peces noves
Junts per Manresa lamenta que s’exclogui la R4 del primer paquet de línies
Fem Manresa denuncia un nou sobrecost del Museu del Barroc


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]