Divendres 27 de gener de 2023
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

El Garrotxa de Formatges Muntanyola premiat
Formatges Muntanyola que AMPANS elabora a la finca Urpina, a Sant Salvador de Guardiola, a la comarca del Bages, ha obtingut una medalla d’or i una de bronze als World Cheese Awards 2022, el certamen internacional on competeixen els millors formatges de tot el món.
Imatge recent de l’obrador de Formatges Muntanyola. Foto: AMPANS

ACTUALITAT / Redacció/Sergi Vàzquez   
07/11/2022 12:48
ProManresa presenta una nova oferta de cursos de formació per al mes de febrer
Manresa presenta la programació d'actes d'homenatge a l'escriptor i activista cultural Lluís Calderer
El camp de futbol solsoní es dota d’un nou enllumenat
Inscripcions del 15è Torneig de Carcassonne de la Llum
Els premis s’han decidit en un acte que enguany ha acollit Gal·les,  al Regne Unit, i en el que han competit més de 4.000 formatges de 42 països. El Garrotxa, formatge semicurat de cabra, ha estat reconegut amb la medalla d’or com el millor formatge del món en la seva categoria, mentre que el Lúpulus, formatge  eco curat de llet de vaca i rentat a la cervesa, ha obtingut la medalla de bronze.

Anna Prado, responsable de Formatges Muntanyola, ha destacat que “el premi és un reconeixement a l’esforç, la dedicació i la feina ben feta de tot l’equip al projecte social que va arrencar fa gairebé deu anys, de fer créixer la formatgeria i mantenir els estàndards de qualitat. Estem molt contents”.

El Garrotxa, el formatge Muntanyola premiat amb la medalla d’or,  és un formatge elaborat amb llet de cabra. Amb una maduració pausada i tranquil·la, desprèn un aro­ma de llet fresca, amb una textura cremosa i de sabor suau i agradable al paladar. Lúpulus, el formatge que s’ha endut la medalla de bronze,  està elaborat amb llet ecològica de vaca. Amb una maduració pausada de tres a sis mesos, l'escorça es renta amb cervesa.

El World Cheese Awards 2022 que s’ha celebrat aquesta setmana al Regne Unit, ha donat a conèixer els premiats en un acte dimecres a Gal·les, després que 250 tastadors professionals jutgessin els millors formatges d’entre més de 4.000 referències presentades d’una quarantena de països. La crosta, el cos del formatge, la tonalitat, la textura, la consistència i el sabor, són els aspectes fonamentals que aquest extens jurat té en compte a l’hora d’identificar els formatges més preuats.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: FORMATGES MUNTANYOLA   AMPANS 
També et pot interessar:
SOCIETAT
AMPANS omple el teatre Kursaal en el seu concert de Nadal
SOCIETAT
Sebastià Catllà deixarà la presidència d'Ampans al gener
ACTUALITAT
Torna el Concert de Nadal AMICS D’AMPANS al Kursaal

ACTUALITAT
Formatges Muntanyola s’emporta una altra medalla d’or, ara pel Bufalet
SOCIETAT
Una delegació colombiana d'universitaris amb discapacitat intel·lectual visiten AMPANS
SOCIETAT
Es gradua la primera promoció de Formació Dual
El sortidor de la plaça Espanya de Manresa mig buit a causa de la sequera
Neix a Manresa el cicle RBLS (Rebels) amb espectacles adreçats a joves a partir de 16 anys
El Consell Comarcal del Bages subvenciona la contractació de 28 persones de manera temporal
Els Mossos d’Esquadra detenen tres home per un robatori amb força en un domicili del Moianès
Programació estable de cinema pels més petits de casa
ProManresa presenta una nova oferta de cursos de formació per al mes de febrer
Manresa presenta la programació d'actes d'homenatge a l'escriptor i activista cultural Lluís Calderer
El camp de futbol solsoní es dota d’un nou enllumenat


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]