Divendres 29 de març de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Manresa celebra dissabte la cloenda de la Capitalitat del Bàsquet Femení
L’acte es farà a les 5 de la tarda a les instal·lacions del Complex Vell Congost. Durant l’acte es farà la descoberta de la placa que bateja la pista poliesportiva amb el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas, i es presentarà el llibre “La història del bàsquet femení a Manresa”.
Manresa celebra dissabte la cloenda de la Capitalitat del Bàsquet Femení. Foto: AJM

Redacció/Sergi Vàzquez   
10/11/2022 14:23
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
El Complex Vell Congost de Manresa acollirà aquest dissabte, 12 de novembre a les 17 h, l’acte de cloenda de la Capitalitat del Bàsquet femení que ha exercit la ciutat durant la temporada 2021-22. L’acte ha inclòs la descoberta d’una placa en aquesta instal·lació esportiva d’un espai que portarà el nom de Maria Ciuraneta Sannicolas, pionera del bàsquet femení manresà, així com la presentació del llibre “Història del bàsquet femení a Manresa”.

L’acte comptarà amb l’assistència de l’alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia; del regidor d’Esports, Antoni Massegú Calveras;  del president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril Duran; de la representant de la Comissió de la Capitalitat del Bàsquet Femení a Manresa, Gemma Vilaseca González. Intervindrà també el periodista Pol Rodríguez Garcia, autor del llibre que recull la història del bàsquet femení a Manresa. L’acte es completarà amb un vídeo resum dels actes celebrats durant la temporada en el marc de la programació de la  Capitalitat del Bàsquet femení.

En acabar l’acte institucional es disputarà, a la pista del Nou Congost, el partit corresponent a la 7a jornada de la Copa Catalunya entre l’equip sènior A del Manresa Club Bàsquet Femení i l’Associació Bàsquet Premià. L’acte de descoberta de la placa que dona nom a la instal·lació esportiva del Complex Vell Congost va ser aprovat per unanimitat de tots els grups municipals amb representació a l’Ajuntament de Manresa durant el ple celebrat el 16 de juny passat, amb la voluntat de reconèixer Maria Ciuraneta Sannicolas com la principal impulsora del bàsquet femení a Manresa en la primera meitat del segle XX. El seu impuls i la seva tenacitat van fer que passés per diverses responsabilitats dins el món del bàsquet femení, des de jugadora fins a directiva. La sol·licitud de denominació d’aquest espai va ser feta pel Manresa Club Bàsquet Femení en el marc de la Capit alitat del Bàsquet Femení que ha ostentat Manresa.

Cal recordar que un altre dels espais del Complex Vell Congost, la pista de gimnàstica, duu des de l’any 2016  el nom Andreu Vivó i Tomàs, el gimnasta olímpic manresà que va morir sobtadament als 34 anys, el desembre de 2012,  quan  pujava al Collbaix.

El bàsquet femení, protagonista d’una temporada plena d’activitats

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va designar Manresa com a seu de la Capitalitat del Bàsquet Femení durant la temporada 2021-2022.  Manresa ha estat la cinquena ciutat que ha exercit aquesta capitalitat després de Malgrat de Mar (2020). Anteriorment,  ho havien fet Igualada (2019), Girona (2018) i Sant Feliu de Llobregat (2017).

La capitalitat ha permès durant el darrer any que la ciutat de Manresa hagi estat  l’epicentre d’un reguitzell d’actes adreçats a potenciar el bàsquet femení i reivindicar Manresa com a ciutat de bàsquet.  Aquesta fita esportiva ha comptat amb el suport de l'Ajuntament de Manresa i de les entitats que fomenten el bàsquet femení a la ciutat com ara la Joviat, la Salle, el Bàsquet Manresa o l'Oms i de Prat.

El programa de la capitalitat s’ha vertebrat al llarg de la darrera temporada  en tres eixos: “Competim”', “Participem” i “Més enllà del Bàsquet”.

En el marc de l’eix “Competim”, han destacat esdeveniments de caràcter competitiu que s’han jugat a Manresa, adreçades a equips i esportistes. En aquest apartat han destacat esdeveniments com una recepció oficial d’exjugadores a l’Ajuntament de Manresa, un partit amistós al Nou Congost entre els equips d’exjugadores de Manresa i una representació d’exjugadores de Primera Divisió dels anys 1985-1992; la celebració de 33a edició de la Lliga Nacional Catalana Femenina; les concentracions de les Seleccions Catalanes de diferents categories o tornejos de bàsquet femení per la Festa de la Llum o del Camí Ignasià, entre d'altres.

Emmarcat en l’eix 'Participem', Manresa ha organitzat desenes d’activitats vinculades al bàsquet, però obertes a la participació d’escoles, centres de secundària i la ciutadania en general.  En aquest apartat, ha destacat la trobada d’Escoles de Bàsquet o l’acte popular “Driblem la desigualtat”, en el qual es va fer una marxa multitudinària botant una pilota de bàsquet amb un recorregut des del centre de la ciutat fins a arribar al Congost.

Sota l’eix “Més enllà del Bàsquet”, s’han desenvolupat diferents activitats culturals vinculades al bàsquet i al reconeixement històric d’aquest esport femení a la ciutat com un concurs de fotografia, un cicle de xerrades sobre psicologia, alimentació  i medicina de l’esport, la incorporació del nom de Maria Ciuraneta Sannicolas per batejar la pista poliesportiva del Complex Vell Congost, i una exposició i un llibre sobre la història del bàsquet femení a Manresa.  



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: CAPITALITAT DEL BÀSQUET FEMENÍ   ESPORTS 
També et pot interessar:
FUTBOL
Covisa Manresa jugarà els setzens de final de la Copa Catalunya
FUTBOL
Nova derrota del Centre d'Esports Manresa contra la Penya Independent 1-0
ATLETISME
Martinez i Guarner, asoleixen dues victòries de prestigi

ESPORTS
Classificacions de les tirades del cap setmana al Club Tir Manresa
BÀSQUET
El BAXI Manresa torna a guanyar un partit al límit
FUTBOL
La mona del CE Manresa
Montserrat vist des de Sant Joan de Vilatorrada
Laura Vilagrà repeteix com a número 2 de la llista d'ERC
L'exposició 'Embarassos, maternatge i masculinitat' arriba a Manresa
Afectacions a la mobilitat viària a Manresa per la processó de Divendres Sant
Las Vegas acull una exposició de Josep M. Massegú
Continuen les trobades de tallers del 2024, aquest cop al Bages
“I tu? Què has fet per la victòria?”
Sallent celebra una nova edició del Mes de la Cultura amb un ampli ventall d’activitats


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]