La reunió de treball ha servit per posar en comú la feina coordinada que es fa en la prevenció i gestió d'emergències a les comarques de la Catalunya Central. En la reunió de treball, la subdirectora general Solé ha exposat quina és la tasca de la direcció general de Protecció Civil, l'estructura i funcionament dels plans d'emergències de la Generalitat (ALLAUCAT, INUNCAT, NEUCAT, VENTCAT, PLASEQCAT, PLASEQTA, PROCICAT, SISMICAT, Pla de Pandèmies, CAMCAT, AEROCAT), així com les funcions de la sala de coordinació operativa de Catalunya CECAT, que té dues seus, una a Barcelona (al departament d'Interior) i una altra a l'edifici CAT112 de Reus.
El territori que correspon a la Delegació del Govern a la Catalunya Central compren les comarques del Solsonès, Osona, Moianès, Berguedà, Bages i 8 municipis del nord de l'Anoia té característiques rellevants pel que fa a la prevenció i gestió d'emergències com és una gran extensió geogràfica amb orografia molt diversa i molts nuclis de població disseminats.
En el cas de la Catalunya Central, el 2022 va patir emergències rellevants com l'incendi del Pont de Vilomara al juliol, el més important de l'any a tot Catalunya, i que havia estat precedit al juny amb el foc que va iniciar-se al Solsonès a Castellar de la Ribera i Lladurs.
Els delegats del Govern tenen un paper principal com a nexe d'interlocució ordinària amb els ens locals, tant pel que fa a la planificació d'emergències com en la mateixa gestió d'una emergència i com a coordinadors dels diferents serveis territorials sectorials. La figura del delegat o delegada del Govern exerceix una funció de coordinació activa a través de reunions territorials amb els ajuntaments en cas d'emergències com la pandèmia del coronavirus.