Dilluns 15 de abril de 2024
PORTADA MANRESA BAGES CATALUNYA CENTRAL ESPORTS CULTURA TENDÈNCIES
ST. JOAN ST. VICENÇ ST. FRUITÓS SANTPEDOR SALLENT NAVÀS SÚRIA NAVARCLES CARDONA MOIÀ
 
ÉS NOTÍCIA:

Ensenyaran a usuaris del Convent a elaborar menús saludables
Dues dietistes donaran eines per aprendre a cuinar aliments bàsics en dos tallers que es faran aquest mes de gener. És una proposta conjunta de l'ICS i Althaia.
Nutricionistes d'atenció primària de Manresa ensenyaran als usuaris de la Fundació del Convent de Santa Clara a elaborar menús saludables. Foto: ICS

SANITAT / Redacció/Sergi Vàzquez   
13/01/2023 15:11
El Centre d'Esports Manresa torna a tercera després de dues temporades històriques a Segona RFEF
UManresa amplia el seu campus amb un nou edifici per acollir la Clínica Odontològica Universitària
Jornada sobre autoprotecció en cas d’incendi forestal
Consulta monogràfica per atendre pacients amb Parkinson
Amb l'objectiu d'ensenyar a elaborar menús saludables a baix cost, les nutricionistes Naila Guillén, de l'ICS Catalunya Central, i Alba Ribalta, de la Fundació Althaia, impartiran dos tallers per a persones usuàries de la Fundació del Convent de Santa Clara de Manresa.

Els tallers tindran lloc aquest mes de gener al local de la Plataforma dels Aliments de Manresa (ctra. de Vic, 162). El primer es farà dilluns vinent, 16 de gener, i consistirà en una formació teòrica sobre alimentació saludable i consum de sucre, aprofitament alimentari, trucs i estratègies per fer una compra econòmica i saludable, i per aprendre a combinar els aliments i realitzar un menú setmanal a baix cost. La segona sessió, que serà pràctica, es farà el 23 de gener i tindrà com a objectiu mostrar receptes de plats saludables fets a partir de la caixa de menjar bàsic que proporciona el Banc d'Aliments a les persones en situació de vulnerabilitat que atén la Fundació. Les receptes seran fàcils i econòmiques (s'hi explicarà, per exemple, com cuinar al microones o com aprofitar coccions diverses quan es cuina al forn).

Aquesta iniciativa té com a finalitat millorar l'aprofitament dels aliments bàsics de què disposen els usuaris de la Fundació, facilitar-los nocions de cuina, reduir el consum de sucres i lluitar contra situacions com el colesterol elevat i l'excés de pes, entre d'altres.

A instàncies del Departament de Salut, els equips d'atenció primària han incorporat el darrer any la figura dels dietistes-nutricionistes, l'objectiu dels quals és promoure activitats per potenciar els hàbits i actituds de vida saludables, els canvis de conductes relacionades amb els factors de risc i el foment d'una alimentació equilibrada al llarg de les diferents etapes de la vida, de manera individual, familiar i comunitària.



 
Escriu la teva opinió
Nom:
Opinió:
Escriu el resultat de 3+2 (en xifra):

Arxivat a: ICS   CATALUNYA CENTRAL   SALUT 
També et pot interessar:
MANRESA
Matinal de tallers per promoure la salut a la plaça Sant Domènec
TENDÈNCIES
Informe sobre radiofreqüències i salut
CATALUNYA CENTRAL
Estudi determinants socials de salut Berta Rodoreda

SANITAT
La Meva Salut permet visualitzar les imatges de les proves diagnòstiques
SANITAT
Un sopar amb gastronomia i emocions el tret de sortida al projecte de mecenatge de Salut Mental
SÚRIA
L'Escola de Salut de Súria oferirà més activitats
"Liderar per a servir" un llibre que repassa l'etapa de l'alcalde Valentí Junyent
Tocarà apretar en les properes jornades
El Centre d'Esports Manresa torna a tercera després de dues temporades històriques a Segona RFEF
Jornada sobre autoprotecció en cas d’incendi forestal
Consulta monogràfica per atendre pacients amb Parkinson
Els Comuns es comprometen amb la Residència del Xup de Manresa
Programa d'activitats de Sant Jordi 2024 a Súria
Junts reclama el desdoblament integral de la C-55 en format autovia


 
redaccio@manresadiari.cat | Qui som| Avís Legal | Pompeu Fabra, 7-13, 08240-Manresa | Tel.: 93 872 53 53
Manresadiari.cat és un producte de:

Altres mitjans del grup:
   
 
[Web creada per Duma Interactiva ]