En aquesta edició tots els participants van realitzar la prova de manera simultània en alguna de les seus de Barcelona (Universitat de Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona i Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa), Lleida (Universitat de Lleida), Girona (Universitat de Girona) i Tarragona (Universitat Rovira i Virgili). Enguany la suma d’alumnes inscrits ha estat de 390 estudiants, majoritàriament de 1r i 2n de Batxillerat procedents de 36 centres d’arreu del territori català. Lleida 55 participants de 5 centres / Manresa 61 participants de 6 centres / UB 78 participants de 6 centres / Tarragona URV 48 participants 4 centres / UAB 57 participants de 7 centres / Girona 91 participants de 8 centres La prova té una part teòrica que consisteix en un qüestionari de coneixements generals de geologia i que es respon de forma individual. A continuació es realitza la part pràctica que consisteix en identificar mostres de fòssils, roques i minerals i completar informació de mapes, blocs diagrama i talls geològics.
Un cop realitzades les proves, mentre els organitzadors de cada seu corregien el test i la prova pràctica, els participants i els seus professors van assistir a les diferents activitats i xerrades que cada seu ha organitzat. A la UB s’ha organitzat una xerrada divulgativa per part de la Núria Pujol-Solà “La meva experiència investigadora: de la curiositat a la contribució científica”. A la UAB s’ha realitzat una xerrada sobre meteorits a càrrec de la Marina Martínez i un taller per als professors de demostracions d’experiments a l’aula a càrrec de Xavier Juan. A la seu de Manresa mentre esperaven els resultats han visitat el museu de Geologia Valentí Masachs. A la Universitat de Girona (UdG) han organitzat una xerrada “Geologia de la pedra de Girona” a càrrec de David Brusi.
A la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona van organitzar una xerrada sobre cristal·lografia a càrrec de Nicolás Pazos i una xerrada sobre la experiència de ser geòleg a càrrec de Sebastián Valencia. Desprès de la conferència s’han donat a conèixer els noms dels guanyadors/es els quals han rebut com a obsequi un exemplar de l’Atles de Geologia de Catalunya cedit per l’Institut Geològic i Cartogràfic de Catalunya , una sortida al Geoparc de la Catalunya Central el proper 11 de març com a sessió de preparació a la fase nacional de les olimpíades que se celebraran a Jaén del 24 al 26 de març i entrades per visitar diferents espais i museus del Geoparc Orígens. A banda d’això el primer classificat a la URV i UdG rebran un premi de matrícula gratuïta per al primer any al grau universitari que desitgin de les corresponents universitats. La UdL donarà la matricula gratuïta el primer any als tres primers classificats.
Per últim el guanyador catalans de la prova de Jaén podran estudiar a la UAB geologia o ambientals o el doble grau. El nombre de guanyadors de cada seu depèn de la quantitat de participants, en aquesta edició han estat: Girona Neus Jou Codina, INS Santa Coloma de Farners (Santa Coloma de Farners), (1a posició) Joel Nogué i Claret, INS Santa Coloma de Farners (Santa Coloma de Farners), (2a posició) Aram Gelmà Perich, INS Jaume Vicens Vives (Girona), (3a posició) Martina Roca Aurell, INS Jaume Vicens Vives (Girona), (4a posició) Tarragona Josep Boada Solé, INS Jaume Huguet (Valls), (1a posició) Paula Blanch Font, INS Jaume Huguet (Valls), (2a posició) Barcelona Abril Barreiros, INS Thalassa (Montgat), (1era posició de Barcelona i 1era posició UB) Roc Puig Hernández, INS Serra de Noet (Berga), (2a posició de Barcelona i 1era posició UPC Manresa) Yasmin Driouech, INS Thalassa (Montgat), (3era posició de Barcelona i 2na de la UB) Isona Torné Marichalar, INS Eugeni Xammar (l'Ametlla del Vallès), (4a posició de Barcelona i 1era posició de la UAB) Lleida Yassin Tanane Hadira, INS Guindàvols (Lleida), (1a posició) Martí Belana Huguet, INS Guindàvols (Lleida), (2a posició) Mar Carrera Olomí, INS Guindàvols (Lleida), (3a posició).