La presentació de l’acte va anar a càrrec de Francesca Guardiola Sala, una de les 18 entrevistades al llibre, i amb les intervencions de l’autora, la regidora d’Igualtat Núria Martínez Amat i la historiadora Carme Botifoll Benasat. La interpretació musical d’Anaïs i Blanca Vila Casanovas va posar punt i final a la vetllada. Les llibreries l'Horitzó i Timbaler de Santpedor van tenir punt de venda de llibres al Convent, on un centenar de persones van fer-se a mans d'un exemplar del llibre.
Sobre 'Santpedor amb veu de dona'
Es tracta del tretzè llibre de la col·lecció Santpedor a l’abast, que edita l’Ajuntament i que té per objectiu difondre la història del poble en diferents àmbits. Fins ara s’han publicat llibres sobre memòria històrica, història natural o santpedorencs rellevants, entre d’altres, i aquest és el primer que posa en valor la veu de les dones del municipi.
Divuit dones de diferents àmbits professionals, d’edats i en situacions personals i familiars diverses, amb el poble de Santpedor com a nexe en comú, esbossen la seva trajectòria vital al llibre ‘Santpedor amb veu de dona’ .La suma de veus femenines, degudament contextualitzades per l’autora, Mariàngels Casanovas Iglesias, ajuda a definir la història de Santpedor del darrer segle i demostra que les dones hi han tingut un paper igual d’important que els homes. El conjunt es veu reforçat amb les fotografies de Berta Pubill Garcia i amb el pròleg de la periodista i investigadora feminista Marta Roqueta-Fernàndez.
La regidora d’Igualtat, Núria Martínez Amat, destaca “la importància d’aquest llibre per donar veu a diverses dones de Santpedor, d’edats i condicions diferents, explicant les diverses situacions viscudes amb què les lectores es poden sentir identificades”. Martínez Amat assegura que “llibres com aquest són necessaris per posar en valor la trajectòria de vida de les dones del nostre poble, sovint poc coneguda”.